Shell

Dobro kolega kad ste rekli da je shell i za rotacije i smjene to znaci da vas iz shella zovu za na brod ili vas zove ona Slavica,Vanesa ili ko vec iz Globtika???
Da li globtik ili shell odlucuje odakle ce te doma,mislim iz kojega porta,jeli skupo i to????Pitam iz razloga sta mi je frend tamo drugi makine i ugovor mu je 4/2 i pol,a zadnja dva broda je bija skoro po 6 miseci na brodu.Znan da nemaju ljudi,ali ipak???I jeli istina da su smanjili place za 10% nedavno????I oprostite sta sam par puta napisa gloptik nece se ponovit,vidim da vas je to puno pogodilo!!!!!!!Hvala unaprijed!!!!!:uzdravlje

sve ok i ja imam rec za globtik. bio sam 7 godina kod njih, na osg, i sve profesionalno.

imao sam i ja intrevju za shell prosle godine koji sam prosao, na kraju i nisam otisao jer sam dobio promotion na svojoj firmi, ali kada sam pitao ovoga engleza na kraju intervjua da mi kaze kolika je placa, rekao je da on nema veze s tim nego da o tome pitam njih u globtiku.

Dobro kolega kad ste rekli da je shell i za rotacije i smjene to znaci da vas iz shella zovu za na brod ili vas zove ona Slavica,Vanesa ili ko vec iz Globtika???
Da li globtik ili shell odlucuje odakle ce te doma,mislim iz kojega porta,jeli skupo i to????Pitam iz razloga sta mi je frend tamo drugi makine i ugovor mu je 4/2 i pol,a zadnja dva broda je bija skoro po 6 miseci na brodu.Znan da nemaju ljudi,ali ipak???I jeli istina da su smanjili place za 10% nedavno????I oprostite sta sam par puta napisa gloptik nece se ponovit,vidim da vas je to puno pogodilo!!!!!!!Hvala unaprijed!!!!!:uzdravlje

Nisan siguran ko zove, al zovu iz Globtika osobito u početku. Evo ekskluzivno za Vas provjeria sam kod prijatelja - Cargo officera u vezi ovoga... On ima i komunikaciju sa officom i komunikaciju sa Globtikom ovisi o čemu se radi. Sve vrste dogovora su moguće, al dosta toga ovisi o ranku pomorca i njegovom sta?žu na firmi naravno. Neće se nitko pona??at jednako prema trećem palube i kapetanu sa 30 godina iskustva, ni Globtik ni Shell....

Globtik ne odlučuje iz kojeg će se porta doma. Odlučuje Shell. Al ne bi prijatelju moj imali oni tolike profite da ne gledaju iz kojeg će porta i kako slat ljude. Koja kompanija to ne kombinira, ako je izvedivo i ljudi popustljivi??? A bi li ti doma iz Nigerije, kao Shellov pomorac, eto ili Chevronov??? Ja ne bi ako san za 10 dana u ? panjolskoj...

? ta se tiče ugovora Shell je među rijetkima, ako ne i JEDINA firma na svitu koja za produ?ženje ugovora daje bonuse (barem su dali ovom Cargu s kojim govorim...). I dalje nisam siguran za juniore - al di to njih ne guze, na kojoj to firmi??? Jedini i isključivi razlog za dr?žanje ljudi du?že je ogroman broj novogradnji i jednostavno nedostatak iskusnog kadra... Virujem da će ti ljudi koje naguze brzo i napredovat za kompenzaciju, jer ne bi ih dr?žali da ne vride, mo?žemo to i tako gledat...

A ??ta se tiče smanjenja plaće, poznato je da Shell formira plaću prema tečaju dolara na nacionalnoj bazi... Dakle dok je dolar padao, plaća na Shella je rasla dolarski... Sad kad se dolar di?že i plaća pada. Ne vidim tu neki problem, a mislim da ekipa tamo mo?že bit zadovoljna. Opet pri tom ne mislim na juniore, jer njih nigdi ne plaćaju ni pribli?žno koliko seniore, čast iznimkama. Ili se ja mo?žda varam?

A ovo za GloPtik ili GloBtik nije mene pogodilo, jebe mi se, nego prika pi??e?? o agenciji, a nisi siguran ni kako se speluje...

??ivija:uzdravlje

sve ok i ja imam rec za globtik. bio sam 7 godina kod njih, na osg, i sve profesionalno.

imao sam i ja intrevju za shell prosle godine koji sam prosao, na kraju i nisam otisao jer sam dobio promotion na svojoj firmi, ali kada sam pitao ovoga engleza na kraju intervjua da mi kaze kolika je placa, rekao je da on nema veze s tim nego da o tome pitam njih u globtiku.

Eto sku?žajem se Skembi u vezi ovoga, sad mu virujen, al pretpostavljam da čovik koji ispituje jednostavno NE ZNA koja je lova i ne ?želi ispalit neke cifre otprilike, da se ne ugrize za jezik, pa posli naj... od svojih u officu. Ja ipak ni ne idem na Interview za posal ako ne znam prethodno ??ta se nudi...

......
? ta se tiče ugovora Shell je među rijetkima, ako ne i JEDINA firma na svitu koja za produ?ženje ugovora daje bonuse (barem su dali ovom Cargu s kojim govorim...).

Skoro sve ozbiljnije offshore firme (sad ce neki zakolutat ocima i pomislit: "opet ovaj offshore") daju duplu placu ako si osta povise ugovora na brodu ili slobodne dane, pa uzmes sta ti triba ili lovu ili dane. U ovo ostalo se necu pacat jer neznam niti sam kad radija sa Globtikom.
:uzdravlje

Za??to se prebacuje?? sa RCCL na LNG? To me zanima jer sam između ponuda za struju na RCCL i LNG flote(jo?? neznam koja firma, zvalo me iz Gloptika, pa idem u ponediljak na razgovor).

PS.
Da li struja spada u junior ili senior casnike?

A stari podi na RCCL-a pa se usrici nespadas ni u jedno ni drugo nego odas ka mali mujo po brodu i popravljas liftove ,skidas kabele i ides u laudry indicijma popravljat masine za robu i susilice a onda kad si noc st-by mi te iz ECR-a jos malo maltretiramo al dobro covik navikne na sve i prihvati sve valjda se otupi.

Zivili iman transferirat gorivo ujutro mi je bunker

Ljudi,zvali su me iz Globtika za taj Shell-ov interviju 18.ovog mjeseca.Inače nemam nekog iskustva,jedan ugovor za 3.makinje (4.the ENG) na AP,i još jedan u ATLASA na hidrogliserima.I meni su svi rekli da pođem tamo,jer te nitko neće primiti na tankere ili LNG bez prethodnog iskustva.Što se tiče plaće,para mi se da su mi u Globtiku rekli da je 45000 $,pretpostavljam za 4th.ENG. i da za mjesec na brodu imaš 19 dana doma.Što strojare pitaju na tom intervijuu,jeli se detaljno hvataju struke?

Ljudi,zvali su me iz Globtika za taj Shell-ov interviju 18.ovog mjeseca.Inače nemam nekog iskustva,jedan ugovor za 3.makinje (4.the ENG) na AP,i jo?? jedan u ATLASA na hidrogliserima.I meni su svi rekli da pođem tamo,jer te nitko neće primiti na tankere ili LNG bez prethodnog iskustva.? to se tiče plaće,para mi se da su mi u Globtiku rekli da je 45000 $,pretpostavljam za 4th.ENG. i da za mjesec na brodu ima?? 19 dana doma.? to strojare pitaju na tom intervijuu,jeli se detaljno hvataju struke?

je, dosta su detaljni. ako si strojar ispituje te neki njihov englez, kapo.
mozes ocekivat 45 minuta o svemu. najvise o pslu koji obavljas u trenutnom ranku za koji te uzimaju. posto nikad nisi bia na lng, o tome ce on uglavnom pricat.

Skoro sve ozbiljnije offshore firme (sad ce neki zakolutat ocima i pomislit: "opet ovaj offshore") daju duplu placu ako si osta povise ugovora na brodu ili slobodne dane, pa uzmes sta ti triba ili lovu ili dane. U ovo ostalo se necu pacat jer neznam niti sam kad radija sa Globtikom.
:uzdravlje

Svaka čast, eto to mi je prva, inače o offshoru slabu znam... Prvi doticaji su mi ode na forumu. Najvi??e ljudi i informacija imam iz LNG sfere...

Ljudi,zvali su me iz Globtika za taj Shell-ov interviju 18.ovog mjeseca.Inače nemam nekog iskustva,jedan ugovor za 3.makinje (4.the ENG) na AP,i jo?? jedan u ATLASA na hidrogliserima.I meni su svi rekli da pođem tamo,jer te nitko neće primiti na tankere ili LNG bez prethodnog iskustva.? to se tiče plaće,para mi se da su mi u Globtiku rekli da je 45000 $,pretpostavljam za 4th.ENG. i da za mjesec na brodu ima?? 19 dana doma.? to strojare pitaju na tom intervijuu,jeli se detaljno hvataju struke?

Istina je ovo ??to boomerang ka?že, dosta idu detaljno, al s obzirom da nema?? iskustva na LNG-u, neće te maslat valjada puno o tome... Mislim da ti je dosta bitan nastup, prvi dojam, tečan Engleski, ono da generalno nisi mutav. Zna i taj kapo da će?? naučit na brodu... A ljudi im treba. Ako ti se "navega" i ima?? volje, to ti je otprilike ??ansa kao da te pozovu iz NK Konavle na probu u Chelsea... ??elim ti dobar intervju i ugovor... :uzdravlje

evo procita san sta ste sve napisali o shellu, pa mi se pari da tu nema nista posebno. na dobre firme se ne dolazi bez iskustva, jos priko globtika (citaj gloptika) sve mi je to nekako, sumljivo.

Ekipa, ugovor se radi godisnji a oko njega pregovara ekipa iz globtika i poneki senior officer na firmi. Tako da je uvik bolje seniorima, jer se oni prvenstveno posvete njima. Ako si senior na shella nije lose, dapace mozes ostat cili zivot pogotovo oni koji nisu bas najveci profesionalci ili ti ga znalci. Na shella znanje se ne cijeni, samo papirologija, drzanje govora, filozofiranje i tako to. Za juniore je puno losije, sto se tice ugovora i placa. Ako je neko na pocetku karijere a zeli na LNG shell mu je dobra odskocna daska.
Znaci Globtik nema veze s ukrcajem ni iskrcajem, a otkud ces ic doma njima je sasvim sve jedno, tako da ne gledaju di je brod. Jedino sto te moze naguzit je da ti nenadju smjenu, a ako si junior i to u makini moze ti se lako dogodit. Oni ti nemaju 3E, pa ako si to neces bas lako ovancat, jer su napunili seniora masu i to sa banana firmi, pa im je shell Meka..
Kad te kontaktiraju, salju mail globtiku a ovi ti ga prosljede i nazovu, Mirko Bajto ce te zvat, a ako si tek nakon interwieva mozda te zazove Vanesa i malo proda muda za bubrega kako si upa na najbolju firmu na svitu i tako to. Nemoj im bas sve virovat, jer ima ona stara, svak svoga konja hvali

Last edited:
iskustvo

iskustvo

evo procita san sta ste sve napisali o shellu, pa mi se pari da tu nema nista posebno. na dobre firme se ne dolazi bez iskustva, jos priko globtika (citaj gloptika) sve mi je to nekako, sumljivo.

neki dan sam ja to rekao i dobio svoje... kad bolje promislis za ebeno iskustvo skupljat trebao bi tri zivota. ako je glava u redu, ima volje brzo se usemis, kasnije postaje rutina. zato naprijed, imajte vjere u sebe!!!:uzdravlje

ma pustite sve ostale price. jos jedan put cu reci, svim juniorima.

to sta se ide preko globtika nema nikakve veze. ekipa je ok, neke znam i osobno.
shell vam je najbolja prilika sto vam se trenutno pruza u lng poslu. iskoristite je svi koji mozete, lova nije uopce losa, ugovori kratki, placaju dulji ostanak na brodu....
poslije toga sva vrata lng biznisa su vam otvorena, jer svi znaju da vas je shell dobro skolovao i da se tamo tesko ovancaje, zato prvo iskustvo a onda po volji....

Iman pitanje dali primaju asistente na shell-ove Crude oil tankere i lng-e?

Last edited:
Kad sam zvao Globtika,najprije sam pito za JDN (žena,malo djete doma...itd)pa su mi rekli da je sada kriza,da bi trebalo više iskustva,i tako bla bla...pa su mi rekli da ako hoću dođem na taj interviju za Shell,i pođem tamo,pa sada neznam,ko zna hoće li me ikad i pozvat na JDN,ako ne pođem na Shell koji ugovor,bez obzira što mi je na početku rekla da to što imam višu da je veliki plus za JDN...

Back