Posao na platformi-steward

infinity

New member
Prije dva mjeseca sam otisao raditi na jackup platformu u vlasnistvu jedne firme iz Rotterdama kao mornar/roustabout.
Ima li sanse nac posao kao steward na platformama?

Last edited:
To mi i daje nadu sta sam polozia HUET I BOSIET u Nizozemskoj
da cu se sta prije ukrcat.

Last edited:
Bas me zanima gdje to u offshoreu ne priznaju nesto sto je OPITO odobrio.

u Mene Norvezini kazu da su u Norveskoj ne prizna OPITO nego neki njihov sad sma zaboravia kako se zove. Ali kazu sta sad polazemo u Falck Nutecu u Aberdeenu ako cemo za Norvesku sljedece godine tribat opet. Tako da je to sve po meni kako di ali bitno je imati BOSIET bio on OPITO ili ne. Ja sam recimo upao u OFFSHORE s BOSIETOM iz Barake a nakon toga te firma salje dalje ako ti triba palagat ali bitno je upast zar ne?

Slazem se. Ovisi od firme do firme, o njihovim zahtjevima. Ali slozit ces se da vecina firmi koja nudi poslove trazi da BOSIET bude OPITO approved, zar ne? Zasto si onda, ako vec polazes o svom trosku, ogranicavati izbor potencijalnih poslodavaca BOSIET-om koji u vecini firmi nece biti prihvacen.
Da se razumijemo, nemam nista protiv Adriamara i Barake, ali nije bas ok ljudima prodavati price da je OPITO approved ako nije jer osobno mislim da to nije bas beznacajna stvar. Kolega autor ovog posta je to otkrio na tezi nacin. Ne znam kako te stvari idu ali mislim da su u proteklih par godina u Adriamaru mogli dobiti taj approval kad vec toliko pricaju o njemu.
I btw, za norvesku je OLF ako se ne varam.

Za Norvesku je dodatni trening "in accordance with the mutual recognition of basic and refresher safety and emergency preparedness training matrix agreed by OLF, NOSC-D, NOGEPA and OPITO", bar tako pise na mome :kafa .

Slazem se. Ovisi od firme do firme, o njihovim zahtjevima. Ali slozit ces se da vecina firmi koja nudi poslove trazi da BOSIET bude OPITO approved, zar ne? Zasto si onda, ako vec polazes o svom trosku, ogranicavati izbor potencijalnih poslodavaca BOSIET-om koji u vecini firmi nece biti prihvacen.
Da se razumijemo, nemam nista protiv Adriamara i Barake, ali nije bas ok ljudima prodavati price da je OPITO approved ako nije jer osobno mislim da to nije bas beznacajna stvar. Kolega autor ovog posta je to otkrio na tezi nacin. Ne znam kako te stvari idu ali mislim da su u proteklih par godina u Adriamaru mogli dobiti taj approval kad vec toliko pricaju o njemu.
I btw, za norvesku je OLF ako se ne varam.

Slazem se u potpunosti s tvojim postom. :uzdravlje

to sta gori pisete je sve relativno

zasto??

opito olf sve ovisi za koga i di radite (nacelno vride u uk i norw sektoru)
matrix?? opet zavisi za koga i di radis
primjera ja imam uk,nor ,usa,brazil ,azia matrix

svi ti gore navedeni papiri polozeni u uk ili nor ili kod nas ne vride nista
ako radis u brazilu (trenutno najveci progres je doli)
sve iz pocetka polazes ovdi i to neke potpuno druge kurseve

priznaje ti se jedino stcw kursevi i oni dolaze ispred Boiseta (koji usput receno uopce nije priznat jer to nije basic safety na moru)

ljecnicki vridi samo onaj brazilski?? uk usa norw ili iz ljepe nase ne priznaju

sad sta vridi ic polagat

ako te firma hoce ona ce sve sredit sta tebi treba

Back