računalni tehničar u strojarstvu

Christopher

Murmaider
ne idem na fakultet, ali nisam znao gdje zapravo da smjestim ovu temu...
pitanja su....
1. kako bi se prevelo zanimanje "računalni tehničar u strojarstvu"?
2. da li i sta mogu raditi sa tom skolom na npr. offshoreu?

dakle radi se o SSS da ne bi bilo zabune

ako mi jos sta padne na pamet javim...

Last edited by a moderator:
evo jos da malo pomognem....

predmeti su:
strojarske konstrukcije (racunalom podrzane i "normalne")
tehnicka mehanika (statika, dinamika, kinematika)
tehnicko crtanje (rucno i AutoCad)
Catia (part, product, kinematika, ispitivanje,NC-kod)
CNC programiranje i tehnicka dokumentacija (tokarenje i glodanje)
tehnologije obrade i sastavljanja
automatika
osnove elektrotehnike

ima toga jo??, ali eto izdvojio sam ono sta mi se cinilo bitnije

imam istu srednju ko i ti i bs faks. Moram priznat, brod za rs strojara je dosta drugcije okruzenje od one grane strojarstva koju ucis u srednjoj. U srednjoj smo ucili kako proracunat reduktor, a onda na faksu (moj bs) isti zadatak samo umjesto onih 60 strana proracuna imas 10tak. A na brodu vise ga ne proracunavas nego upravljas sa njim i odrzavas ga. Ovo ti samo ovako karikirano govorim.

A kao prijevod strucne spreme bi se dalo ovako: computer-aided engineering (high school)

Moj savjet... aj na mehatroniku u zagreb, nema ti srece sa tom srednjom ni doma ni u svijetu.

Last edited:
ma dobro, znam da je zaheb pri odabiru zvanja, al tad nisam imo ambicije ic na brod ili tako nesto.... a sta se tice mehatronike ne bi mogo sad dalje na fakultet, ali ako postoji neki "tecaj" za mehatronicara onda bi to bilo super...

koliko je bitno sta pise u diplomi, tj da li poslodavci uvazavaju znanje o necemu sta ne pise u radnoj knjizici/diplomi?

re

re

ma dobro, znam da je zaheb pri odabiru zvanja, al tad nisam imo ambicije ic na brod ili tako nesto.... a sta se tice mehatronike ne bi mogo sad dalje na fakultet, ali ako postoji neki "tecaj" za mehatronicara onda bi to bilo super...

koliko je bitno sta pise u diplomi, tj da li poslodavci uvazavaju znanje o necemu sta ne pise u radnoj knjizici/diplomi?

ukoliko mislis na poslodavce vani, po mome iskustvu najbitnije je iskustvo, odnosno reference. sa srednjom skolom bez radnog iskustva tesko da mozes na globalno trziste rada, no to je samo moje misljenje. za domace poslodavce neznam, vjerojatno pomaze kakva partijska knjizica ili rodbinska veza.

Back