Shell

Jesam satelit pa ??ta??,Bio sam i mazač i zavr??io ubrzanu vi??u i guran sam od strane Globtika i opet sam treči jer me moj avatar najbolje opisuje hehehe glup tup i neupotrbljiv:o

Bez ikakve ljutnje, ja sam bio samo kao Ch.Mate preko 12 godina, pa kad sam vidio u jednom trenutku, da je "Family" dizala preko pola, tad mi je bilo dosta.
Ko je zadovoljan, svaka cast!

momci, ne bi tija bit neugodan, ali oprostite...pricate ka peskaruse. najmanja mi je namjera branit staroga jarca i njegove prdace...ali:
obogatija se na spizi? u micro svijetu - da. u pravome poslu ne. budget jednog lng ja penje se i do tri miljuna godisnje, na sto na place ide cetrdejs posto i jos malo. ako je potpisa dvojne ugovore - omastija je brk. a ovo sta je zajeba na brzole i kupus... da je i pita tri dolara na dan po glavi vise, dobija bi. sta je niti osandeset dolara na dan vise, ako sve stima i vozarine ok??? panatika uzme jedva pet posto budgeta. di je zajeb? technical. oni ugovore vece cijene kemije, stores, rezervnih dijelova, ulja i onda na kraju traze rebate od suppliera. tako je bilo u londonu.a osin toga, u frontline, potpisali su i ugovor s wilhelmsenon koji je kupija unitora...eko la:
dobili dvajs posto nizu cijenu. puta priko cetri sto brodova...kemija, gas, analyzeri, servis.... pa ti racunaj koliko je to. zato su ovi dobili management, place nisu kresile...i svi sritni. tako to otprilike radi, a ne je li narucija prsut a ti na stol dobija kostradinu. mala je tu zarada a rizik velik. doduse, budale to ponekad ne skuze dok ih ne lupi posrid cela. ne sumnjan da je stari prc to i pokusa...ali da ce ga john fredriksen poc ganjat za dva cesnjaka - nece, iako je jako jeben na pare, narocito ako ih ides iscupat njemu iz takuina. kako znan??? radin za njega.

ja ne znan ??ta ste se svi uvatili toga ??ta san napisa, meni ne vridi ali vridi mome chifu makinje jer san njega citira, da li me la?že i bi li za 200$ vi??e pobiga na drugu firmu - ne znam ;) cila poanta za??to san to napisa je da neki shvate da nemaju svi iste prioritete i da ne gledaju svi samo lovu. isto kao ??to vi govorite negativno o checklistama i "lo??em kadru" na shellu a niste ni svjesni koliko ljudi to do?življava kao spas jer vi??e ne moraju mislit svojom glavom i nisu vi??e oni u koje se na firmi upre prstom :D svako ima svoje razloge, ponavljam, nama kadetima je shell bia spas u vrime kad niko drugi ne krca kadete i kada su liste čekanja na jadroplovu i atlantskoj 6 mjeseci, tako da morate razumit drvenoga koji bi istetovira ??koljkicu na čelu. :) ja sam siguran da ću tu bit barem jo?? koji ugovor za terca pa ćemo vidit kako će se stvari odvijat, dovoljno sam pametan da ne di?žem u nebo firmu u kojoj radim jer nisam tamo radi ljubavi nego para, al isto toliko pametan da ne serem po ruci koja me trenutno hrani. eto toliko od mene na ovu temu, pozdrav! :kafa

I sad mi reci sta si ti napisa,a da ja nisam.Zato sam i reka cili ovaj thread je jedan veliki nesporazum.

Shell?? drugi dio

Shell?? drugi dio

Jucer sam pita da mi neko objasni zasto, za razliku od drugih firmi, uvik oko tog Shella toliko prepucavanja. Sad citam postove nakon mog pitanja i opet ista prica:confused: Jedan govori da mu je bilo dosadno:confused: drugi govori da je mora ispunjavati puno check lista:confused: treci govori da mu je super sto ima internet:kafa cetvrti govori da mu je super sto ima teretanu, stolni tenis, bazen.....
Kad sam procita sve ove postove primjetija san da niko nije reka da mu je mala placa, da mu kasni placa ili da se nedajboze ubija od posla ?????????
Ako malo proanalizirate postove za neke druge firme ove tri stvari dominiraju kad neko govori protiv odredjene firme.
Meni stvarno ode nista nije jasno:confused:

malovitra
Najmanje sta su oni peglali staroga Johna.Ne mogu oni opeglat koliko on moze napravit,ali okidac je bila gramzivost ali ne u tom smislu. Avancavanje od kadeta do barbe i od 3. makine do kapa u 2 godine.Necemo imena sad.Tako je stvaran "kadar" za daljne bogacenje. Trpaj sve sa kontejnera i bulka na plin.Mi imamo 1000 ljudi sa plinom,a ljudi ni 5 minuti na plinu nisu napravili.A ako si ima iskustvo na tankeru ili kemiji bija si spreman za na mjesec.A onda je dosla jedna eksplozija nisam sad 100% siguran je li bija kotal u pitanju,a sve bajpasirano i vidilo se koliko ljudi ne da nemaju iskustva nego koliko to neznanje granici sa ludoscu.
I sad najinteresantnije.Di je taj "kadar" danas.Na Shella.Aj dobro valjda su naucili nesto.

Last edited:
malovitra
Najmanje sta su oni peglali staroga Johna.Ne mogu oni opeglat koliko on moze napravit,ali okidac je bila gramzivost ali ne u tom smislu. Avancavanje od kadeta do barbe i od 3. makine do kapa u 2 godine.Necemo imena sad.Tako je stvaran "kadar" za daljne bogacenje. Trpaj sve sa kontejnera i bulka na plin.Mi imamo 1000 ljudi sa plinom,a ljudi ni 5 minuti na plinu nisu napravili.A ako si ima iskustvo na tankeru ili kemiji bija si spreman za na mjesec.A onda je dosla jedna eksplozija nisam sad 100% siguran je li bija kotal u pitanju,a sve bajpasirano i vidilo se koliko ljudi ne da nemaju iskustva nego koliko to neznanje granici sa ludoscu.

Za gore znane i neznane, preko magazina nisma nikad jos bi ukrcan Bogu val za sada a nadam se da i necu , puno godina sam u ovom poslu bi i na kraju i tu sam bi dosa u kontak sa magazin dream team pa sam vidia kako se slazu i zele prkazat racuni , zbog toga znam malo puno vise nego sta treba i ne bih se htel mesat samo kao preporuka maldim i naivnim kolegama da ako ne moraju neka se drze sto dalje od magazine dream team to im je sigurnije , sporkaj matrikuku pa dalje ako vridis uvik ces imat/nac posla i bit placen koliko zasluzujes , ali ako zelis lizat jaja tj kako ce mo lako ce mo sutra ce mo , onda je to druga storija.

Sta se tice peglanja nije samo magazin pegla njega na panatici jer to se nema sta puno peglat bilo je tu i puno vecih zalogaja ali nije on bia sam i nje to moga bez oatale ekipe iz UK golara tako da su svi na kraju dobili po prstima ali znas onu ima puno lipih ali nesmin ih rec, prepoznatce me neprijatelji.

Čitan ovo i nemoren verovat da ste se ulovili Shella ko pijan plota. Nekome dobar, nekome ne, nas evo hrani već 14 godina. I mislin da ?živimo vi??e nego dobro, a to su nan jedini prihodi u kući. Da nas nije sjebala ova dr?žava, ne Shell, i ograničila nan dane provedene kod kuće, nas ovi na brodu neinteresiraju, bili bi jo?? zadovoljniji.
Ajmo od Magazina, od koga ja bi?žin kad dojden va Split ko od kuge, nema van on, ba?? ni??ta jako sa Shellon, pa mislin da vi??e ni karte nerade oni, nego dolaze iz offisa.Eventualno kontakt s na??in ljudima. Tako da pustite Magazina da i dalje radi ono ??to najvi??e voli ( oni koji ga znaju, mislin da znaju na ??to mislin, a ja nebi čovika diskreditirala ovako preko foruma).
Smjena, evo do sad nikad problema, mu?ž mi sti?že 22.01., ukrcan 26.10.2010. I tako je bilo vavek, a ako i ostane neč preko, vavek, je pal bonus.
Safety na Shellu, je pizdarija, i stvar na koju moj mu?ž, 1. makine, njurga, jer on nije piskaralo, nego manualac. I to je jedino ??to on prizna ko stres na Shellu, a njegove besede su da se nigdi neće?? manje naradit za ovako dobri soldi. On je od onih koji nenavigaju zbog ljubavi prema moru i brodovima, nego ga je pred 23 godine natirala sila. I sad je tu di je, proba je i promenit, ali se i vratija nazad. Morda bi i opet prova promenit, ali sad već malo upiru i godine, obaveze, a nekako ga tu najvi??e dr?ži to ??to more bit doma toliko koliko nan na??a dr?žava pusti.
Internet, teretane na brodu, ma ljudi moji, posebno vi mladi, ma ako vi dođete na brod, dr?ž te se posla, radite, gledajte i učite, pa niste do??li ladit jaja tamo. Avancamenat će bit, ali ga zaslu?žite svojin radon, pa ćete vi??e u?živat i cjenit ga. Ako van se vje?žba po teretanan, to radite kad ste doma, nemojte samo sjedit u kafićin.Za mene su to nebuloze, i to te??ke, a internet imate na Shella, ako vas interesira, i nama slu?ži za svakodnevnu komunikaciju, jer na brodu osim novine prolistat na netu, nema ba?? puno vremena za neč drugo. Jo?? ako se popije ona od 2 pive, i malo nabija balini va baru, ma kad će?? ti blejat va net.
Verujen da će sad masa vas reć da ča ova baba komentira pomorski ?život, brod i naviganje, ali ja s tin ?živin već 20 godina. Pro??la san i brodova, i dokova, od Evrope do Koreje i mogla odradit i koju kadeturu, tako da stojin iza svake moje besede. Bila u kontaktu i s na??in, i s Britancin, Australlcin, Indijcin, čak i s Nigerijcin, i neću nikoga podcjenit.
Moj mu?ž van nije od pisanja, već san rekla, i on kad je doma retko kad otpre mail, a kamoli intenet, tako da su van ovo njegovi dojmovi, napisani ?ženskon rukon, koja ima sve njegove punomoći za prozborit u njegovo ime.
??ivili mi vi momci, mladi i stari, i mirno van more:uzdravlje

@mare

@mare

Nema do zenske ruke:uzdravlje
Vidis Mare ja sam pokusava shvatiti kroz ove puste postove u cemu je problem sa tim Shellom i na kraju sam shvatija da je problem u tome sto nema problema Dobra placa, malo rada, puno laprdanja i nas se covik odma osjeca ugrozeno, odma mu tu nesto ne stima:mad: Pa onda kadet govori o Magazinu, treci vec o Shellovim superintendentima, dok je recimo sekondo vec faca on cavrlja sa Tim Downsom ili Andy Keanom uz viski i kubanske cigare i bistri politiku kompanije i pomorstva apasolutno uopce, sto bi reka nas dragi Roko Prch.

Nema do zenske ruke:uzdravlje
Vidis Mare ja sam pokusava shvatiti kroz ove puste postove u cemu je problem sa tim Shellom i na kraju sam shvatija da je problem u tome sto nema problema Dobra placa, malo rada, puno laprdanja i nas se covik odma osjeca ugrozeno, odma mu tu nesto ne stima:mad: Pa onda kadet govori o Magazinu, treci vec o Shellovim superintendentima, dok je recimo sekondo vec faca on cavrlja sa Tim Downsom ili Andy Keanom uz viski i kubanske cigare i bistri politiku kompanije i pomorstva apasolutno uopce, sto bi reka nas dragi Roko Prch.

:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje

Evo da se malo o?žive teme koje me uvijek zanimaju...

Fala Bogu da je thread osta na "nivou";) ovih par miseci dok nisam ima neta...

Kao i obično natrpalo se svega i svačega, duhovi su uzburkani, a ja najozbiljnije pitam:

??ta je novog na Shella?

Evo da se malo o?žive teme koje me uvijek zanimaju...

Fala Bogu da je thread osta na "nivou";) ovih par miseci dok nisam ima neta...

Kao i obično natrpalo se svega i svačega, duhovi su uzburkani, a ja najozbiljnije pitam:

??ta je novog na Shella?

Ni??ta, hvala na pitanju a kod tebe na Exmaru? Jel ludi Kapetan Votion jo?? uvijek nasapunava ekipu?

Ni??ta, hvala na pitanju a kod tebe na Exmaru? Jel ludi Kapetan Votion jo?? uvijek nasapunava ekipu?

Ma ne virujen da je ni??ta... A na Exmaru puno lipih stvari... Votion je daleko od mene (na drugom brodu), al sam ne??to čuja da je bolestan... Uvik ga se siti??, ima bit da ti je u lipom sjećanju osta:hihi Oću ga pozdravit-'

Jel uzimaju i dalje ljude na Shella, jel se popravila situacija sa smjenama, jel vam diglo ??ta lovu od Nove?

Ma ne virujen da je ni??ta... A na Exmaru puno lipih stvari... Votion je daleko od mene (na drugom brodu), al sam ne??to čuja da je bolestan... Uvik ga se siti??, ima bit da ti je u lipom sjećanju osta:hihi Oću ga pozdravit-'

Jel uzimaju i dalje ljude na Shella, jel se popravila situacija sa smjenama, jel vam diglo ??ta lovu od Nove?

Kapetan Votion bolestan?? to mu je? Ne??to sa glavom? Ako je, to mi nije nikakva novost:D
Uzimaju na Shella onoliko ljudi koliko im utekne, plaće nisu dizali ali su nam vratili LONG TOUR BONUS ali sad pod drugim imenom SPECIAL PAYMENT REWARD, vjerovatno jer se počela ekipa bunit zbog predugih ostanaka na brodu i odlazaka juniora

najnovije informacije

najnovije informacije

broj BBSa i 512tua nezaustavljivo raste iz dana u dan:) samo nebo je granica!
Placa se sigurno dize , samo jos moraju napraviti Risk Ass jerbo bi to moglo lose utjecati na zdravlje Fleet Officira!

Evo sam dobio informaciju da ce tokom 3 mjeseca primati kadete (njih 10 - 15) na Shella preko Globtika,a mozda i oficire pa ko je interesiran neka se javi Globtiku. Takoder sam jos cuo da primaju oficire bez obzira imate li iskustvo na lng brodovima ili tankerima. Provjereno 100 %. Sto se placa tice za treceg oficira (3000 $ permanent - znaci placen na brodu i doma, a ugovori su 4/3). Ako jos nekog nesto zanima samo pisite. Pozdrav

Citam malo postove, ovo ono, ima neta, nema neta,
ima teretane, nema teretane, ima Kinderlade, nema...

• Ako vam je do interneta - brate, skucajte stagod para i otvorite cyber caffe... pa peri-deri.
  • Teretane ako nema, uvik se, AKO ima volje, moze u vastitoj kabini osmislit DOVOLJNO vjezbi za odrzat kondiciju i muskulaturu, odnosno, licit frustracije i stres 4-5 miseci. Provjereno.
  • Spiza. Ljudi moji... ma vjerojatno ne znate sta imate. Ima nas koji smo bili na firmama i gladovali, manje vise na dnevnoj bazi. Jebate, da san bar potrosija na kurve koliko na spizu, pa bi covik reka... :(

Ma eto, tako, svasta nesto.

O Magazi necu, nisam potkovan informacijama... a po vasim postovima, ionako vas ima dovoljno sa detaljnim uvidima u njegove metode rada i operacija. Po pricama sta kolaju, lik mi se ne svidja, ma to isto ne znaci da mu necu poslat aplikaciju.

Pozdrav svima.

Back