Pomoc vezana uz kadeturu

Skuribanda

New member
Pozdrav i Poštovanje svima,

imam završenu srednju pomorsku školu, smjer pomorski nauticar i 3 godine pomorskog fakulteta - nautika. Informiram se dosta vezano uz obavljanje kadeture, saljem aplikacije medutim imam odredenu zelju za obavljanjem kadeture pa ne znam da li dobro razmisljam, zamolio bih Vas za savjet. Zelja mi je zaploviti na tankerima, nekako me to najvise zanima, a i kako cujem place su najbolje, sve osim kemikalija zbog opasnosti po zdravlje, naravno najvise bih volio na lng, ali je jako tesko upast. Imam zelju ukrcati se na tankersku kao kadet zbog toga sto je tamo nasa posada i sto mislim da cu zbog toga tamo dobro naucit posao, imam neku vezicu za tamo, pa ne znam da li dobro razmisljam, pa se mozda kasnije prebacit na neku bolju firmu? Nemam neki dobar engleski, tj.pricam ga, al ne bas tecno pa je i to razlog zasto zelim na tankersku da bih naucio dobro posao iako znam decke koji su se ukrcavali na strane kompanije sa ne tako dobrim engleskim. Pa sad da li mi je dobro razmisljanje? Da li me treba odbijati mozda to sto nemam bas dobar engleski od stranih firmi iako su vjv bolje od tankerske?
Zahvaljujem svima unaprijed na odgovoru, znacit ce mi

Ne brini se za engleski, bolje ti je i da ides na stranca pa ces ga bolje i naucit uz koristenje. Ako se znas sporazumit i citat englesku literaturu ti je dosta. A vokabular ces orosirit uz koristenje.

Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk

u pocetku covik ima neke zelje i pokusava se ukrcati u tom smjeru. nakon nekog vremena kriteriji se smanjuju i pokusavas se ukrcati bilo di. ja bi svima savjetova pokusati odraditi kadeturu na putnickim brodovima jer su uvjeti najbolji i placa je nekoliko puta veca. u tom dijelu industrije sada vlada potraznja, tako da ih nemoj iskljuciti
a onda nakon par miseci saljes molbe na svaku adresu di stignes

Pozdrav i Poštovanje svima,

imam završenu srednju pomorsku školu, smjer pomorski nauticar i 3 godine pomorskog fakulteta - nautika. Informiram se dosta vezano uz obavljanje kadeture, saljem aplikacije medutim imam odredenu zelju za obavljanjem kadeture pa ne znam da li dobro razmisljam, zamolio bih Vas za savjet. Zelja mi je zaploviti na tankerima, nekako me to najvise zanima, a i kako cujem place su najbolje, sve osim kemikalija zbog opasnosti po zdravlje, naravno najvise bih volio na lng, ali je jako tesko upast. Imam zelju ukrcati se na tankersku kao kadet zbog toga sto je tamo nasa posada i sto mislim da cu zbog toga tamo dobro naucit posao, imam neku vezicu za tamo, pa ne znam da li dobro razmisljam, pa se mozda kasnije prebacit na neku bolju firmu? Nemam neki dobar engleski, tj.pricam ga, al ne bas tecno pa je i to razlog zasto zelim na tankersku da bih naucio dobro posao iako znam decke koji su se ukrcavali na strane kompanije sa ne tako dobrim engleskim. Pa sad da li mi je dobro razmisljanje? Da li me treba odbijati mozda to sto nemam bas dobar engleski od stranih firmi iako su vjv bolje od tankerske?
Zahvaljujem svima unaprijed na odgovoru, znacit ce mi

Racunaj da su ti nove generacije kapetana stari max 30-35g a ti imas opciju želiti dokle god mater i otac rade a to sto fax imas je vise minus nego plus jer bi za 3g rada na brodu naučio 3x vise nego na faksu , tj tek kad se ukrcaš na bilo kakav brod ces shvatiti da je faks izgubljeno vrijeme a i novac...

A te vezice su ti banana tj svi su veza dok ne dodje vrime za ukrcaj ali bas javi kad se ukrcas da vidimo koliko je veza pomogla...

Poslano sa mog SM-G975F koristeći Tapatalk

Trazi i idi na kruzere!!
na tankerima ces izgubit pola zivota gledajuci cijevi i terminale na kraju grada, a prije toga najvise ces se nagledat otvorenog mora (citaj nicega!!)

Trazi i idi na kruzere!!
na tankerima ces izgubit pola zivota gledajuci cijevi i terminale na kraju grada, a prije toga najvise ces se nagledat otvorenog mora (citaj nicega!!)
Zavisi sta je coviku cilj u zivotu , ako mlad krene na tankera ima opciju da se sredi do 35-40g a ako ce na kruzera ima opciju da sve prokocka , ovisno tko sto voli.

Ja mislim da su kruzeri dobri za mlade ali samo par ugovora napraviti i vozi dalje ...

Na tankeru gledas cijevi i budes u miru a na kruzeru samo gledas kako ljudi uzivaju dok ti radis.

Vidi se da nisi nikad bija na cruseru.
Nisam kolega ali mi je 80% skolskih kolega tamo pa nesto prenesu.

Sta je po tebi dobro recimo za strojara poceti karijeru na kruzeru ?

Nakon 5 ili 10g dodjes na tankera pa polomis ruke i noge (jednom me takav zamjenio pa je za 20 dana bio slomljene ruke i noge) a momak je 8g bio na kruzerima sekondo .... vratio se opet na kruzera kad se oporavio.

Nakon 5 ili 10g dodjes na tankera pa polomis ruke i noge (jednom me takav zamjenio pa je za 20 dana bio slomljene ruke i noge) a momak je 8g bio na kruzerima sekondo .... vratio se opet na kruzera kad se oporavio.

pa eto ti dokaza da je bolje na kuzeru :uzdravlje

pa eto ti dokaza da je bolje na kuzeru :uzdravlje
Sigurno da je bolje .... ali ja sam previse star za rastave i sastave , bolje biti u miru i ne traziti djavla , mada nebi bilo lose uciniti bar 2-3 ugovora da ja vidim kako se supernice tamo pregledavaju ;-)

Samo ce ludak s crusera na tanker doci.
Al da je bas sad sve tako kako ti kazes nebi bas reka jer su masovno officiri s crusera isli na Drillshipove i tamo se snasli vise nego dobro.A na drillu je kovacija kakvu ces tesko naci na tankeru.

Samo ce ludak s crusera na tanker doci.
Al da je bas sad sve tako kako ti kazes nebi bas reka jer su masovno officiri s crusera isli na Drillshipove i tamo se snasli vise nego dobro.A na drillu je kovacija kakvu ces tesko naci na tankeru.
Otisli na drillshipove pa sjebali kompletan biznis , sve otislo u rezaliste ;-)

Ja sam zadnji pistun vidio prije 5-6g , novi brodovi nema se tu sto puno cackati.

Nedavno si prica prije mozda godinu dana da si se satra jedan ugovor s motorima sranja sve rastavlja....bla bla bla.
Nebitno bitno je da kuzis sto ocu reci.

Nedavno si prica prije mozda godinu dana da si se satra jedan ugovor s motorima sranja sve rastavlja....bla bla bla.
Nebitno bitno je da kuzis sto ocu reci.
Istina , od ugovora do ugovora je razlicito... sada su nam samo novi brodovi pa nema nista od vadjenja pistuna do daljnjega...

Uglavnom volio bi ja otići bar jedan ugovor na kruzera ali zena nesmi znati jer bi mislila da se tamo vrag zna sta radi

Istina , od ugovora do ugovora je razlicito... sada su nam samo novi brodovi pa nema nista od vadjenja pistuna do daljnjega...

Uglavnom volio bi ja otići bar jedan ugovor na kruzera ali zena nesmi znati jer bi mislila da se tamo vrag zna sta radi

ka sta san jedanput vec napisa. zeni je draze da san u opasnosti od drugih zena nego od gusara, nevera ili nedolaska smjene. samo joj tribas lipo objasniti

Back