SSM offshore i Aida cruises

Dalmos

New member
Dali ima netko da ga je zva SSM u zadnjih par dana da su dobili full crewing za Aida cruisere te da su dobili offshore firme ali da nesmiju reci koje su firme sta je po meni totalno idiotski ili je laz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

obicni prodavaci magle .... jedan put sam im popusio pricu i dao 1800 kn za dva breveta koja su " falila " , ko zna mozda zazovu jednog dana ....

Jel mi moÅ¡ reć koja su to 2 breveta "falila"? Jer sam cua od viÅ¡e ljudi da su im rekli kako im fali 2 breveta cijene 1500-3000kn jer je to kao uvjet da bi iÅ¡li na neko dodatno Å¡kolovanje koje neka XY kompanija pokriva... cila ta priča mi smrdi ajme...

kad dođeÅ¡ kod njih odsluÅ¡ati neki tečaj, onda te pitaju serijski broj matrikule, putovnice, na kojoj si firmi, da im daÅ¡ broj mobitela od prijatelja kojemu fale neki breveti...

koji tipovi :mad:

Ssm

Ssm

Dali ima netko da ga je zva SSM u zadnjih par dana da su dobili full crewing za Aida cruisere te da su dobili offshore firme ali da nesmiju reci koje su firme sta je po meni totalno idiotski ili je laz.

Da, upravo tako, zvali sa pricom da su dobili crewing za Aida cruisere i jos neke kompanije.
Pitali za sertifikate koje posjedujem i predlozili da one koji mi eventualno nedostaju polozim kod njih tj. da ih odslusam preko skype-a.
Ne znam ni kako su "iskopali" moju aplikaciju, mislim da ima skoro 3 godine otkako im se nisam javljao.

predlažem vam da dogovorite isplatu tih tečajeva od prve plaće nakon ukrcaja. ssm-u ne bi trebalo smetat, poÅ¡to plaća ionako ide preko njih. naravno, ako bude ukrcaja (i plaće).

Mene s zvali jutros za ppziciju elektricara, za aidu i kazu mi da je intervju 12.06???nisan pametan a vec san odbija napravit brevete

Mene s zvali jutros za ppziciju elektricara, za aidu i kazu mi da je intervju 12.06???nisan pametan a vec san odbija napravit brevete

Odlazi im dosta elektricara njemaca na pauzu od 2 godine.Dva s kojima sam ja radija raskinuli ugovor i idu sada na skolovanje 2 godine da mogu postat 1st elec.Ko ce rec da meni triba 2mj edukacije i 11000kn za to sta njima triba 2 godine,poludili bi.Tako da ce sigurno trazit elektricara,fali im.
Isto tako sam cuja da vodite racuna da kad vam da SSM brevete da dobijete potvrdnicu jer ako idete polagat klasu na kapetaniji traze vam potvrdnicu.Jedan momak sta ga znam isa je izvadit novi ETO brevet i polaga je odavno u SSM-a D13 i s kapetanije mu rekli da mora ponovo polagat jer ga nisu prijavili u ministarstvo.
Tako i ja sad kad dodjem moram pitat za security i crowd brevete da mi daju potvrdnice jer sam dobija samo brevete.

I jos nesto nemojte blatit nekoga bez argumenata,na racun rekla kazala.Prijatelj mi je odradija kadeturu ka nauticar i isa je u Diversa i u SSM-a i na kraju je izabra SSM-a za polagat 20000kn breveta sta mu tribaju za klasu jer je reka da su mu dali popust 20% i da je na kraju jeftinije od Diversa.
Mislite da nece i Diverso imat istu pricu kad krene s ukrcajem pomoraca,polozi ovaj,onaj brevet u nas pa cemo ti dogovorit intervju,svi su oni isti na kraju,sve se vrti oko love i profita.

Moj savjet,manje trosit energiju na price,blacenje vise na slanje aplikacije,trazenja posla.Koliko izgubis vrimena za prepucavat se na forumu mozes u to vrijeme poslat 100 CV :)

Sritno moji ljudi,jos malo i kuci uzivanje u ljetu,festivalu baluna u Brazilu.

Svugdi podji ali kuci dodji :))

Ja sam u SSM polagao BTM i bilo je sve uredu, dobio sam I potvrdnicu i brevet koji mi je trebao i popust. A simulator odrađen kako treba. Tako da moja iskustva s njima nisu loÅ¡a kao Å¡to su neki imali. Za ukrcaj neznam al dosta je preko njih otiÅ¡lo na kruzere. E sad.....

Sent from my HTC One S using Tapatalk

Last edited:
SSM Offshore/Adria Cruises

SSM Offshore/Adria Cruises

Netko je vec napomenuo, mislim na dobrom tragu, da je poenta odraditi i, jasno platiti, tecaj za potencijalni ali ne i garantirani ukrcaj nego tek "pravo" pristupa interview-u. Ako se uopce odrzi.

SSM ovdje ne radi nista ilegalnog niti ikoga direktno dovodi u zabludu vec reklamira i najavljuje mogucnosti i u potpunosti je na pomorcu da razdijeli realne mogucnosti od komercijalizacije tecajeva, koji su vrlo dobar prihod, i potencijal ukrcaja preko SSM-a.

Eventualna djelomicna i tek potencijalna neistina moze biti samo provizorna i povrsna najava eventualnog i neizvjesnog dolaska zainteresiranog brodovlasnika u direktni odabir kandidata kroz razgovor pri kojem ce samo kandidati sa kompletiranim i odgovarajucim CV-em biti uzeti u obzir.
Isto tako, indikacije kandidatima da prosire pricu kolegama o mogucnosti zavrsavanja tecajeva pri SSM-u ne bi trebala biti negativna vec spada u jasnu propagandu bez negativnih indikacija.

No, svakako treba razmisliti o konotacijama; dakle, imate sve brevete ali nedostaje xy koji mozete polagati u nasem trening centru te kada ga polozite imate sansu ukrcaja na firmu yx.
Naime, interview i mogucnost ukrcaja je uvjetovana za sigurnu jednostranu korist i eventualnu i upitnu korist kandidata.

I...sto preostaje...u principu samo povjerenje u organizatora i njegovu poziciju u poslu koji obavlja ili se trudi obavljati. Na temelju cega izvesti zakljucke? Na temelju ugleda, ranijeg poslovanja, osobnog povjerenja u upravu. Ili mozda direktnom provjerom kod firme koja navodno nudi ukrcaj.
Kako reagirati na ponudu potencijalnog poslodavca koji svoje klijente drzi u tajnosti (off-shore). U ovom slucaju, ako se brodovlasnik i pojavi, ostaje za vidjeti kakva je to firma, sto nudi, kakvi su uvjeti uposlenja i zivota na njegovim brodovima. A to se ne indicira vec drzi kao nekakva poslovna tajna?! No kada saznate koja firma vec ste zavrsili tecajeve i, jasno, platili ih.

Dakle, odluka je na pomorcu, njegovom povjerenju u firmu od koje dolazi ponuda. Vjerovati SSM-u ili ne?
That is the question. The anwer is with you dear colleague.

Ali kad moras za tjedan dana ic na brod i fale ti dva breveta,a nigdje drugdje tecaja na vidiku nema do SSM traininga i njihove fleksibilnosti. Svaka pohvala za to.

SSM medijski istupi

SSM medijski istupi

Uocljiva SSM medijska istupanja su prilicno uocljiva. Posebno je interesantan clanak u Dalmaciji News (sponzorirani clanak) gdje se naglasak daje na povratu nepravilno oduzete licence.
Interesantan jer je dopusnica vracena vec ima prilicno dugo, no medijski istupi se poklapaju sa objavom prodaje Jadroplova gdje g. R. Bozic istupa u ime solidnog grckog brodovlasnika.

Dakle, SSM pokusava, i jasno, treba naglasiti svoju ispravnost prije nego dodje do preuzimanja, sto je cini se vrlo izgledno imajuci u vidu konkurente.
A tko ce preuzeti Jadroplov, g. Bozic ili Grci...sa ovom cijenom dionica, koja nece prijeci 240 kn, Grci trebaju dati samo tehnologiju kreditiranja dok je veliki mestar u sjeni i ugovorni operator/manager samo.

E sad, je li g. Bozic losiji od Grka...Mozda jest, a mozda i nije. Je li bolji ili losiji od trenutne uprave...Mozda jest, a mozda nije.

Svakako, SSM ima negativnog u povijesti ali, pada mi na pamet istinita anegdota kada je velika firma trazila pilota za privatni avion i u konkurenciji pilota savrsene reputacije i preporuka izabrala je pilota koji je zaboravio uzeti dovoljno goriva, a za kopilota jednog koji je zaboravio spustiti stajni trap pri slijetanju.
Objavljeni razlozi su bili: Oni vise nikada nece napraviti istu gresku i time smo eliminirali makar dvije potencijalne opasnosti.

Tko kaze da SSM nije iskljucio neke okolnosti koje su mu desavale ranije???
Jasno, i pomorci mogu jednako razmisljati na temelju svojih gresaka i iskljuciti potencijalne mogucnosti ponavljanja.

Evo provjerio sam kod par poznanika koji također traže prvi ukrcaj,
SSM redom zove svakog koji posalje aplikaciju, i trazi polaganje Crowd and Crisis , Enviromental breveta, i eventualno jos kojeg .... Naravno, breveti se kod njih polazu... Definiranog cijenika za brevete nemaju , nego kako kome ...Znam dosad za 4 ljudi sto su zvali , tako da je ocito da masovno i bezobrazno uzimaju lovu na brevetima kod kadeta koji traze ukrcaj i svakome vjeruju ..... a nemoguce je da za toliko ljudi ima mjesta na Aida cruiserima .....
Sramota ....

haaa

haaa

Evo provjerio sam kod par poznanika koji također traže prvi ukrcaj,
SSM redom zove svakog koji posalje aplikaciju, i trazi polaganje Crowd and Crisis , Enviromental breveta, i eventualno jos kojeg .... Naravno, breveti se kod njih polazu... Definiranog cijenika za brevete nemaju , nego kako kome ...Znam dosad za 4 ljudi sto su zvali , tako da je ocito da masovno i bezobrazno uzimaju lovu na brevetima kod kadeta koji traze ukrcaj i svakome vjeruju ..... a nemoguce je da za toliko ljudi ima mjesta na Aida cruiserima .....
Sramota ....

"kad polozis brevete uc ces u uzi krug" i "imas velike sanse za upast polozi sta ti fali" ::D

Jel ti breveti inace tribaju ili sta....
Jesu to oni sta su se dobivali ako si ima prije SSO
Uglavnom sta se tice SSM-a neka se kod njih moze polagat brevete a za drugo me boli kiki
Sta vise mogucnosti to bolje
Nekad u diversa ili antipirosa triba cekat vjecnost....

..

zvali su I mene za polagat te brevet..za aidu.nisam pristao jer je na pomorskom u ri sve jeftinije I to po 1tk

evo sa njihove stranice,neznam koliko je staro al jos aktivno

Open job positions
MARMARAS
Chief engineer - salary 11050 USD
2nd engineer - salary 8450 USD

GOLDEN PORT
Master - salary 9500 USD
Chief Officer - salary 7500 USD
Chief Engineer - salary 9300 USD
2nd Engineer - 8450 USD

AIDA CRUISES
Chief Engineer - salary 3500 EUR permanent every month+health insurance (contract 4/2 for first 12 months, after that 3/2 permanent)
1st Engineer - salary 3600 EUR permanent every month+health insurance (contract 4/2 for first 12 months, after that 3/2 permanent)
2nd Engineer - salary 3000 EUR permanent every month+health insurance (contract 4/2 for first 12 months, after that 3/2 permanent)
3rd Engineer - salary 2800 EUR permanent every month+health insurance (contract 4/2 for first 12 months, after that 3/2 permanent)

COSTA CROCIERE
Hotel Engineer - salary 5964 EUR (contract 4/2 on board)
1st Engineer - salary 5263 EUR (contract 4/2 on board)
2nd Engineer - salary 4475 EUR (contract 4/2 on board)
3rd Engineer - salary 3463 EUR (contract 4/2 on board)

MICLYN OFFSHORE
Master for crew boat - salary 240 USD per day

DAMAS
Chief Engineer - salary 400 USD per day (contract 4 months)

NSC
2nd Officer - salary 3700 USD (contract 6+1)
3rd Officer - salary 3200 USD (contract 6+1)
Chief Engineer - salary 6700 EUR (contract 4+1)
2nd Engineer - salary 5300 EUR (contract 4+1)
3rd Engineer - salary 3700 EUR (contract 6+1)
El. Engineer - salary 4250 EUR (contract 4+1)

GREAT OPORTUNITY!!!
We are looking for complete croatian crew for two new bulk carriers (panamax)
For all information contact us at +385 21 558 522 or +385 558 524, or send your application on ssm-personnel@ssm.t-com.hr

Looking for Barge CE, min. rotation is 3 months on, company can arrange HUET/BOSIET if not in possession, operation in Nigeria and must have experience working on pipe lay barge.
Please contact ssm-personnel@ssm.t-com.hr , ph. +385 21 558 544.

Port engineer required for Nigeria with 3-5 years experience on job. Must have CHIEF ENGINEER licence, and AHTS / Pipe lay barges experience and excellent communication skills.
Contract 4 months on 1 month off. Salary to be discussed.
Please contact ssm-personnel@ssm.t-com.hr , ph: +385 21 558 544.

Looking for ETO for AHTS, temp.contract-duration 28 days, with Kongsberg experience DP Basic or preferable DP Maintenance certificate(not a mandatory) for middle of June.Salary in Euros.
Must have valid Brazilian Visa.
Contact < ssm-personnel@ssm.t-com.hr >, ph.+ 385 21 558 544.

Looking for electricians and electronics (ETC) for Princess Cruise Line. For all information contact us at +385 21 558 524 or send your application on ssm-personnel@ssm.t-com.hr

Urgently looking for Chief Electrician and 1st Electrician for a cruise ship , contract duration 4-2, salary in Euros.
Please contact < ssm-personnel@ssm.t-com.hr > , + 385 558 544

Looking for a Pastry chef for RCCL Cruise Line, contract duration 4-2.
Please contact < ssm-personnel@ssm.t-com.hr > or phone +385 21 558 545

AIDA CRUISES
Chief Engineer - salary 3500 EUR permanent every month+health insurance (contract 4/2 for first 12 months, after that 3/2 permanent)
1st Engineer - salary 3600 EUR permanent every month+health insurance (contract 4/2 for first 12 months, after that 3/2 permanent)
2nd Engineer - salary 3000 EUR permanent every month+health insurance (contract 4/2 for first 12 months, after that 3/2 permanent)
3rd Engineer - salary 2800 EUR permanent every month+health insurance (contract 4/2 for first 12 months, after that 3/2 permanent)

Urgently looking for Chief Electrician and 1st Electrician for a cruise ship , contract duration 4-2, salary in Euros.

Cudno, jako cudno. Prvi strojar ima vecu placu od upravitelja? Traze upravitelje a ne traze Staff Chief-a? Te su place smijesne za jednu ozbiljnu kompaniju. Mene su zvali prije par miseci za Staff Chief-a i nudili 5300 permanent, ugovor 3/3. Ko je tu lud?
Dalje , jos nisam cuo a ni dozivio da jedna velika i ozbiljna kompanija zaposli direktno C/E ili Chief Elect. bez da je plovio na toj kompaniji. Nije problem u znanju i iskustvu nego u poznavalju fleet regulations etc. Oni koji su navigavali i koji navigavaju na putnickim brodovima znaju o cemu pisem.

Ljudi može li pomoć...Evo zvalo me na brod thasos od goldenporta...jeli ima netko iskustva s tom kompanijom.
Hvala

AIDA CRUISES

Cudno, jako cudno. Prvi strojar ima vecu placu od upravitelja? Traze upravitelje a ne traze Staff Chief-a? Te su place smijesne za jednu ozbiljnu kompaniju. Mene su zvali prije par miseci za Staff Chief-a i nudili 5300 permanent, ugovor 3/3. Ko je tu lud?
Dalje , jos nisam cuo a ni dozivio da jedna velika i ozbiljna kompanija zaposli direktno C/E ili Chief Elect. bez da je plovio na toj kompaniji. Nije problem u znanju i iskustvu nego u poznavalju fleet regulations etc. Oni koji su navigavali i koji navigavaju na putnickim brodovima znaju o cemu pisem.

Sta ima bit cudno kad je ssm u pitanju...pozz svima iz Curacaoa,boja je postojana😃

Tptlk 2 via Desire 816

Back