Prebacivanje ili pocetak na offshore

betelgeuse

New member
Pozdrav ekipa,
molio bih vas da mi recete kako se prebacit sa kontejnera i raznih vrsta brodova na offshore, vec sam 15 godina c/o, unaprijed hvala.

Pozdrav ekipa,
molio bih vas da mi recete kako se prebacit sa kontejnera i raznih vrsta brodova na offshore, vec sam 15 godina c/o, unaprijed hvala.

Postovanje,
Potpuno identicna situacija ko moja, ja sam isto bio 15 godina prvi palube na svim vrstama brodova i za offshore nikad nisam ni cuo u svom zivotu dok nisam dosao na stranice ovog foruma, tu sam prvi put cuo za offshore bransu, ali opet nisam znao o cem se tocno radi, sad se vec toliko toga nalazi bas tu na ovom forumu da covjek iz prve ruke barem okvirno zna o cemu se radi.
Kako sam ja dosao, slucajno, eto u to vrijeme je postojao NOMIS koji je primao sve i svasta (danas je to VROON), ja sam im poslao mail i primili su me za 2nd Officera na Stand By brodove, kad sam dosa tamo, vidio sam da je lova daleko veca nego na trgovackim brodovima, i ugovori su kraci, vec drugi ugovor sam postao Chief Officer i polako poceo kuziti sto je offshore i Skuzio da Stand By brodovi (ERRV) nemaju nikakve veze sa offshore, oni jesu offshore ali sa njih ne mozes nigdje, ali posto sam se (Valjda) pokaza prebacilo me na PSV, i tek tada sam vidio da Stand By brodovi nemaju nikakve veze sa offshore i da vas nitko sa njih nece primiti, eto ja sam imao srecu da sam dosao na PSV i sad polako napredujem u ovom poslu, polazem DP i ostalo sto sve ide uz ovaj posa.
Dakle, da finaliziram, nema veze sto ste 15 godina Prvi casnik na trgovackim brodovima, mozete biti i Admiral 100 godina, za doci u offshore (pri tom mislim na PSV, AHTS, ROV, DSV, itd.) potrebno je imati srece i dobra poznanstava ili preporuke, ili se ponuditi za skalu ili dvije dole, ali neka vas to ne brine, u offshore poslu se brzo napreduje (ako imate kvalitetu) i sve se to vise nego duplo vrati, ALI ZAPAMTITE NE IDITE NA ERRV, eto nadam se da vam je sad malo jasnije, dakle posaljete CV zovete i vjerujte samo ako imate strasnu srecu, doci cete ka vodeci kadar odmah sa kontejnerasa na PSV a za AHTS i druge-Nema sanse bez iskustva.
OVO SVE NE VRIJEDI ZA STROJARE, ONI LAKSE DOLAZE DO POSLA SA TRGOVACKIH I OSTALIH BRODOVA KAD SE ODLUCE PREBACITI NA OFFSHORE.
:uzdravlje

Pokušaj isto kod Cosulicha u Trstu,oni isto primaju bez iskustva,i šalju te na Tide water.Plate nisu neke,ali dobro je za iskustvo.

dobar dan svima jeli jos netko ceka za noble ako da dali ima novih informacija kad ce zvati cekam ih 8 mijeseci tako da neznam dali da probam dalje.agencija kaze budi strpljiv ali do kad.

Pozdrav! A da provas sa brodospasom. Nisu neke place al u ovom slucaju je nuzno skupit iskustvo. U vecini slucajeva potrebno se i koji ugovor vratit na cin manje.

Offshore

Offshore

Pozdrav svima

Kapetan sam na kontejnerskim brodovima velikima i pomalo mi je dosta tog posla jer firma je počela biti koma . Hvale se sa vačime a ljudima su počeli rezati hranu, nema rezevnih dijelova brodovi su novi izlaze iz Koreje iz ??kvera i dok je sve pod garancijom jo?? se ne??to i popravlja , a kad to prođe onda nemo?žete dobiti dijelove za makinu . Posadi su srezali prekovremene smanjuju ljude na brodu tra?že da se vodi ukrcaj /iskrcaj tereta da se vodi ISM , ISPS a nema posade. Brodovi od 5700 teua tiču masu luka ko feeder brodovi umor je veliki Svaki papan kad se ve?že?? dolazi te zajebavati i tra?žiti brdo papira isto i vlasti u lukama. Eto sada me zanima preći u offshore pa mo?žda bude prlike u Sjeverno more na neki stand by brod. Ja sam bio pobornik za drill ship imam polo?ženi DP induction tećaj. Ajde dajte mi koj savjet.

Pozdrav svima

Kapetan sam na kontejnerskim brodovima velikima i pomalo mi je dosta tog posla jer firma je počela biti koma . Hvale se sa vačime a ljudima su počeli rezati hranu, nema rezevnih dijelova brodovi su novi izlaze iz Koreje iz ??kvera i dok je sve pod garancijom jo?? se ne??to i popravlja , a kad to prođe onda nemo?žete dobiti dijelove za makinu . Posadi su srezali prekovremene smanjuju ljude na brodu tra?že da se vodi ukrcaj /iskrcaj tereta da se vodi ISM , ISPS a nema posade. Brodovi od 5700 teua tiču masu luka ko feeder brodovi umor je veliki Svaki papan kad se ve?že?? dolazi te zajebavati i tra?žiti brdo papira isto i vlasti u lukama. Eto sada me zanima preći u offshore pa mo?žda bude prlike u Sjeverno more na neki stand by brod. Ja sam bio pobornik za drill ship imam polo?ženi DP induction tećaj. Ajde dajte mi koj savjet.

Dalmos ti je da dobar link di ima masu komentara i adresa a kako pocet, znas i sam, salji mailove di god stignes.
Sta se tice prelaska u offshore, moj savjet ti je da ne ides na stand by brodove osim ako bas to iskljucivo ne zelis?? To skoro pa nema veze sa offshore i nije neka referenca za daljnji napredak.
Probaj neki PSV ili AHTS za pocetak, sta mi pari najizglednije ali budi svjestan da ces na nekoj ozbiljnijoj firmi morat pocet mozda kao i 2nd off ili eventualno Training Chief. DP Induction ti je u svakom slucaju plus ali danas vecina firmi inzistira na Full Licence tj svi traze "gotove ljude". Problem je u tome sto se vrata offshorea, koja su jedno cca 2-3 zadnje godine bila otvorena polako zatvaraju. Dosta firmi (pa i moja) je krenilo u offshore a da do prije par godina nisu ni znali sta je to, narucilo se dosta brodova, javila se potreba za ljudima. Uslo je dosta ljudi, istancalo se dosta DP certifikata i dolazi pomalo do zasicenja a svemu je jos pomogla i ova kriza. Sta se tice Drill Shipa, ne zelim te ubijat u pojam ali iz svog primjera mogu ti rec da su ti sanse jako male bez ikakvog iskustva u offshore-u.
U svakom slucaju probaj prvo kod ovih nasih tipa, Zorovic, OSM, Anglo-Eastern, Pasat, Mariner.
Bitno je upast, skupit Full licence i nesto iskustva a posto imas Master Unlimited, nakon toga ti se otvaraju razne mogucnosti za razne brodove, jer u offshore-u jos uvik s povecalom traze Mastere over 3000GT.
Sritno.

Offshore

Offshore

Evo hvala vam ekipa na informacijama moram ne??to promijeniti u ?životu. Eto zadnji sam ugovor opalio gotovo 5 mjeseci na brodu jer mi moja dobra kompanija nije poslala smijenu. Svi su htijeli brćkati se po lijetu doma a u devetom mjesecu svi su bili spremni za brod. Uglavnom vlada opće rasulo u firmi od kako je otvoren ured u Rijeci zaposlenici tamo u tom uredu su se izoholili i pona??aju se prema pomorcima ko prema zadnjem smeću. Kad im se po??alje upit s broda toliko su zauzeti da ne stignu niti ni odgovoroiti Masteru ??to ih se pita. Uglavnom kompanija se mislim malo prezadu?žila naručili su novogradnje u Koreji od 11400 teua i 13400 teu a kako je ova kriza svakog zahvatila sada su na čudu ??to sa brodovima jer nema tereta koliko su mislili da će biti.Ma nije mi te??ko ni da idem za 2nd off ako treba samo da smanjim ovu robiju na moru na neku normalu recimo 45 dana ili 60 dana on /off.:D

ukrcaj na offshore

ukrcaj na offshore

kolege trebam neke informacije, pa ako ih netko zna neka bude ljubazan i pomogne mi. imam 37 godina i kapetan sam na kontejnerima vec 4 godine. U zadnje vrijeme razmisljam da bih promjenio brodove tj. pokusao bih sa offshore, ali ne znam ni kako ni gdje. Citav vase postove i namam pojma o kraticama koje vi spominjete. Neka netko bude ljubazan i kaze mi gdje se i kome mogu javiti i koje bih brevete morao poloziti, te za koliko bih se skala morao spustiti, kakve su place, a i kakve su mi sanse da me uopce ukrcaju buduci da nema nikakvog iskustva na tim brodovima. Zhvaljujem svima na informacijama.

kolege trebam neke informacije, pa ako ih netko zna neka bude ljubazan i pomogne mi. imam 37 godina i kapetan sam na kontejnerima vec 4 godine. U zadnje vrijeme razmisljam da bih promjenio brodove tj. pokusao bih sa offshore, ali ne znam ni kako ni gdje. Citav vase postove i namam pojma o kraticama koje vi spominjete. Neka netko bude ljubazan i kaze mi gdje se i kome mogu javiti i koje bih brevete morao poloziti, te za koliko bih se skala morao spustiti, kakve su place, a i kakve su mi sanse da me uopce ukrcaju buduci da nema nikakvog iskustva na tim brodovima. Zhvaljujem svima na informacijama.

1.) http://www.pomorac.net/forum/showthread.php?t=215&page=18

2.) Postovanje,
Potpuno identicna situacija ko moja, ja sam isto bio 15 godina prvi palube na svim vrstama brodova i za offshore nikad nisam ni cuo u svom zivotu dok nisam dosao na stranice ovog foruma, tu sam prvi put cuo za offshore bransu, ali opet nisam znao o cem se tocno radi, sad se vec toliko toga nalazi bas tu na ovom forumu da covjek iz prve ruke barem okvirno zna o cemu se radi.
Kako sam ja dosao, slucajno, eto u to vrijeme je postojao NOMIS koji je primao sve i svasta (danas je to VROON), ja sam im poslao mail i primili su me za 2nd Officera na Stand By brodove, kad sam dosa tamo, vidio sam da je lova daleko veca nego na trgovackim brodovima, i ugovori su kraci, vec drugi ugovor sam postao Chief Officer i polako poceo kuziti sto je offshore i Skuzio da Stand By brodovi (ERRV) nemaju nikakve veze sa offshore, oni jesu offshore ali sa njih ne mozes nigdje, ali posto sam se (Valjda) pokaza prebacilo me na PSV, i tek tada sam vidio da Stand By brodovi nemaju nikakve veze sa offshore i da vas nitko sa njih nece primiti, eto ja sam imao srecu da sam dosao na PSV i sad polako napredujem u ovom poslu, polazem DP i ostalo sto sve ide uz ovaj posa.
Dakle, da finaliziram, nema veze sto ste 15 godina Prvi casnik na trgovackim brodovima, mozete biti i Admiral 100 godina, za doci u offshore (pri tom mislim na PSV, AHTS, ROV, DSV, itd.) potrebno je imati srece i dobra poznanstava ili preporuke, ili se ponuditi za skalu ili dvije dole, ali neka vas to ne brine, u offshore poslu se brzo napreduje (ako imate kvalitetu) i sve se to vise nego duplo vrati, ALI ZAPAMTITE NE IDITE NA ERRV, eto nadam se da vam je sad malo jasnije, dakle posaljete CV zovete i vjerujte samo ako imate strasnu srecu, doci cete ka vodeci kadar odmah sa kontejnerasa na PSV a za AHTS i druge-Nema sanse bez iskustva.
OVO SVE NE VRIJEDI ZA STROJARE, ONI LAKSE DOLAZE DO POSLA SA TRGOVACKIH I OSTALIH BRODOVA KAD SE ODLUCE PREBACITI NA OFFSHORE.

3.) Place se krecu od 100 do 1000 eura.......................................NA DAN!

4.) Sve vam to vec pise tu na forumu.

Pozdrav svima, evo ja sam trenutno u gulf, na nekom malom suplayeru, inace sam 3. strojar i sada cekam da me prebace na sezmicki brod, jedini sam ovdje iz nasih krajeva.
ne znam nista o strojarskim brevetima za off shore, pa tko god zna nesto vise, bi bi mi od velike koristi...
laku noc, i sve najbolje u Novoj godini

Da li itko zna jeli primaju kadete palube, volia bi od pocetka iv ka kadet palube na off shore, il ako ne vroon da li koi drugi prima? ako netko moze pomoc

Da li itko zna jeli primaju kadete palube, volia bi od pocetka iv ka kadet palube na off shore, il ako ne vroon da li koi drugi prima? ako netko moze pomoc

Mozda ce zvucati grubo, ali sto zasto si isao u pomorsku skolu ako ti se ne da navigati. U offshore-u je lova, ali se tu se neda nauciti osnove posla (govorim o palubi). Ako te na pocetku tvoje pomoracke karijere privlace kratki ugovori,naviganje od pi.. do guz.. i velika lova, a ne ono sto si ucio u skoli, onda nemoj ni ici na brod. Bolje ti je ici ravno na platformu i u uz naporan rad, sto se love i karijere (bez kvalifikacije) tice samo nebo ti je granica.
Inace kao kadet mozes upasti na nekakav supply i slicno, ali koliko ces nauciti i koiko ce te to pripremiti za tvoje buduce zvanje pomorca je diskutabilno. ovo ti kazem, jer sam osobno prosao od raznih trgovackih, preko jahte, do offshore bodova i drillinga.

Siguran sam da ce se naci kolege koje se u najmanju ruku nece sloziti sa mnom, ali ovo je samo moje misljenje.
No hard feelings

potpuno si u pravu. a svim mladima savjetujem da viÅ¡e vode računa koga žene nego di navigaju. svi gledaju dotok love, a malo ko di se lova proliva (ka i naÅ¡a država). i sa relativno malom plaćom daju se postić lipi rezultati doma ako imaÅ¡ dobar tim.
kadetura na offshoreu nije dobra ideja.

Last edited:
Ja jedva cekan navigat, zaj mi jedino sta prije nisan upisa prekvalifikaciju. Nego mi je cilj otic na off shore ka terco ili sekondo, onako predajen papire na faks pa da avancajen dalje jer ja to zanimanje obozavan. A to za kadeta san pita jer san mislia od pocetka na off shore

evo0 da se i ja javim :) , u vezi kadeture mislim da ces nmalo teze nac offshore brod za ucinit cilu kadeturu , odnosno dugu plovidbu, onih pola godine, a sta se tice offshora haha nema dileme , samo naprid, probaj rijesit prvo drugu ako je neka drug firma da ne bizis sa offshora na dugu pa bi nazad , bolje sa duge na off i nikad se ne vratit :uzdravlje

Back