Wind jack-up brodovi

Juznjak

2nd.eng.
Postovanje
ima li netko da naviga ili je navigava na jack-up brodovima(wind instalacije sto postavljaju)?
Ako ima molio bi da napise kakav je posao i uvjeti zivota na brodu.
Hvala i svako dobro

Ja sam bio radio na ROV supportu na jednoj windfarmi di je jedan takav radio (MPI Discovery), to cudo zvrnda ko ludo kada postavlja taj turbine pedestal stup. Nama u brodu je sve zvonilo a mogu zamisliti kako je njima. Od ostaloga nebi znao osim da je gromada, i da su dobro placeni :)

ja mislim da je ovo dobri brod za raditi...isto tako mislim da ova agencija uzima malo veci zub...
ko ima manje ili slicno soldi a zeli nesto novo, nije lose

Postovani,

zelim vas obavjestiti kako je nasa agencija dobila potrazivanja za pozicije 3rd engineer-a na construction jack-up brodove kompanije Fred Olsen Windcarriers. Otvorenja su za 30.09. a ponuda ukljucuje rotaciju od 4 tjedna na brodu i 4 tjedna doma sa permanentnom placom od 3,000 Eura i permanent ugovorom.
Od kandidata se osim iskustva na offshoru ocekuje posjedovanje BOSIET/HUET certifikata.

Ukoliko ste zainteresirani molim vas javite mi ili posaljite svoj CV na ljiljana.vrdoljak@ancoram-solvere.com

Hvala i lijep pozdrav,

--

Ljiljana Vrdoljak
Personnel Manager

Ancoram Solvere d.o.o.

Zrinsko-Frankopanska 1, Split, Croatia
tel: +385 21 786 272
gsm: +385 91 195 7275
e-mail: Ljiljana.Vrdoljak@ancoram-solvere.com
web: Home

Slazen se kolega,brod je odlican i nebi bilo lose ni imati u matrikuli jack-up iskustvo ali placa je ajme meni,po meni oni uzimaju jako dobru proviziju jer ne vjerujen da Fred Olsen daje ovako male place.
Jsa sam kontaktirao dotičnu agenciju i kazu da se placa ne moze povecati i kao da je ovo super placa,eto to je njihov odg.
Zivili

Bija je s menon jedan poljak sta je bija Camp Boss na njihovin brodovima i kaze da je bilo i DPO-a poljaka al da ih je sve maklo i stavilo filipince. Kako mi je on reka rjesili su ih se na grubi nacin tako da bi tribalo bit oprezan.

@ Juznjak

Slusaj nekad firme ponude toliku placu jer znaju ako netraze iskustvo na toj vrsti brodova da ce dosta ljudi prihvatit. Jer ako oni i nude vecu placu recimo primjera radi 5000Eura permanent nije ova agencija luda da uzima 2000eura misecno za 1 pomorca jer to je suludo jer kad pomorac dodje na brod saznace kolika je placa i office te firme kad sazna ce njima raskinit ugovor jer je to pljacka. Jos jedna jako bitna stvar je da po MLC niti jedna agencija NESMIJE od pomorca uzimati niti cenat jer ce izgubit licencu za crewing. Takoder da napomenem da u zadnje vrime sve vise i vise firmi daje fiksni amount agenciji i to uracuna u budget neovisno o kojem ranku se radi jer je i njima tako lakse i ljudi su na brodovima zadovoljniji jer znaju da nema razlike u placi osim u seniorityu.
Ne kazem da je ode slucaj ili nije samo triba gledat sliku sa obe strane da se zna. A posto o doticnoj agenicji stvarno neznam nista nebi tija spast da ih branim ili napadam

@Dalmos
Nisam ja njih tia napast niti ocrnit ni u kojen pogledu nego mi se cini jako malo za nas Hrvate da daju placu a Poljak ima 4150svaki misec za istu poziciju??
Ne traze iskustvo na jack-up ali moras imati Opito Bosiet i Huet.
Jedino sta je dobro da baren nasa agencija ima mogucnost krcanja pa ce nekome dobro doc i ova placa u sadasnje vrime sa ovim sranjima na off-shoru.
Glavni crew menager u Fred Olsena Thery je dao otkaz,dok je on bio imao sam konkretno ponudu od njega za 3rd.eng.i pocetna placa je bila 3850eur.ali sam bio na brodu a njemu je trbalo kroz 2 tjedna.....
Zivili

@juznjak

Ma nisam ni mislia da si ga napa. Ne uzmi me odma za ozbiljno nisam ti ja bas toliko ozbiljan tip. hahaha

Sve 5 pisemo se

Ma bitno da ljudi imaju posla a sada koliko i kako jebiga nemozemo bas uvik birat pa treba nekad uhvatit i malo manje da bi kasnije uziva,baren tako kazu :)

Ja sam dobio isti ovaj mail na LinkedIn.Takoder smatram da je placa vrlo mala za takvu vrstu broda.
Kolega mi s broda(Hrvat) je dobio ponudu od iste agencije za isti brod pozicija 2.nd.mate 5700 eura permanent.

Back