Dobro kolega kad ste rekli da je shell i za rotacije i smjene to znaci da vas iz shella zovu za na brod ili vas zove ona Slavica,Vanesa ili ko vec iz Globtika???
Da li globtik ili shell odlucuje odakle ce te doma,mislim iz kojega porta,jeli skupo i to????Pitam iz razloga sta mi je frend tamo drugi makine i ugovor mu je 4/2 i pol,a zadnja dva broda je bija skoro po 6 miseci na brodu.Znan da nemaju ljudi,ali ipak???I jeli istina da su smanjili place za 10% nedavno????I oprostite sta sam par puta napisa gloptik nece se ponovit,vidim da vas je to puno pogodilo!!!!!!!Hvala unaprijed!!!!!
Nisan siguran ko zove, al zovu iz Globtika osobito u početku. Evo ekskluzivno za Vas provjeria sam kod prijatelja - Cargo officera u vezi ovoga... On ima i komunikaciju sa officom i komunikaciju sa Globtikom ovisi o čemu se radi. Sve vrste dogovora su moguće, al dosta toga ovisi o ranku pomorca i njegovom sta?žu na firmi naravno. Neće se nitko pona??at jednako prema trećem palube i kapetanu sa 30 godina iskustva, ni Globtik ni Shell....
Globtik ne odlučuje iz kojeg će se porta doma. Odlučuje Shell. Al ne bi prijatelju moj imali oni tolike profite da ne gledaju iz kojeg će porta i kako slat ljude. Koja kompanija to ne kombinira, ako je izvedivo i ljudi popustljivi??? A bi li ti doma iz Nigerije, kao Shellov pomorac, eto ili Chevronov??? Ja ne bi ako san za 10 dana u ? panjolskoj...
? ta se tiče ugovora Shell je među rijetkima, ako ne i JEDINA firma na svitu koja za produ?ženje ugovora daje bonuse (barem su dali ovom Cargu s kojim govorim...). I dalje nisam siguran za juniore - al di to njih ne guze, na kojoj to firmi??? Jedini i isključivi razlog za dr?žanje ljudi du?že je ogroman broj novogradnji i jednostavno nedostatak iskusnog kadra... Virujem da će ti ljudi koje naguze brzo i napredovat za kompenzaciju, jer ne bi ih dr?žali da ne vride, mo?žemo to i tako gledat...
A ??ta se tiče smanjenja plaće, poznato je da Shell formira plaću prema tečaju dolara na nacionalnoj bazi... Dakle dok je dolar padao, plaća na Shella je rasla dolarski... Sad kad se dolar di?že i plaća pada. Ne vidim tu neki problem, a mislim da ekipa tamo mo?že bit zadovoljna. Opet pri tom ne mislim na juniore, jer njih nigdi ne plaćaju ni pribli?žno koliko seniore, čast iznimkama. Ili se ja mo?žda varam?
A ovo za GloPtik ili GloBtik nije mene pogodilo, jebe mi se, nego prika pi??e?? o agenciji, a nisi siguran ni kako se speluje...
??ivija