...moje misljenje je da triba odma na tankera il plinasa poc,ostalo zajebite...nemojte gledat solde jer neke velike solde necete zaradit sve dok ne budete senior oficiri...
Slazem se u potpunosti sa gori navedenim...
I probajte poci na brod ka kadeti,a ne kao mornari, jer poznavajuci sebe i mentalitet nasih mladih ljudi, nakon osam uri na kuverti ritko koji ce imati volje jos koju uru naucit stogod na mostu. Nije sve u tih 500$ više...
Naravno opet nevalja poci na brod pa da na kraju nemas ni za porucnicki.
Vidija sam negdi je neko napisa "zajebite piketavanje" -je slazem se,al nemojte sebi dozvoliti da uopce neznate sto je piketina. Znaci triba sve probati, ali naravno u granicama normale. Jer dok ne osjetiš kako je to piketivati na kuverti negdi u tropima,a teret grijes na 60 , nemozes razumiti te ljude koji rade i kojima ti zapovidas. Ima drugi problem ,a to je sto neke kompanije u kadetima vide jeftinu radnu snagu i salju ih na podrtine. E jebiga tu moras pokazati svoj karakter i to sasići u korijenu.
Jos jedan savjet, nitko vas nece vuci za rukav da bi nesto naucili. Ljudi imaju posla i priko glave, zato PITAJTE i BUDITE DOSADNI.
Sljedeca jako bitna stvar je da se drzite terca, jer kad zavrsite kadeturu nece vas staviti za sekonda ili cifa. Znaci kad imas posa od trecega u malom prstu, ti si car i nemore ti niko ništa. Brzo začepis gubicu i cifu i barbi. Kad je tvoje znanje jadno, e onda ce te svak zajebavati i tu nemores dobiti.
Do sad sam ima nekoliko kadeta i moram priznati da su me neugodno iznenadili.
Ne krivim te decke sto im znanje nije na nivou,jer to je posljedica više faktora, ali njihova zainteresiranost je ravna nuli, također nema kod njih odricanja radi stjecanja znanja. A za gledanje filmova i teretanu uvik nađu vrimena. Recimo ja sam bija prisritan kad bi me cif zva da idemo čekirati balastne tankove. Ovi odma ispale ka iz topa da im u ugovoru piše da nesmu na visine, jer je to opasno,bla-bla... Toliko o tome.
Inace ka frendovi, kad se triba zaj... i piti su prva liga.
Volija bi da jos neko podili svoja iskustva sa nama.