• Raspored Ispita

Poručnićki ispit - termini,materijali,iskustva....

umorni

New member
Pozdrav Pomorci!

Pomagajte, posaljite mi nesto materijla za polaganje porucnickog priko interneta, sigurno ima neko skenirani materijal i ako ima primjer ispita bilo bi dobro. Jel puno tlace na ispitu, ispiti su koliko znam u 3 i 11 misecu, za koliko bi se vrimena to moglo naucit za proc.

Puno fala

ala uvik triban nesto ucit do kada vise

Pozdrav Pomorci!
Pomagajte, posaljite mi nesto materijla za polaganje porucnickog priko interneta, sigurno ima neko skenirani materijal i ako ima primjer ispita bilo bi dobro. Jel puno tlace na ispitu, ispiti su koliko znam u 3 i 11 misecu, za koliko bi se vrimena to moglo naucit za proc.
Puno fala
ala uvik triban nesto ucit do kada vise

imas nesto na pocetnoj stranici ''download'' (most popular files) porucnicki

Pomoć

Pomoć

Zavr??io sam kadeturu ima 8 god. a nisam polo?žija por. ispit , ispa sam iz ??tosa pa bi mi trebala pomoć oko knjiga. Ako se ne varam prije je Pomorska ??kola imala nekav tečaj za pripremu Por. ispita , postoji li to jo?? ?

ti si u istoj situaciji ka i moj brat samo sta on naviga ka motorista pa je sad odlucia na porucnicki.njemu ce sad brzo 5god da je zavrsia asistenturu,sad neznam postoji li rok u kojem moras izac na porucnicki nakon asist..sigurno ima ovde ljudi sta znaju.inace sam timunjer koji je odlucia upisat prekvalifikaciju sss nautiku pa cu brzo pravit drustvo oficirima,iskreno jedva cekam iako su mi 34god.

Porucnicki ispit Å ibenik 30.9.2013

Porucnicki ispit Å ibenik 30.9.2013

Zanima me kad su di ove godine porucnicki ispiti...

ima li koji tamo iza 20.10.2009.
i mogu li ja iz splita polagat di drugo ako ne stignen u splitu.

Fala :uzdravlje

Neznam kad su rokovi , ali znam da je dozvoljeno polagat di god hoces.

Napomena :
kapetanija di polozis je ona di ces brevet i ubuduce produzavat, moze bit nezgodno npr iz Splita ici u Rijeku npr....makar-svakih 5 godina i nije precesto.

Kad smo već kod poručničkog ja san cula da te nece pustiti da polazes ako nemas 6 duge i ne more ti ni dan faliti???
Jel to istina?

E sad,meni je prijatelju falilo 2 dana i kad je isa u Dubrovnik polagat nisu ni tili pricat s njim dok ne nade jos ta dva dana a bija je cilu kadeturu na dugoj tako da mu je ispalo jos kako tako dobro pa je moga nekako namaknit ta dva dana ovde,al da mu je falilo duge 2 dana neznan sta bi,a ja san recimo ima 3 dana duge manjka al sam ima 6 mj i 15 dana kratke i polaga san u splitu i jos su mi napisali u dnevniku da iman ka 12 dana viska i niko me nije nista pita.

@barkariol
mislin da je to upravo slucaj. Ali oni te zapisu i kad se skupi dovoljan broj, zovu te doma i recu ti navrime kad ce bit tecaj i ispit. Nekad se zna cekat i po 2-3 miseca... Ca nemora znacit da cet bas tu upast, s obzirom na trajanje tvojih ugovora..
Evo ti i broj ANTIPIROSA u Splitu:
021-377-964,
oni isto drze sve pomorske tecajeve.

ali adriamar u sbk isto ne daje tecajeve,neman broj ali mislin da se more dobit na informacije(baraka),stari broj je 022 201 170

Meni kod muza je ovakva situacija.
Ima 4 miseca duge plovidbe ko mazač ali sa SSS brodomehaničara

pa se prekvalificira u brodostrojara i ima duge 5 miseci i 12-ak dana,
ima par miseci je ukrcan na kratku plovidbu.
Sad je pitanje oće li kapetanija priznati ona 4 miseca iako nije ima istu SSS ko sada...

Ma sranje ka fali in kadra a prcaju te za par dana navigacije manje.
Daj boze da to polozi i ode za trecega sto prije pa da se nekako izvucemo iz besparice i stvorimo nesto svoje.

Sve se svodi na barem 3 mjeseca u zvanju i ostalih 9 mjeseci bilo kako u bilo kojem svojstvu ukrcaja na brodu osim plovidbe rijekama i jezerima.Dakle može.

Ne znam,skroz sam ispižđen s ovim brevetima.Jučer sam tražio prvog časnika palube do 3000 bt,a mogo sam tražit zapovjednika do 3000 bt obzirom na ukupnu navigaciju koju imam jer nije uvjet godina u zadnjih 5.

pregledavajući stranice ministarstva mora ,nakon svih ovla??tenja stoji naputak o 3mj +9mj u bilo kojem svojstvu,a on mi jučer u kapetaniji otvara narodne novine i govori o navigaciji bilo kad,ali se uopće nije potrudio potvrdit niti pronać ono ??to ja tvrdim da sam na??o na netu.:mad:

ja ti za jedini autoritet na temu priznajen Vinku iz st kapetanije,koliko god je zajebana sa meksima,sve u vezi toga zna i jos,a ona mi je objasnila to za oficire,ako iden sutra,pitacu je,ja san za divno cudo dobar sa njon,rodjeni san politicar

pozdrav svima!
ajte lipo na net ,ministarstvo mora i tamo cete naci sve datume za bilo koji ispit u bilo kojoj kapetaniji! i brevete mozes minjati u bilo kojoj kapetaniji nemate problema sa nicim!ja vam preporucam polaganje u zadru!
pozdrav i mirno more....

Kakve su ovo sad pizdarije za porucnicki??? Odjednom nam sad treba i GMDSS Za porucnicki a nitko nis ne govori....i sad mi ovi u zadru kazu da moram imat i to a porucnicki pocinje 12.10....za poludit...odkad je i to uvjet za ispit???
Zna li tko vise o tome??? Ova nasa drzava je u totalnoj banani...svi te zajeb....:confused:

Je istina je , za polaganje ti je potreban GMDSS a dopuna zakona je bila krajem 7 miseca čini mi se nisam 100 % siguran . Znam pouzdano za Split da su tražili odgodu ispita ali ministarstvo još nije odobrilo oce li ne zna se još ................

Back