Angola i iskustva iz Angole

Dalmos

New member
Pozdrav svima

Evo nakon 17 godina po morima put me navea na Angolu. Viza i papirologija za rad u Angoli (rig je dobia ugovor 3+1+1) na tih par godina je uzasna i to vec traje misecima.
Firma pokusaje sta prije i sta bolje to sredit ali to je stvarno ludilo. Cujem se sa dosta nasih sta su tamo (prika mi je 12 godina zapovjednik vec na supply brodu u Angoli) i kazu da je stvarno ludilo. Eto mozda je dobra tema da otvorimo i jedni sa drugima podilimo to iskustvo i da mi koji idemo tamo znamo sta nas cega.
Inace vec je dosla ima par tjedana na brod i sva niza posada koja mora biti iz angole i mogu samo reci da je to za sad jako neugodno iskustvo. Neprica se Engleski nego Portugalski a ljudi koji su nam dosli nisu nikad vidili kacavidu i obicni kljuc a kamoli da recem gedoru ili slicno. Ovo je cudo!

Cuja sam od par prijatelja da su neke firme dale veliku povisicu za one koji rade u Angoli. Sta se tice putovanja neznam jos kako ce biti ali preko Luande je sigurno i mislim da ce i tu biti smijanja.

Sta se tice Viza mora se imati SDV i LTV a sad ima i neka tranzitna tj border viza.

SDV (short duration visa)
LTV (Long term visa 1 godina)
Border Visa (samo za izlazak iz drzave ako si brodom usao u istu.

Eto ako ima netko pa neka podili iskustvo a mislim da nas ima iz offshore-a dosta u Angoli

Lip pozdrav

Pozdrav svima

Evo nakon 17 godina po morima put me navea na Angolu. Viza i papirologija za rad u Angoli (rig je dobia ugovor 3+1+1) na tih par godina je uzasna i to vec traje misecima.
Firma pokusaje sta prije i sta bolje to sredit ali to je stvarno ludilo. Cujem se sa dosta nasih sta su tamo (prika mi je 12 godina zapovjednik vec na supply brodu u Angoli) i kazu da je stvarno ludilo. Eto mozda je dobra tema da otvorimo i jedni sa drugima podilimo to iskustvo i da mi koji idemo tamo znamo sta nas cega.
Inace vec je dosla ima par tjedana na brod i sva niza posada koja mora biti iz angole i mogu samo reci da je to za sad jako neugodno iskustvo. Neprica se Engleski nego Portugalski a ljudi koji su nam dosli nisu nikad vidili kacavidu i obicni kljuc a kamoli da recem gedoru ili slicno. Ovo je cudo!

Cuja sam od par prijatelja da su neke firme dale veliku povisicu za one koji rade u Angoli. Sta se tice putovanja neznam jos kako ce biti ali preko Luande je sigurno i mislim da ce i tu biti smijanja.

Sta se tice Viza mora se imati SDV i LTV a sad ima i neka tranzitna tj border viza.

SDV (short duration visa)
LTV (Long term visa 1 godina)
Border Visa (samo za izlazak iz drzave ako si brodom usao u istu.

Eto ako ima netko pa neka podili iskustvo a mislim da nas ima iz offshore-a dosta u Angoli

Lip pozdrav

Evo i ja u procesu izdavanja vize. Kazu da traje po par miseci. Ako ides prvi put onda dobijes valjda radnu vizu na jednu godinu za vise ulazaka. Cujem se sa jednim pomorcem kojem je ugovor vec zavrsija ali ne moze kuci jer mu viza zapela negdi. Sve triba bit na portugalski i pri prijavi triba jos ovjerit i na Ministarstvu vanjskih poslova i Ministarstvu europskih integracija.Kad je ovjereno, salje se u Bec. Navodno se dobije 3 dana za prvi ulazak u zemlju od izdavanja vize. Tako da kompanija organizira let iz Beca. Da bi bilo lakse i sta bezbolnije-moze se sve raditi preko Kozulica. I najvjerojatnije se ide preko Luande. To je ono sta san ja dobija medju masom papirologije. Mozda je na drugim firmama drugacije.
Pozzz

angola

angola

neznam za ostale,ali ovi šta rade za sealion,svaki put prije nego idu na brod,moraju ič u beć radit vizu jer traje samo dva miseca,i mogu se samo ukrcat i iskrcat iz angole u međuvremenu se nesmi izać vanka.a pošto se kod mene priča da bi mogli u nigeriju kakva su iskustva ili ima več tema samo je nisam uspia nač

Last edited:
Evo i ja u procesu izdavanja vize. Kazu da traje po par miseci. Ako ides prvi put onda dobijes valjda radnu vizu na jednu godinu za vise ulazaka. Cujem se sa jednim pomorcem kojem je ugovor vec zavrsija ali ne moze kuci jer mu viza zapela negdi. Sve triba bit na portugalski i pri prijavi triba jos ovjerit i na Ministarstvu vanjskih poslova i Ministarstvu europskih integracija.Kad je ovjereno, salje se u Bec. Navodno se dobije 3 dana za prvi ulazak u zemlju od izdavanja vize. Tako da kompanija organizira let iz Beca. Da bi bilo lakse i sta bezbolnije-moze se sve raditi preko Kozulica. I najvjerojatnije se ide preko Luande. To je ono sta san ja dobija medju masom papirologije. Mozda je na drugim firmama drugacije.
Pozzz

Dakle posto sam prosao cjelokupni proces mogu reci par stvari. Dakle kod izdavanja SDV moras je pridignut u Becu i u roku 3 dana (kako si napisao) uci u Angolu da bi ti ta 3 mjesecna vridila. Tako je sve mora biti na portugalskom.
Sta se tice ovoga o Ministarstvu vanjskih poslova i Ministarstvu europskih integracija kod njih triba dignit poslat potvrdu o nekaznjavanju koju BTW sam pridigao u svom gradu Sibeniku pa onda poslao njima u ZG na uvid i pecatiranje i ovjeru jer ne vazi normalna ovjera iz Sibenika sa suda da nisi kaznjavan.
Ima ljudi koji su zapeli pri izlasku iz Angolu i po nekoliko tjedana u hotelu zbog ovoga da nemaju vizu te nama firma ako smo uplovili brodom u Angolu a nismo se tu ukrcali izdaje samo obe "tranzitne" da mozemo izac direktno sa broda u avion za vanka Angole. Sve u svemu totalno ludilo.

Nabacija bi da Angolcani koji samnom rade se svakim danom isticu po gluposti i totalnom neznanju i nemaru za posao. Zasticeni ko licki medvjedi a vride ko dalmatinski gusteri :udriglavom

Pozz

Dakle posto sam prosao cjelokupni proces mogu reci par stvari. Dakle kod izdavanja SDV moras je pridignut u Becu i u roku 3 dana (kako si napisao) uci u Angolu da bi ti ta 3 mjesecna vridila. Tako je sve mora biti na portugalskom.
Sta se tice ovoga o Ministarstvu vanjskih poslova i Ministarstvu europskih integracija kod njih triba dignit poslat potvrdu o nekaznjavanju koju BTW sam pridigao u svom gradu Sibeniku pa onda poslao njima u ZG na uvid i pecatiranje i ovjeru jer ne vazi normalna ovjera iz Sibenika sa suda da nisi kaznjavan.
Ima ljudi koji su zapeli pri izlasku iz Angolu i po nekoliko tjedana u hotelu zbog ovoga da nemaju vizu te nama firma ako smo uplovili brodom u Angolu a nismo se tu ukrcali izdaje samo obe "tranzitne" da mozemo izac direktno sa broda u avion za vanka Angole. Sve u svemu totalno ludilo.

Nabacija bi da Angolcani koji samnom rade se svakim danom isticu po gluposti i totalnom neznanju i nemaru za posao. Zasticeni ko licki medvjedi a vride ko dalmatinski gusteri :udriglavom

Pozz

Ma isto i ja dobija potvrdu o nekaznjavanju u Splitu al triba u Zg ovjeriti sve. Trenutno je jos sve u fazi prevodjenja. Ako nekome bude tribalo-ima jedan povoljan prevoditelj u Zg i rade dosta sa pomorcima, a moze se dogovorit sa covikom za sve :hihi

"Studio Nixa" Davor Kevric info@studionixa.hr

Reci mi Dalmos koliko si ceka na sve nakon sta si posla ovjereno?
Pozz.

Ma isto i ja dobija potvrdu o nekaznjavanju u Splitu al triba u Zg ovjeriti sve. Trenutno je jos sve u fazi prevodjenja. Ako nekome bude tribalo-ima jedan povoljan prevoditelj u Zg i rade dosta sa pomorcima, a moze se dogovorit sa covikom za sve :hihi

Pozz.

Nakon sta sam poslao u firmu sve papire (te prijevode na engleski i portugalski, izjavu neku na oba jezika, imena i podatke o roditeljima, 8 slika passport size, novi lijecnicki ne stariji od 3 miseca opet u Rijeci napravljen, napravia sam i novi pasos jer mora biti najmanje prazno 6 stranica) jos uvik nisam dobia Angolsku vizu ni SDV ni long term.

Kad se budem sljedeci put ukrcava letim za Bec di preuziman vizu i u roku 72 sata moram biti u Angoli.

Eto ako imas jos pitanaj pucaj.

Ako ima neko da opise kako putuje u Angolu jel samo priko Luande ili ima i alternativni puteva?

Ja sam tek u fazi prevodjenja. Al ima jedna sitnica koju san mozda previdio-jel li tribalo prije nego ide prevoditelju, sve dokumente ovjerit kod javnog biljeznika ili ne :confused:

Nakon sta sam poslao u firmu sve papire (te prijevode na engleski i portugalski, izjavu neku na oba jezika, imena i podatke o roditeljima, 8 slika passport size, novi lijecnicki ne stariji od 3 miseca opet u Rijeci napravljen, napravia sam i novi pasos jer mora biti najmanje prazno 6 stranica) jos uvik nisam dobia Angolsku vizu ni SDV ni long term.

Kad se budem sljedeci put ukrcava letim za Bec di preuziman vizu i u roku 72 sata moram biti u Angoli.

Eto ako imas jos pitanaj pucaj.

Ako ima neko da opise kako putuje u Angolu jel samo priko Luande ili ima i alternativni puteva?[/QUOTE]

Tesko da ces i dobit long term vizu,sto sam ja cuo to mogu dobit samo oni koji rade na kraju.Ja sam svaki put mora ic u Bec po vizu,i svaki put bi mora prije izvadit potvrdu o prebivalistu,na hrv i port.jeziku.Uvik sam isa priko Luande.I jos nesto s broda na rivu ne smis otic niti vidit gaz jer ako te vide opalit ce ti kaznu,Angolci totalna steta od ljudi,bolje ih ne imat nego imat.

Tesko da ces i dobit long term vizu,sto sam ja cuo to mogu dobit samo oni koji rade na kraju.Ja sam svaki put mora ic u Bec po vizu,i svaki put bi mora prije izvadit potvrdu o prebivalistu,na hrv i port.jeziku.Uvik sam isa priko Luande.I jos nesto s broda na rivu ne smis otic niti vidit gaz jer ako te vide opalit ce ti kaznu,Angolci totalna steta od ljudi,bolje ih ne imat nego imat.

Kod nas na rigu su vec neki dobili i imali tu long term (1godisnju vizu) tako da mislim da cemo i mi kaze uskoro.

Pozz.

Evo najnovije s maila: Ovo je samo za dokumente koje bi mi tribali nabavit pa onda to sve kad je odobreno u ambasadi u Becu, salje se kompaniji i onda kompanija radi vizu za 1 godinu. Ne kazem da vridi za sve kompanije....

Dear Upravotaj

As per your request I send you instructions in how obtain legalizations at Angola Embassy in Vienna.

In order to obtain authentication by the Ministry, the following documents must be translated in Portuguese (normally they must be first brought to the Public Notary - Javni Biljeznik) and brought to the Municipal Court (Opcinski Sud) for the stamp. Once the stamp is done, everything must be brought to the Ministry of justice and Foreign Affairs:
Police Clearance (must not be older than 6 months)
Health Certificate (page stating the fitness)
Training Certificates or Diploma
CV
Ministarstvo Pravosudja Republike Hrvatske
Dežmanova 10
Tel: +385 1 371 06 66
1000 Zagreb
Ministarstvo pravosu

Ministarstvo Vanjskih Poslova i Europskih Integracija
Trg N. Å . Zrinskog 7 -8
10000 Zagreb
Tel. 01 4569 964
mvpei@mvpei.hr

Once the documents are done by the Ministry, please send them via DHL in original and 1 coloured copy too to the Embassy:

Embaixada da República de Angola
Seilerstätte 15/10
A-1010 Wien
Austria

Fee for the above service:

Each Authentication 20,- €

The total amount, must be sent via bank wire as stated in the attached "Authentication FEE INSTRUCTIONS". Please insert payment confirmation in the shipping.

Please advise shipping's AWB number for tracking and to inform the Embassy.

Once the Embassy will confirm that documents are ready you will have to organize the pick-up by DHL or any other courrier.

Angola, onshore7offshore

Angola, onshore7offshore

Angola je prva liga istina je da s ponekad izgube putovnicu ali to agent rjesi kad firma plati, uglavnom leti se st, frankfurt,pariz ,luanda , letovi su jedan posli drugoga AF.
Nemojte NIPOSTO zaboraviti ZUTU KNJIZICU jer bez nje idete doma, i VIZU - bilokakvu, short term ili working, sve ostalo je super.
Bilo bi dobro i napravito ovjerenu kopiju pasosa, jer svi francuzi imaju po dva pasosa pa dok se radi viza working viza 1 godina ukoliko dobijete RECIBO , mala potvrda da je viza u SME u procesu Servis migracao do estrangero mozete ic doma a pasos s vizom dobijete postom (ako ste duze),

Uglavnom sve 5 , ponesite kremu za komarce.
Malo dok se navikete zajeb i posli super.

Nikad nikakvih problema niti san ikad vidija ijednu ambasadu za Angolu.....
Dobija bi kartu mailom a firma sve drugo rješavala, je doduše znalo biti zajeba kad bi ulazili jer nisu na vrime sredili vize ali TDW su maheri za sve........pošalju te u Namibiju ( Walvis Bay, tamo je škver od TDW) i onda te ukrcaju ka putnika na neki njihov brod i uploviš u Angolu otamo bez problema......hahahaha, to je moje iskustvo.
Å ta se tiće putovanja, moze se ići svakako, priko Vrankvurta direkt za Luandu, priko Londona, priko Pariza, a može, nedaj Bože i priko Johanesburga a to je već tarapana........tablete za malariju i žuta knjižica obavezno.....
Dalmoš, nece ti sad biti smija jer su sredili aerodrom ali triba si ga vidit prije dvi godine....:confused:
A naoružaj se strpljenjem kad se budeÅ¡ vraca doma jer vraća se po iljadu amera i britanaca iz Malongo baze a rade samo dva Å¡altera, bar koliko se ja sičan i na aerodromu se najviÅ¡e triba pazit komaraca, sve ostalo je pizdarija :p

Evo da samo recem da sam iznenaden brojem nasih ljudi koje sam u ovih 8 miseci rada u Angoli upoznao. Stvarno nas ima jako velik broj u ovoj zemlji. Od rigova,drillshipova,supply,FPSO i slicno stvarno nas ima na svakom skoro brodu. Na aerodromu nikad nisam bio a da nisam cuo nas jezik i nase ljude.

Nedavno smo i helijem na putu za rig sletitli na Scarabeo 9 tako da virujem i da tamo ima nasih .

Problemi s vizama su u nasem slucaju jos uvijek aktivni i stvaraju velike probleme za crew change :udriglavom

Pozz i do pisanja

Mislim da ljudi koji rade u offshoru svaki dolar koj zarade zaradili su ga poÅ¡teno i za to su joÅ¡ i malo i plaćeni Å¡to se sve prođu u tim zemljama jer proÅ¡o sam Africu od kad sam preÅ¡o sa kontejnera u offshore od Ivory Coast, Nigerije, Cameruna, Gabona, Conga, Angole i to Luande i Soya i doći do broda i sa broda čovijek mora imati živce. Radio sam ja i na blocku 2, block 15, block 18, block 17 i koliko zajebancija sam prolazio bolje da ne govorim. Par puta sam dolazio u Point Noire Congo i onda FISV do Angole pa sa jedne barže na drugu m,pa onda surfer i tako. NiÅ¡ta nije bolje bilo ni sa helikopterom , obično crni idioti nisu sposobni organizirati let navrijem odnosno , bude i organiziran ali oni neÅ¡to po običaju sje..u pa ostanete čamiti tamo na aerodromu po par satidok odluče Å¡to će svama. Ista stvar i u Nigeriji. Najbolje ako se potrefi da je brod u portu onda vas prebace direktno na brod . Ma ima svaÅ¡ta i ko ima živaca za to svaka mu čast, ja nemam jer sam se cijeli svoj život ukrcavo u normalnim portima bez ikakvih viza , je lova se nemože usporediti ,ali barem se spava u normalnim Hotelima i možeÅ¡ dok čekaÅ¡ brod izači u normalne gradove bez da se bojiÅ¡ da pokupiÅ¡ malariju ili da te netko orobi. Sve ima svoje prednosti i mane uglavnom ja nebi volio viÅ¡e nikad vidjeti West Africu , niti na aerodromima u Europi ići u one odjelke kamo idu letovi za te destinacije jer sam već tamo u depresiji. No nismo svi isti nekome to odgovora i cijeli svoj život provede baÅ¡ u tim zemljama , a netko ne sve j stvar osobne percepcije.
:uzdravlje

Hvala svima koji su pisali u ovoj temi. Uskoro i mene ceka put u Angolu. Bija sam u Angoli vise puta ali nikad ovako direktno i procedura za vizu se cini dosta komplicirana. Ako ima ko doli da je na suplajerima, koju vizu i koliko dugo cekate? Meni je ugovor godinu dana, 2/2 rotacija (jos nema sluzbeno nista od firme za vizu...).
Pozdrav!

@Dalmos
hahahaha, izvini prijatelju sta se smijem, citam i vidim da radis na Bloku 15, vjerojatno na O.R. POSEIDON, jer tamo je i Scarabeo 9
Nego zasto se smijem, na KOSARCA TIDE ti je prijatelj Casper Kapetan a on mi je reka da radi za ta dva drilla, eto opet ste blizu hahahah :hihi :o moran mu javiti da si tamo :mad: :D

Nisam vise tamo. U svakom slucaju pozdravi Caspera u moje ime.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Back