Posao Kadeta i firme za ukrcaj kadeta

dj thief

New member
ako mozete pomoci i napisati par firmi za zaposljavanje kadeta u hrvatskoj na đuseve crusere i rasute hvala (neka budu dobre)

ako se mo?že birati savjetujem tankere, nitko se nije obogatio kao pripravnik tako da taj dio priče o plaći treba zanemariti, ići po mogućnosti na ??to noviji brod, posadu ionako ne mo?žete birati.

za tankere osim zadarske nemam pojma, mo?žda Globtik, kontejneri CMA-CGM ( Techmar Rijeka ) ili E.R. ( Hanseatic Split ) , bulkovi atlantska ili jadroplov . lako će?? se prebacit na tankere kad dobije?? brevet

Globtik Je Mozda Najbolji Izbor, S Obzirom Da Imaju Podosta Kom Panija...iako Zorovic Je Dobia Dosta Kompanija Koje Traze I Kadete Te Nude Buducnost Na Njihovim Kompanijama...
i ako mozes, kreni odma od tankera, jer ce ti bit lakse kasnije..i nije bas lako se prebacit sa jedne vrste tereta na drugu..ukoliko ne zelis mijenjat rank, tj ic jedan rank dolje

Da...upravo su dvojica momaka sa foruma otisla kao kadeti na LNG brodove od Mitsuia...koliko se sjecam, bia je intervju - momci prosli i sada su kadeti...
Osim njih krca i Globtik na Pronava....

Pronav i Mitsui..odite tamo ako hocete na plinase..nemojte birati bas previse ( opet gledajte da nije bulk ili sl.jedino ako ne zelite vidjeti svijeta,ja sam 2.put isao na bulka samo iz tog razloga...)..moje misljenje je da triba odma na tankera il plinasa poc,ostalo zajebite...nemojte gledat solde jer neke velike solde necete zaradit sve dok ne budete senior oficiri...

..moje misljenje je da triba odma na tankera il plinasa poc,ostalo zajebite...nemojte gledat solde jer neke velike solde necete zaradit sve dok ne budete senior oficiri...

Apsolutno se slazem s ovim.

Zombi, sea_st, hvala na informacijama ; )

...moje misljenje je da triba odma na tankera il plinasa poc,ostalo zajebite...nemojte gledat solde jer neke velike solde necete zaradit sve dok ne budete senior oficiri...

Slazem se u potpunosti sa gori navedenim...
I probajte poci na brod ka kadeti,a ne kao mornari, jer poznavajuci sebe i mentalitet nasih mladih ljudi, nakon osam uri na kuverti ritko koji ce imati volje jos koju uru naucit stogod na mostu. Nije sve u tih 500$ više...
Naravno opet nevalja poci na brod pa da na kraju nemas ni za porucnicki.
Vidija sam negdi je neko napisa "zajebite piketavanje" -je slazem se,al nemojte sebi dozvoliti da uopce neznate sto je piketina. Znaci triba sve probati, ali naravno u granicama normale. Jer dok ne osjetiš kako je to piketivati na kuverti negdi u tropima,a teret grijes na 60 , nemozes razumiti te ljude koji rade i kojima ti zapovidas. Ima drugi problem ,a to je sto neke kompanije u kadetima vide jeftinu radnu snagu i salju ih na podrtine. E jebiga tu moras pokazati svoj karakter i to sasići u korijenu.
Jos jedan savjet, nitko vas nece vuci za rukav da bi nesto naucili. Ljudi imaju posla i priko glave, zato PITAJTE i BUDITE DOSADNI.
Sljedeca jako bitna stvar je da se drzite terca, jer kad zavrsite kadeturu nece vas staviti za sekonda ili cifa. Znaci kad imas posa od trecega u malom prstu, ti si car i nemore ti niko ništa. Brzo začepis gubicu i cifu i barbi. Kad je tvoje znanje jadno, e onda ce te svak zajebavati i tu nemores dobiti.
Do sad sam ima nekoliko kadeta i moram priznati da su me neugodno iznenadili.
Ne krivim te decke sto im znanje nije na nivou,jer to je posljedica više faktora, ali njihova zainteresiranost je ravna nuli, također nema kod njih odricanja radi stjecanja znanja. A za gledanje filmova i teretanu uvik nađu vrimena. Recimo ja sam bija prisritan kad bi me cif zva da idemo čekirati balastne tankove. Ovi odma ispale ka iz topa da im u ugovoru piše da nesmu na visine, jer je to opasno,bla-bla... Toliko o tome.
Inace ka frendovi, kad se triba zaj... i piti su prva liga.
Volija bi da jos neko podili svoja iskustva sa nama.

@ Marinero: dobar post, puno korisnih savjeta i realnih izjava.

npr. ja osobno znam da cu trazit ukrcaj iskljucivo kao kadet, jer, kako i sam pises, znam sebe. I znam da nakon mornarskog posla jednostavno mi nece biti i do obuke i nauke. Odradit, naucit, sve sta mi nije jasno - PITAT, jer dok si kadet ocekuju od tebe da ne znas i da pitas; postat terco, a jos uvik ostat u toj fazi raspitivanja, e to ne bi bilo dobro.

Apsolutno se sla?žem da idete isključivo kao kadet ni??ta kao mornar. ja sam se sad vratio prije 2 mjeseca sa broda bio sam na atlanskoj brod city of dubrovnik i bilo mi je zakon. Ljepo ujutro od 4 do 7:30 sa chifom u gvardiji onda marenda pa na palubu do podne i onda cjelo poslijepodne do sutra u 4 ujutro ja slobodan. Imate onda vremena na pretek za biti malo sa sekondom popodne gledat kako se ispravljaju karte, ucrtavaju rote itd. Prijatelj mi je sad na topiču po??a je kao mornar i reko je da se pokajao jer jebe?? ti tih 2000 e kad on mosta nevidi i radi ko i svi timunjeri po tropima a ja ljepo u 12 u kabinu hipres dere i u?živaj :p
manje ali slađe ;)

Ja sam spletom okolnosti otisao kao mornar na kadeturu...tada nije bilo bas ovoliko mogucnosti (2000-e godine), ovoliko kompanija koje traze kadete...
I je, teze je ako si mornar jer prvo moras odradit 8 sati svoje dnevnice pa onda ako imas volje/snage ides na most i trudis se naucit sta vise....
Iako,sve je to individualno...imao sam ja i kadete koji su bili samo na mostu ali svejedno nisu pokazivali nikakvo zanimanje za taj posal.....

Ja sam spletom okolnosti otisao kao mornar na kadeturu...tada nije bilo bas ovoliko mogucnosti (2000-e godine), ovoliko kompanija koje traze kadete...
I je, teze je ako si mornar jer prvo moras odradit 8 sati svoje dnevnice pa onda ako imas volje/snage ides na most i trudis se naucit sta vise....
Iako,sve je to individualno...imao sam ja i kadete koji su bili samo na mostu ali svejedno nisu pokazivali nikakvo zanimanje za taj posal.....

Naravno da je individualno, i ako čovik ne??to zeli osam uri na kuverti nisu nikakva prepreka za ostvarit cilj. I da 24 ure stoji na glavi, postit ce uspjeh.
Bit ce mu puno te?že,ali ce uspiti. Samo druga je stvar sto su takvi kadeti/mornari ritkost. Velika vecina se utopi u sivilu nezainteresiranosti, nazalost. I nije tim deckima lako jer uglavnom nemaju pojma di dolaze i sto ih ceka. U skoli slusaju o lipim portima,lakim zenama i cugi... I naravno brdu love.
Ajme koje zablude i ko se tome nada neka ostane doma. Onda ih uvale u stive da ih triba oprati posli garbuna... Ili posalju na tankera recimo neka lipa relacija od nekoliko uri navigacije uzvodno-nizvodno po kojoj americkoj rijeci i to po mogucnosti u Exonov charter, tako da brod ne topi sidro po par godina.
Jbg svak dozivi ??ok. I ja sam...I velika vecina baci madrikulu priko bande...
Jos jedan detalj je vrlo bitan, usudija bi se reci kljucan. To su međuljudski odnosi na brodu. Ka ljudima koji prvi put idu na brod mora vam biti jasno da ce te se naci u okruzenju sa dvadesetak nepoznatih ljudi, kojima je jedino zajednicko da su pomorci. I bit ce tu svega... Prava je znanost ostati neokrznut u takvom okruzenju, jer ste neiskusni i idealisti... Uglavno klonite se ispraznih rasprava i istirivanja istine, jer to je na brodu nemoguće...I sve ce vam se ciniti nepravedno...Svaki posa koji dobijete...
Svaki mora imati u glavi da ce biti kadet tih 6 miseci ili eventualno godinu i NIKAD VI? E. Znaci povatati sto vise znanja kako na kuverti, tako na mostu i CCR-u. Odraditi svoje po??teno, nauciti sto vise i poci jednu skalinu vi??e.
Vrlo cest slucaj je da casnici zaborave da su nekad bili kadeti,poglavito seniori pa je dobro svako malo ih na to podsjetiti. Ako vam je treci jako bahat, sto cesto znaju biti jer napokon mogu liciti frustracije koje su pokupili ka kadeti, zavirite u koju knjigu recimo iz Astronomije i nađite nesto malo te?že, pa ga pitajte da vam objasni, al kad je barba na mostu. Ako je imalo pametan, nakon toga nece vas vise zaj...Ako ne ispipajte mu bubrige...
I na kraju, al ne manje bitno... podignite spomenik sonny-u i dalmosu jer su vam omogucili da dođete do informacija vrlo lako i relativno bezbolno...:D

puno va?žnije od vremena provedenog na mostu (2, 4 ili 8 uri) je:

1. volja i ambicija kadeta da bude uvik bolji i da uči, ali uz to potrebno je i
2. osobe koje su vam voljne pokazati, ali uz to je potrebno i
3. da te osobe koje su vam voljne pokazati ne??to i znaju

e tek kada su ove točke zadovoljene imate uvjete za ne??to naučit

Ali ja nesto nerazumim,ako su otisli na brod ko kadeti...pa koji kurac onda nisu zainteresirani da uce? Ili nemisle uopce vise radit taj posao ? pa nemogu ko kadeti zaradit 5 milijuna dolara u tih 6 mjeseci pa da odmah quitaju i da ih boli k za znanje i iskustvo koje ce stec.

puno va?žnije od vremena provedenog na mostu (2, 4 ili 8 uri) je:

1. volja i ambicija kadeta da bude uvik bolji i da uči, ali uz to potrebno je i
2. osobe koje su vam voljne pokazati, ali uz to je potrebno i
3. da te osobe koje su vam voljne pokazati ne??to i znaju

e tek kada su ove točke zadovoljene imate uvjete za ne??to naučit

Sve tri točke koje si naveja su istinite ali...
Ipak je ona prva najbitnija, bez nje ni??ta...
Nas brodu ce se uvik naci neko ko zna i neko ko to znanje zeli preniti...

Back