nauticar93
New member
Kakva je stvar sta se tice filmova za odrasle jel dodu na brod provjeravat laptop za sumnjive materijale ?
Molija bi upućene kolege znaju li može li se izbiti koji dinar viÅ¡e na kontejneru , ima li prekovremeno Å¡ta posla i slično ...
Također pitanje, jeli se lignja Å¡ta na sidru ?![]()
Ajde molim te izbriši ovaj post i napiši novi, ali sa konkretnim i PAMETNIM pitanjima.
Ovaj tvoj post sliči na pitanje tipa: Kupio sam auto, neznam dali da uljevam benzin kada mi kazaljka dođe do prve, druge ili treće crtice, na koliko da napuÅ¡em gume.
Pa pitaj koja te kompanija zanima, brod i sl. Nema samo jedan kontenjer pa da su uvijeti uvijek isti.
Za prekovremene isto.
Da lignje....svašta! Zaboravio si pitat koju debljinu najlona je najbolje koristit na kontenjerima!
Stvarno ne mogu vjerovat, onaj moj post o cipelama i ne zvuči tako nerealno.
Kako san napisa post na temi Prvi odlazak, onda je valjda logično da neman predodžbu o nečemu pa pitan....
Odakle da znan da je bitno reći i firmu i brod, i da nisu svi isti ? Uopće ne sumnjan da si ti eto sve zna kad si se prvi put krca....
Vidiš, nekoga zanima el.oprema, teretana, nekoga kurve a mene... lignje . Ako ti je glupo, nisi triba ni odgovoriti !
E da, ne kaže se konteNJeri
Ne kaže se niti napisa ili neman, ali glupo je sad o tome filozofirat!
Ovaj forum ima toliko puno DOBRIH i KORISNIH informacija, tako da se večinom može dosta toga naučit!
Ima dosta članova koji se niti ne potrude da malo prolistaju taj forum, nego je jednostavnije podstavit pitanje i čekat odgovor.
Tako je, niti ja nisam znao sve o brodovima i kompanijama dok sam tražio posao, neznam niti sad, a isto tako neću sve znat niti za 5 godina, ali zato svaki dan učim, čitam i "kradem" informacije i iskustvo.
Neznam kako si se ti odlučio za ovaj posao, možda zato jer si čuo kako je na brodu super, dobri novci, razni porti, vidiÅ¡ svijet itd.
To i je dio istine, ali isto tako nečeÅ¡ čut kako se ponekad radi u ekstremnim uvjetima kad je u makini kao u sauni, kako se radi svaki dan, neki rade i nedeljom (ili nedjeljom), neki rade u smjenama...pa prekovremeni sati, koji su najčeÅ¡će uračunati u ukupnu plaću....pa onda kad upadneÅ¡ u nevrijeme pa te izvalja ko budalu....itd.
Kako si iz okolice Å ibenika, u Å ibeniku ima dosta pomoraca, tako da te sve stvari možeÅ¡ pitat i njih privatno na piću.
Na ovom forumu ih isto ima pa se lijepo dopisujeÅ¡ sa njima, dogovoriÅ¡ za piće i sve ostalo.
I ja sam preko foruma upoznao par ljudi i sa njima sam dobar, izađemo na piće, družimo se, a neki od njih su i samnom na kompaniji.
Shvati ovu "kritiku" dobronamjerno jer da ti ovo sve nisam ja napisao, vjeruj mi da bi ti to napisao netko drugi!
Evo, ako te zanimaju neke određene stvari vezano za posao i uvjete na brodu, slobodno me kontaktiraj na PM i rado ću ti odgovorit....jer kolega....na brod ideÅ¡ radit, a ne lovit lignje!