pomorski fakultet

visa+ jos jedna godina???

visa+ jos jedna godina???

Molio bih vas koji sada studirate po ovom novom bolonjskom procesu da mi odgovorite na jedno pitanje koje me muci: ja san zavrsio visu prije dosta godina, znaci po starome sustavu skolovanja(2001 godine), sad me zanima da li bi ja moga upisat jos jednu godinu, tj. trecu? u biti interesira me da li bi mi priznali ove dvi vise sta san je zavrsio i kad diplomiran tu trecu godinu imam li onda status dipl. ing???

Molio bih vas koji sada studirate po ovom novom bolonjskom procesu da mi odgovorite na jedno pitanje koje me muci: ja san zavrsio visu prije dosta godina, znaci po starome sustavu skolovanja(2001 godine), sad me zanima da li bi ja moga upisat jos jednu godinu, tj. trecu? u biti interesira me da li bi mi priznali ove dvi vise sta san je zavrsio i kad diplomiran tu trecu godinu imam li onda status dipl. ing???

ne znam da li mo?že?? upisati jo?? treću ali znam da sa zavr??ene tri godine nisi diplomirani in?ženjer, već prvostupnik, ??to jo?? nitko ne zna točno objasniti koja je pozicioniranost tog zvanja no profesori po faksu ka?žu kao iznad in?ženjera ali ispod dipl. ing. a ako se zavr??i svih pet godina ??kolovanja onda se stječe zvanje magistra struke. U svakom slučaju dobra stvar je ??to te tri godine omogućavaju rad na brodu, ali ima?? i kvalifikacije za zapo??ljavanje na kopnu. Najlak??e ti je nazvati pomorski fakultet, oni će ti sigurno znati

ne znam da li mo?že?? upisati jo?? treću ali znam da sa zavr??ene tri godine nisi diplomirani in?ženjer, već prvostupnik, ??to jo?? nitko ne zna točno objasniti koja je pozicioniranost tog zvanja no profesori po faksu ka?žu kao iznad in?ženjera ali ispod dipl. ing. a ako se zavr??i svih pet godina ??kolovanja onda se stječe zvanje magistra struke. U svakom slučaju dobra stvar je ??to te tri godine omogućavaju rad na brodu, ali ima?? i kvalifikacije za zapo??ljavanje na kopnu. Najlak??e ti je nazvati pomorski fakultet, oni će ti sigurno znati

Hvala!!!!!!!

Momci,mene nesto zanima
Za oprilike god dana cu diplomirat za ing.nautike -stari sistem skolovanja -idem na kraj lita za terca na tankera i plan mi je da se nakon nekog vrimena skrasin doma i pridajen u skoli e pa me sad zanima sto dobivam ako upisem tu trecu god i zavrsin za prvostupnika,hocu moc predavat u skoli

Marpol za ispit

Marpol za ispit

Pozdrav

Treba mi literatura za ispit kod prof. Koljatica (pfri) iz predmeta Zastita morskog okolisa i to samo dio Marpol konvencije...bio sam na ispitu i pitanja za brodostrojare se odnose na sustave kaljuze i balasta nacini rukovanja, doopusteni ppm ispusta i slicno te opce odredbe...posto nemam nista o tome niti sam uspio naci u knjizarama ako netko ima neka se javi pa se dogovorimo ...inace mi je ostao samo taj poluispit za diplomski jer mi je priznata polovica ispita ( skimeri, brane, naftne mrlje i sl)...mozete me nazvati na br. mob 0958207024 ili kako vec..bok.

pogledat cu ja sto imam na dvd-ima,jedan korisnik ovog foruma mi je poslao dosta toga.

edit: imam ti neke flash animacije Seagull ak oces da ti uploadam,inace nista od literature.

Last edited:
Koljatic

Koljatic

Hvala Admin ali mi se cini da nebi pomoglo jer prof ima svoja predavanja i po njima postavlja pitanja...je treba bi otici na ispit i pitati nekoga koji se nade tamo ali nisam siguran da bi mi dao tek tako..hvala svejedno...mozda ima jos netko ovdje..

Eto i mene natrag ;) ...

Inace, koliko mi je poznato, tko je zavrsio po starom programu 2 godine ne moze upisati trecu zbog razlika u programu. Sad, jel' tako sigurno ne znam ali koliko cujem po faxu je tako ...

BTW, ako ides na Koljatica (poznatijeg kao Joda :D) sretno. Teska je to psihopatija ...

Inace, ako ga pitas i ne potjera te vec saslusa, vjerojatno ce ti dati svoje dvije debele skripte od cega je Marpol na engleskom. Inace, ja sam iz njih ucio. Nesto iz one male ali nesto i iz ovih velikih jer u malima nema sve. Nazalost, ne znam gdje su mi te skripte ... potraziti cu ali nisam siguran jel' ih jos ima ili sam nekome dao ...

Fakultet

Fakultet

Evo napunija 30 godina i sad dosa do 2nd engineera na putnickima i sad cekan da mi se ukaze bravet za kapa da mogu dalje. Inace upisa san sad te 2 godine ali ako citan po vasemu bilo bi bolje onda upisat i tu 3 pa ko jebe. Inace fakultet Sibenik :rolleyes: :D

raspitiva sam se na faksu sta se tice teme upisa trece godine(nakon zavrsene dvije po starome) stvari stoje tako da vam nema smisla upisivati trecu ako,necete zavrsavati ostale dvije jer sa stare dvije ste u rangu nove tri, a ako hocete zavrsavat ove dvije za razliku trece godine trebat cete poloziti oko 6 ispita sto zavisi od smjera i fakulteta i naravno nacina na koji je to uredeno

? to dalje

? to dalje

Zavr??ia sam ??kolu prije godinu dana i bio 6 mjeseci malo vi??e na kadeturi. Sad sam doma i ne bi tija opet na brod ali bi upisa ne??to di bi bija na kraju. U Zadruse mo?že upisati vi??a pomorska di da to pitam i koga i ??to da upi??em. Pitanje ??to je to logistika i da li se to radi na kraju?

Fala na odgovoru.

:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom

Zavr??ia sam ??kolu prije godinu dana i bio 6 mjeseci malo vi??e na kadeturi. Sad sam doma i ne bi tija opet na brod ali bi upisa ne??to di bi bija na kraju. U Zadruse mo?že upisati vi??a pomorska di da to pitam i koga i ??to da upi??em. Pitanje ??to je to logistika i da li se to radi na kraju?

Fala na odgovoru.

udriglavom:udriglavom

Dragi pomorac niko na svitu nemoze tebi reci sta ces ti raditi u svojoj buducnosti. To pitanje ti moras rijesiti sam sa sebom u svojoj glavi. Jel ti moras raditi ono sta te cini sretnim a niko od nas ti to nemoze reci, tj koji posao ce tebe ciniti sretnim jer tebe moze ciniti sretnim i to da budes konobar,vozac,pilot ili nesto trece. Stoga moj savjet je da sam rzmislis a sta se tice logistike ona ti postoji u razlicitim poslovima tako da nije pitanje koje si postavia za logistiku bas tako jednostavno. Logistika mze biti na moru i na kopnu. Eto :uzdravlje

Back