TeeKay

...

...

ako nije problem i meni poslat tu checklistu..ja bih trebao za sekonda palube uradit skype intervju.
eto poslo sam ti mail.

hvala i pozz

Odradia intervju za trećeg prije možda koji misec.Daj mi meil pa ti poÅ¡aljem interiew checklistu meni ju je prosljedia ode korisnik perica666 i zahvaljujući njemu i checklisti sam odradio intervju bez greÅ¡ke ali me nisu uzeli.Razlog je bia Å¡ta san ja večinom bia po kemikalima i kemikal LPGima a oni ka zahjevaju striktno crude oil iskustvo tako da ne znam Å¡ta si im u CV napisa ali obavezno za sve napiÅ¡i crude oil tanker ili samo oil jer njima product chemical ili chemical oil ili bilo Å¡ta slično najčeÅ¡če niÅ¡ta ne znači jer su jako limitirani u svojim glavama pa baÅ¡ ne razme to.
Uglavnom mene ti je pita manovru,neke stvari vezi veza,sidrenje broda,passege planing(ono cila procedurea),cargo operacije dok si u CCRu,postupke u slučju emrgencya recimo kad imaÅ¡ polution ili samo malo kapanje na manifoldu.Mene ti je intervjuira Thomas Mur.PoÅ¡alji meil pa ti poÅ¡aljem checklistu prema njoj sam sebi sastavia krati opis svega Å¡ta traže
Intervju je video link priko skypa tako da lipo otvoriš u wordu isprid sebe tokom intervjua i kako te on pita lagano imaš podsjetnik isprid sebe.Obavzno obrati poornost na safety i sve oko toga ne smiš se ni popišat bez šljema.

Jel TeeKay u bannani ili normalno posluje.
Cua san nesto da banke vode glavnu ric

A posto je CEO Evensen po struci inace bankar moglo bi se rec da banke vode glavnu rijec.. ;)

Koji dio Teekay-a? Offshore i LNG sam siguran da posluju dobro i uglavnom se ulaze u ta 2 dijela. Imaju 11 narucenih LNG-a od kojih 8 vec imaju ugovore a za ova 3 ce nac nesto do 2016/2017 kad trebaju izac. I ne misle da im je to dosta, jer i dalje bidaju na projektima, kako LNG tako i FSRU. Imaju novogradnje u deal-u sa Exmarom, LPG-e.

Offshore isto dobar, milijardu USD vrijedan novi FPSO bi trebao skoro izac iz Koreje. Nedavno su kupili AHTS firmu sa novogradnjama u Japanu. Pred neki dan su objavili da ce uzet neke floatele, DP3 accommodation cylindrical platforme (Sevan design) koje se grade u Kini. Imaju i neke shuttle tankere novogradnje izlaze.

Konvencionalni tankeri, to ne znam. Odkad su se ozenili sa Anglo-Easternom ljudi kazu da je po njih krenulo na losije. A kako je financijski, vjerojatno malo bolje nego sto je bilo ali trziste je jos uvijek generalno lose. Iako su njima vecina tankera na duze ugovore tako da bi ih trebalo to slabo stanje pogadjat manje nego firme na spot trzistu.

A da banke vode glavnu rijec, nebi reka. Tesko je rec ko su sve dionicari u TK-a i sigurno da ima banaka, ali na kraju krajeva u kojoj firmi nema. Ali oni su tu iskljucivo radi profita a firme uvijek vode ljudi od struke.

Ma Å¡ipak. Odgodili su interview-e do prvog tjedna Lipnja jel kako su mi objasnili sele Glasgow office u Singapur početkom lipnja pa su very busy. Sad triba čekat.

Evo upravo cita poruku od kolege, sta je ceka intervju ovi tjedan, da mu je odgodjen i da ce bit negdi za "next 15 days".

JELI CH.OFF U GVARDIJI:o

to ovisi gdje te stave.

brodovi na kratkim relacijama imaju 3 juniora a tamo gdje su duza putovanja imaju samo dva pa je cif u gvardiji.
recimo svi ovi brodovi po europi imaju 3 juniora a posla nista(osim Matterhorna).
recimo.....
Matterhorn spirit (jedini ice class)- sjeverno more, uglavnom sve ide iz Mongstad-a ili Sture..(za cifa--ima COW)
Kanata spirit - Arzew(Alzir) - Antwerpen.. tu je jebada jer ima lock-ova pa manovra ubije malo(10 sati) plus sve sto se radi se radi samo u Antwerpenu(smjene, inspekcije, provista itd. (za cifa nema COW)
Donegal spirit -slicno kao i Kanata samo ruta je Arzew - Terneuzen(Nizozemska) i tu je pjesma jer je manje manovre i nema COW. znaci laganini 5-6 dana gore, 5-6 dana dolje... i sve sto se bitno desava je u Terneuzenu.

a ove ostale brodove koji su po svijetu ovisi kao sto sam rekao... koliko im traju putovanja pa po tome odrede dali ima 2 ili 3 juniora.

Teekay

Teekay

Pozdrav,

Zanima me kakva je sad situacija na Teekay-u,da li se isplati zapoÅ¡ljavati opet tamo,bio sam zaposlen par godina tamo do 2010 ali sam onda dao otkaz i sad imam priliku vratiti se ali sam izgubio sve kontakte sa dotičnim ljudima.
U ono vrijeme je frim bila ok,plaća,ugovor,druÅ¡tveni život,izlasci u portu itd.
Zanima me sad od nekoga ko je tamo u svojstvu prvog časnika stroja kolika je plaća,koliki je ugovor,da li ima bonusa,koliko ima crnih nogu,kakva je posada,rezervni dijelovi,upravitelji,papiri,brodovi itd.

Unaprijed se zahvaljujem.

Veliki pozdrav

Tommy
.. o lng- u ne mogu govorit jer nisam upucen. Mogu samo reci da svi ovi koji imaju 20 ugovora sveukupno i jos uvijek su 2/O da bi ti spomenik dignuli i gledali te ko Boga

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Evo 12 godina na firmi i ne sjecan se da san upozna nekog 2/O sa 20 ugovora . To bi bilo skoro 10 godina u istom cinu .
A bia san na preko 100 TK brodova :-) I nisan nikad cua da je ikoga avancalo zato sta je zna nekoga u Gothamu . Ali san zato vidia masu nasih bez odgovarajucih breveta kako stenju sta ih se ne avancava . A onda kad poloze i kad ga se avanca , a di su me ovo poslali , a barba je kreten , pa vis koliko ima klimavih , bla ser bla ser . Pa kakav je ovi kapo pa kakav je oni kapo . Pa hebe me se kakav je , bitno je kakav san ja , nije me niko nikad heba jer se nisan da hebat i zna san svoj posal . Mogu i ja kakit sa oil placon da neki balonja sa LNG ima 2000 eura vise . Pa sta , ko mi je kriv . Uostalom , ka sta je neko napisa , ako niste sretni , sto vas drzi tu , posla ima ka u prici zadnjih par godina . A za ovi medical , i ja san sra da ne valja nista , dok nisan proba , a onda vidia da stvarno treba dva emaila i meni pronac di cu i u koga cu , i sve se rijesi samo od sebe , kako za mene tako i za obitelj . Dakle , firma se siri , kupilo se osim tog AHTS-a , i firmu koja gradi 6 floating hotela , imamo 15 tankera vise nego na pocetku godine ...Da je sve cvice nije , ali placa je i dalje redovna , i meni i ovo dovoljno . Mirno more :cool:

Da li neko pozna i dali neko zna ko je gosp.Lukin koji radi za Teekay u Splitu i koja je njegova uloga i koji je njegov kontakt e-mail ili broj telefona.

Unaprijed se zahvaljujem...

Malo kasnim , ali Josko Lukin ne radi za TK vec godinama , tako da ovo mos zaboravit . Dok je radia , bia je Director Marine HR . koliko se sjecan , isa ca je vec 2005-6 .

Da te ispravin radi i on je sad u Marine Tradea di je bia Dumanić.On me je bia kontkatira za testove na kompjuteru prije intervjua i sve procedure oko toga.

Malo kasnim , ali Josko Lukin ne radi za TK vec godinama , tako da ovo mos zaboravit . Dok je radia , bia je Director Marine HR . koliko se sjecan , isa ca je vec 2005-6 .

S moje strane samo pohavel posebno za Lukina čovik je bia skor korektan i ok i bilo mu je stalo da nas Å¡to viÅ¡e progura.

Ti u marine trade i nisu bas nesto ljubazni
Neka dvojica u onoj prastaroj zgradi nasuprot đardina.

Da te ispravin radi i on je sad u Marine Tradea di je bia Dumanić.On me je bia kontkatira za testove na kompjuteru prije intervjua i sve procedure oko toga.

Eto , ispricavan se , nisan to zna . A za korektnost se apsolutno slazem . Ije ,evo mu profil na linkedinu :
Josko Lukin

Director, Sales and Business Development at Marine Trade

Hvala .

Pozdrav ekipa!

Evo malo novosti...
Ovo je sa linkedina, provjerite i na njihovu webu

Teekay are currently recruiting for our LNG Fleet. As of 12/06/2014, we have the following requirements:

Senior Officers:
Chief Engineer – Minimum 2 years in rank experience on board LNG vessels
ETO – Minimum 6 months experience on board LNG vessels

Junior Officers:
3/O – Minimum 3 months experience on board LNG vessels
3rd Assistant Engineer / 4th Engineer – Minimum 3 months experience on board LNG vessels with Motor/DFDE engines

If you are interested in applying for any of our vacancies, please visit our website: Teekay Corporation - PEOPLE - Careers at Teekay

kolege ako može pomoć. Kroz par dana bih trebao napravit intervju vezano za ukrcaj kao kadet, pa me zanima Å¡ta da ponovim jeli pitaju stručne stvari ili samo engleski provjeravaju?

Back