kolege trebam neke informacije, pa ako ih netko zna neka bude ljubazan i pomogne mi. imam 37 godina i kapetan sam na kontejnerima vec 4 godine. U zadnje vrijeme razmisljam da bih promjenio brodove tj. pokusao bih sa offshore, ali ne znam ni kako ni gdje. Citav vase postove i namam pojma o kraticama koje vi spominjete. Neka netko bude ljubazan i kaze mi gdje se i kome mogu javiti i koje bih brevete morao poloziti, te za koliko bih se skala morao spustiti, kakve su place, a i kakve su mi sanse da me uopce ukrcaju buduci da nema nikakvog iskustva na tim brodovima. Zhvaljujem svima na informacijama.
1.)
http://www.pomorac.net/forum/showthread.php?t=215&page=18
2.) Postovanje,
Potpuno identicna situacija ko moja, ja sam isto bio 15 godina prvi palube na svim vrstama brodova i za offshore nikad nisam ni cuo u svom zivotu dok nisam dosao na stranice ovog foruma, tu sam prvi put cuo za offshore bransu, ali opet nisam znao o cem se tocno radi, sad se vec toliko toga nalazi bas tu na ovom forumu da covjek iz prve ruke barem okvirno zna o cemu se radi.
Kako sam ja dosao, slucajno, eto u to vrijeme je postojao NOMIS koji je primao sve i svasta (danas je to VROON), ja sam im poslao mail i primili su me za 2nd Officera na Stand By brodove, kad sam dosa tamo, vidio sam da je lova daleko veca nego na trgovackim brodovima, i ugovori su kraci, vec drugi ugovor sam postao Chief Officer i polako poceo kuziti sto je offshore i Skuzio da Stand By brodovi (ERRV) nemaju nikakve veze sa offshore, oni jesu offshore ali sa njih ne mozes nigdje, ali posto sam se (Valjda) pokaza prebacilo me na PSV, i tek tada sam vidio da Stand By brodovi nemaju nikakve veze sa offshore i da vas nitko sa njih nece primiti, eto ja sam imao srecu da sam dosao na PSV i sad polako napredujem u ovom poslu, polazem DP i ostalo sto sve ide uz ovaj posa.
Dakle, da finaliziram, nema veze sto ste 15 godina Prvi casnik na trgovackim brodovima, mozete biti i Admiral 100 godina, za doci u offshore (pri tom mislim na PSV, AHTS, ROV, DSV, itd.) potrebno je imati srece i dobra poznanstava ili preporuke, ili se ponuditi za skalu ili dvije dole, ali neka vas to ne brine, u offshore poslu se brzo napreduje (ako imate kvalitetu) i sve se to vise nego duplo vrati, ALI ZAPAMTITE NE IDITE NA ERRV, eto nadam se da vam je sad malo jasnije, dakle posaljete CV zovete i vjerujte samo ako imate strasnu srecu, doci cete ka vodeci kadar odmah sa kontejnerasa na PSV a za AHTS i druge-Nema sanse bez iskustva.
OVO SVE NE VRIJEDI ZA STROJARE, ONI LAKSE DOLAZE DO POSLA SA TRGOVACKIH I OSTALIH BRODOVA KAD SE ODLUCE PREBACITI NA OFFSHORE.
3.) Place se krecu od 100 do 1000 eura.......................................NA DAN!
4.) Sve vam to vec pise tu na forumu.