Saudi Aramco

ZAMET

ELEKTRICAR
Bog,

Jucer sam dobio poziv na interviju u London za kompaniju Saudi Aramco.

To organizira agencija na adresi: james.fisher@aramcouk.com

Ako netko nesto zna kako taj interviju izgleda i da li netko zna nesto o toj firmi.Place za ektricara i jos ponesto..

Trenutno radim na Allseas i dobro mi je pa da ne idem u London na razgovor ako je to losije.
Ovo je posljedica moga dopisivanja sa svima na koje naidjem, onako vise iz dosade kada sam okolo po svijetu.

Posto je gore napisan mail mogli bi Elektricari poslati CV pa mozda netko i uleti.

Zahvaljujem na informaciji.
Veliki pozdrav.:)

Bog,

Jucer sam dobio poziv na interviju u London za kompaniju Saudi Aramco.

To organizira agencija na adresi: james.fisher@aramcouk.com

Ako netko nesto zna kako taj interviju izgleda i da li netko zna nesto o toj firmi.Place za ektricara i jos ponesto..

Trenutno radim na Allseas i dobro mi je pa da ne idem u London na razgovor ako je to losije.
Ovo je posljedica moga dopisivanja sa svima na koje naidjem, onako vise iz dosade kada sam okolo po svijetu.

Posto je gore napisan mail mogli bi Elektricari poslati CV pa mozda netko i uleti.

Zahvaljujem na informaciji.
Veliki pozdrav.:)

Pa sta ga nisi pita placu i ugovor? Nemoj se bojat, to je jedno najnormalnije pitanje...
Pitaj lipo covika sta nudi,pa da znas jel ti triba razgledavanje Londona....
:uzdravlje

pozdrav

pozdrav

Pa sta ga nisi pita placu i ugovor? Nemoj se bojat, to je jedno najnormalnije pitanje...
Pitaj lipo covika sta nudi,pa da znas jel ti triba razgledavanje Londona....
:uzdravlje

Upravo sam pitao placu i kontrakt pa cu javiti da znate koji ste zainteresirani.
Tko zna, možda i ja odem u London na kraju.

Ljep pozdrav kolege i ostali

evo odgovora iz Londona

evo odgovora iz Londona

:)
Upravo sam pitao placu i kontrakt pa cu javiti da znate koji ste zainteresirani.
Tko zna, možda i ja odem u London na kraju.

Ljep pozdrav kolege i ostali

Thanks for your email.

All positions are based in Saudi Arabia on a permanent basis and the rotational work schedule is 42 days on and 21 days off (non adjustable). After passing a 3 month probation period the opportunity is permanent up to the national retirement age in Saudi of 60 years.

Unfortunately we cannot provide any salary information as salaries are based on individual circumstances. The department would take the candidates current salary package, skills, years of experience and current international market rates into account when making an offer. However, being the world’s largest oil company we do try to ensure we offer attractive packages and we have a high acceptance rate with Marine. Additionally the overtime rate (anything over 8 hours/day) you can earn on rotation can equate to a significant increase on your package. Plus we cover your travel costs to and from Kingdom.

Please let me know your thoughts.

Regards,

James
Ja odustajem od odlaska na interviju. Ako koga zanima samo naprijed, sada znate malo vise kako je stanje na Aramcu.

Ljep pozdrav

Evo da se nadovezen na ovu temu.S menom je na brodu covik koji je vec bija na intervju u London i sad ceka na potvrdu.Triba bi ic ka kapo na neki njihov jack up.Placa odlicna oko 170 tisuca $ godisnje ali sa ovim glupim ugovorom od 6-3.Osobno ja ne bi prista za nikakve novce na tu rotaciju.Spominje mi i neki ogromni bonus nakon 10 godina rada za njih ali ko ziv ko mrtav.

Sent from my GT-I8190N using Tapatalk

Last edited:
Evo da se nadovezen na ovu temu.S menom je na brodu covik koji je vec bija na intervju u London i sad ceka na potvrdu.Triba bi ic ka kapo na neki njihov jack up.Placa odlicna oko 170 tisuca $ godisnje ali sa ovim glupim ugovorom od 6-3.Osobno ja ne bi prista za nikakve novce na tu rotaciju.Spominje mi i neki ogromni bonus nakon 10 godina rada za njih ali ko ziv ko mrtav.

Sent from my GT-I8190N using Tapatalk

Koliko sam vidio na netu to je ogromna kompanija i korporacija. Sigurno imaju jako puno vrsta poslova na svom stranama svijeta. Ja sam ovaj interviu odbio ali sam napisao kolika mi je placa sada i rotacija pa ako što imaju bolje neka zovu. Tko zna, možda i jednom bude nešto. Pozdrav;)

Koliko sam vidio na netu to je ogromna kompanija i korporacija. Sigurno imaju jako puno vrsta poslova na svom stranama svijeta. Ja sam ovaj interviu odbio ali sam napisao kolika mi je placa sada i rotacija pa ako što imaju bolje neka zovu. Tko zna, možda i jednom bude nešto. Pozdrav;)

Sa kompanijama tipa Saudi Aramco se tako ne radi...pa nisi na placi da se cjenkas preko maila.
Kad dobijes poziv takve kompanije za interview, on se ne odbija.
Po meni veni greska.

Definitivno vrijedi riskirat, izgubit dan-dva i otici na interview te pokusat se prodat sto je bolje moguce uz sto bolje beneficije.

Place koje SA nudi za pojedine poslove su fantasticne, sa ogromnim bonusima, medjutim kod nekih je nedostatak rotacija 42/21, ali postoji mogucnost odabira i permanent basis ugovora.

Sa kompanijama tipa Saudi Aramco se tako ne radi...pa nisi na placi da se cjenkas preko maila.
Kad dobijes poziv takve kompanije za interview, on se ne odbija.
Po meni veni greska.

Definitivno vrijedi riskirat, izgubit dan-dva i otici na interview te pokusat se prodat sto je bolje moguce uz sto bolje beneficije.

Place koje SA nudi za pojedine poslove su fantasticne, sa ogromnim bonusima, medjutim kod nekih je nedostatak rotacija 42/21, ali postoji mogucnost odabira i permanent basis ugovora.

Rotacija je glavni problem, to je za mene krajnje nepovoljno. Placa bi morala biti viÅ¡e nego dupla nego Å¡to mi je sada da bi otiÅ¡ao na to a to će mi itko teÅ¡ko dati. ;)

Rotacija je glavni problem, to je za mene krajnje nepovoljno. Placa bi morala biti viÅ¡e nego dupla nego Å¡to mi je sada da bi otiÅ¡ao na to a to će mi itko teÅ¡ko dati. ;)

Ovisno o poziciji za koji te regrutira Saudi Aramco, placa ti je mogla biti dupla, ako ne i trodupla uzeci u obzir Allseas.
Ako je pozicja bila za neki Jack Up ili barzu onda si u pravu sto se tice rotacije i place.

Ovisno o poziciji za koji te regrutira Saudi Aramco, placa ti je mogla biti dupla, ako ne i trodupla uzeci u obzir Allseas.
Ako je pozicja bila za neki Jack Up ili barzu onda si u pravu sto se tice rotacije i place.

Biti će joÅ¡ Å¡anse ako tako mora biti.
Sada neka netko tko je zainteresiran može aplicirati jer možda koja od ovih mojih informacija pomogne.
Sretno svima.:):)

Saudi Aramco je kurac od firme i kurac od placa, dat ce oni vama placu od 400, 500 ili 600 dolara permanent ili sta ja znam koliko, svi se pomame za tim, ali nitko ne vodi racuna da su ugovori 42/21 pa ispada da radis u godini preko 250 dana na brodu, a toliko imas i na ostalim firmama ako ne i vise kad bi radili toliko dana, plus brodovi su im u teskoj kurcini, najgora kompanija na svitu, bio, probao, vidio.

Saudi Aramco je kurac od firme i kurac od placa, dat ce oni vama placu od 400, 500 ili 600 dolara permanent ili sta ja znam koliko, svi se pomame za tim, ali nitko ne vodi racuna da su ugovori 42/21 pa ispada da radis u godini preko 250 dana na brodu, a toliko imas i na ostalim firmama ako ne i vise kad bi radili toliko dana, plus brodovi su im u teskoj kurcini, najgora kompanija na svitu, bio, probao, vidio.

Ovo sto pises je istina za Offshore Support brodove...cak je day rate koji si naveo dosta velik za njih...
SA je ogromna kompanija koja u nekim drugim segmentima placa jako dobro.Napisao sam vec da je veliki nedostatak rotacija 42-21 koja se i tamo nudi, medjutim imas izbor biranja izmedju navedene rotacije i permanent basis ugovora.
Dosta ljudi sa trgovacke mornarice sanjaju o takvim ugovorima i prihvatili bi takav ugovor odmah, iako znam i neke ljude koji su offshore-a i normalne rotacije 1-1 presli kod njih te rade kao inspektori.

interview

interview

Bog ekipa. Nisan se dugo javlja na forumu, al evo dobia i ja poziv za interview od James Fishera za Saudi Aramco. Inace san electrical officer na tankerima i zelja mi je pric u offshore. Uglavnom pozvali su me iduci tj u London na interview. Poslali su mi puste stvari da popunim. Naveli su odmah da je rotacija 42-21. I izgleda da bih trebao sam sebi platit put i hotel a oni to refundiraju onda, vidicu to jos. Ugl zna li ko sta o ovoj kompaniji, isplatili mi se tu otic ka ETO? Kakve brodove imaju i sl.
Svaka informacija mi dobrodosla! Hvala unaprid :)

Bog ekipa. Nisan se dugo javlja na forumu, al evo dobia i ja poziv za interview od James Fishera za Saudi Aramco. Inace san electrical officer na tankerima i zelja mi je pric u offshore. Uglavnom pozvali su me iduci tj u London na interview. Poslali su mi puste stvari da popunim. Naveli su odmah da je rotacija 42-21. I izgleda da bih trebao sam sebi platit put i hotel a oni to refundiraju onda, vidicu to jos. Ugl zna li ko sta o ovoj kompaniji, isplatili mi se tu otic ka ETO? Kakve brodove imaju i sl.
Svaka informacija mi dobrodosla! Hvala unaprid :)

Cuj ako radis na tankerima za pocetak taj ugovor rotacije po meni je sasvin prihvatljiv.Ipak je najbitnije se ubaciti u Offshore u bilo kojim uvjetima pa ce poslije sve doci na naplatu.Mislim samo da bi trebao provjeriti dali ce ti sigurno refundirati novac od puta i hotela.Mada da te i prime i dadu ti dobru placu nije cak taj trosak toliko ni bitan,ali ako te ne prime i ne plate....e onda dolazi do toga da je to bio nepotreban trosak.

Cuj ako radis na tankerima za pocetak taj ugovor rotacije po meni je sasvin prihvatljiv.Ipak je najbitnije se ubaciti u Offshore u bilo kojim uvjetima pa ce poslije sve doci na naplatu.Mislim samo da bi trebao provjeriti dali ce ti sigurno refundirati novac od puta i hotela.Mada da te i prime i dadu ti dobru placu nije cak taj trosak toliko ni bitan,ali ako te ne prime i ne plate....e onda dolazi do toga da je to bio nepotreban trosak.

sretno, ja sam odustao

A trazili su da prije rezervacije kazem koliko dode avion i hotel (koji su mi oni preporucili jer je jeftinije ako kazen da iden preko Aramcoa), da mi odobre to. I poslali su excell di triban dat iban i swift, i prilozit troskovnik sa racunima, a sta ja znan cine se ozbiljni, valjda nece zeznit. Ma oticu gore pa sta bude. Dobro ste rekli, za prvu ruku stec malo offshore iskustva, prigoria bi i tu rotaciju. Uglavnom javin sta je bilo! E zaboravia san danas, sretan dan pobjede i domovinske zahvalnosti! :)

Saudi aramco je u samome vrhu ovoga nasega posla I nadoknaditi ce ti trosak puta.
Znam da su neki isli za drugu vrstu posla I oni su rijesili kartu I hotel.

Sent from my SM-T310 using Tapatalk

Ola

Ola

Bija na intervju u 8 misec
Prosa fala ti boze
Potpisa ugovor
Sad cekan ostale formalnosti da rijesimo
Citan postove vezane za saudi aramco....
Neznan sta bi van reka
Neki su u pravu a neki pricaju pizdarije
Prvo triba vidit koliko ko ima godina
Ja 37
Tribate svatit da je zivot surov
Ovde prigoris 5 godin i mos u penziju komodno a ne kosti ostavljat na dugoj plovidbi ili na offshoru za neku bolju kintu
Meni dali 3 puta vecu placu
Prihvatija odma
Ozbiljna firma
Sa istina grobljen od brodova
Al ko ga jebe
5 godina pensija
Za kandidate koji odu na intervju.... Mene su ispitivali najvise o manovri al cuja san od nekih kolega da su njih ispitivali i o tome kakav treba bit noz u liferaftu
Srica manovra san sa vise vrsta pogona pa san ih valjda impresionira.

Kazen van vi mladji
Godine idu a zivot je surov
Prigorite par godina i skupite lipu kintu
Rotacija sugava al jbg

I ovce i novce ;)

Koga sta vise zanima neka posalje na pvt poruku
Ako znan rado cu odgovorit

Moj prijatelj, kapetan, isao na intervju od SA u London, sam sebi sve platio, jos mu nisu refundirali novac, a ima od toga dobra 3 miseca, zvali su i mene ali vodjen iskustvom mog prijatelja nisam htio ici na intervju u London i onda som to odradili putem skype-a, inzistirali su oni a ne ja, cak ni neznam kako su dosli do mojih kontakt detalja, uglavnom nakom malih milion mailova pristao sam na taj intervju, ponudjen ugovor 42-21, odmah odbio, razgovor tece dalje, trazim brod DP2 i preko 3000 GT, nema (ili nema za mene, neznam), itd...itd...ja kazem molim da me vise ne zovete i ne gnjavite.
SA je dobar za pocetnike i one koji nikad nisu bili na offshore a za one koji su u offshore, bolje da se drzite podalje, nadalje pricao sam sa nekima koji su navigali na SA, najcesce ubace spijuna u obliku kadeta i onda te jebu sa politikom vjere, nacije, hrane i da ne nabrajam vise, ne zelim nikog obeshrabriti ali za nas koji smo u offshore, po meni (kazem po meni) SA je zadnja rupa na svirali.

Back