Postovanje svima,
Mislija san se ne ukljucivat u raspravu, ali nije mi vrag da mira

, mada se rijetko slazem sa Frenkijem i Zrilom

, ovaj put moram reci da su u pravu, jednom nasem sa Bourbona je prije misec dana ukralo putovnicu u Angoli i dobio je sve potrebno za poc doma, ali preko ambasade u Egiptu, ne preko JAR-a, navodno su u JAR-u, ajme majko (a di nisu), nadalje, bolje da im se to dogodilo u Zapadnoj Africi nego u Istocnoj, e tamo bi tek hebali jezu mamicu, Gabon i nije toliko los, skoro pa najbolji, uz Camerun i Ganu, a nije lose ni u Congu, mislim za Africke prilike, bolje je jedino u Maroku, Tunisu, Egiptu i mozda u Alziru, dalje, virujem da to nisu pomorci koji su tek poceli ploviti, a znamo svi da se u Africi sve i svatko moze podmititi, dakle ako slucajno nemaju putovnicu kod sebe, Kapetan siguro zna di su, podmititi agenta da ih donese natrag na brod, kad kazem podmititi, mislim pri tom, prodati sve sto se prodati da na brodu, ako ne prodati onda pokloniti, nadalje, lovu od Afrikanaca siguro nece dobiti za to sto prodaju, dakle savjetujem ti da mu ti (NERA) uplatis kartu od doma, a on nek se podmicivanjem snadje do Aerodroma.
Slazem se da bi Kapo i Master mogli stati na Bozicevu stranu, u tom ti slucaju (NERA) nudim svoje usluge - besplatno, a moje usluge se sastoje o, poznavanju Tajlandskog Boksa, Kick Boxinga, Jiu Jitsua, Krav Mage, Boksa, itd., jer u ne malo slucajeva su bas ta dvojica stali na vlasnikovu stranu, ali u vecini slucajeva se radilo o ljudima rodjenim od 1930 do 1950.
Dalje, ovakvi slucajevi Hrvatskih pomoraca su se desavali 1990-tih godina, kad nismo imali di, cudim se da im se to moglo dogoditi danas, kad imaju UPH, forume itd., jer svi znaju tko su Bozic, Dolinsek, Stiv, Magazinovic, itd., dakle, nakon jedne neprimljene place, bjezis doma, sad je kasno za bilo sto, osim za spasavanje sebe, budu li cekali na SPH, bojim se da bi mogli i kosti ostaviti u Gabonu. Sorry na poduzem postu, ali nadam se da ces poslusati savjet nas nekolicine, najgore je da cekas pomoc od SPH-a, ako je situacija tako alarmantna.
Ako je ovo istina sto je Frenki gore napisa, samo dokazuje moju tezu da Gabonci nisu glupi i da jesu ispred ostalih Africkih drzava.