Ovde se malo prica kako sta,i ka i uvik u zivotu svako dozivljava nesto na drugi nacin.Slazem se sa svime gore,ko nije zadovoljan ide dalje...
Hrana se kuha za 1200-1500 ljudi,kako koji brod.(mislim na posadu).
Pa ne ocekuje niko da ce imat hranu 5 zvjezdica u messroomu-u.Hebiga,Virujem da su uglavnom svi ovde na forumu Oficiri,jer na cuise brodovima je rijetkost da ima ko iz HR a da je obicna posada(ne mislim na hotel/konobare).
Za prijana gore sta se nabrusio malo, prijo moze se i narucit room service 3 stripe and above.A u Windjammer moze svako poci.E sad ako si AENG,mislim da je to assistent Eng. ili je nickname samo,pa niko nije odma uletia u najbolje.Triba se malo strpit.trib bit sritan ako si uopce uletia ovde,pa pomalo,ako si vridan i pametan ,doci ces do vrha ,koji jesi da jesi department.
S menom ima dosta ekipe iz Hrvatske(mislim na Marine Oficire),i svi dijelimo isto misljenje,svi smo ovde jer je dobro.Sve je individualno,kao sta je gore opet spomenuto,ja sam isto radio doma davno,pa prominia 3 pomorske firme,ovo mi je 4. i mislim ostat dok god ne bude gore...
Love ima vece,svi to znaju,ko zeli vise ide na off-shore.
Sve ima svoju cijenu,i svi znaju zasto se nesto placa vise.
Svako ima svoju pricu,ja samo znam da se vani moze izaci u normalnim granicama,niko ne broji.Ako posa stima,no problem.
Na kraju krajeva nismo mi na cruisu,nego smo dosli radit.
Ne valja pljucat po ruci koja te hrani,i iz nekih osoobnih frustracija preuvelicavat na dobro ili na lose.
Ono s menijem je bilo malo da se razbije atmosfera.
Znaci mi se ekipa nadjemo u nekoga u kabini,pa narucimo iz dining room-a spizu kad je pravi dan,menu je po danima,inace.Malo se popije crnjaka...
Sve triba gledat pozitivno....
ja sam isto razmislja neko vrime ici na off-shore,ali sam odustao.Mozda jednog dana,paket koji se ovde nudi je sasvim dobar.
Dani ovde lete,i to je najbolje od svega.Malo se radi,malo zezancija,ide to...
Nije namjera nikome dizat paru,i ne triba se odma brusit.Imam prijatelja na off-shore-u,koji je bio na carnivalu,a isto kaze da ne bi nikad vise na cruisere...
Svako se nadje negdi,
toliko od mene
pozdrav svima
Dobijes na ruke ,pa saljes doma na svoj racun ako hoces.
Ali provjera racuna od starne firme ti zna potrajat par sedmica.
lNe brini ,samo da placa dodje,lako ces za ostalo

)
Sritno