Pomoc oko seminarskog...

Mikeli

New member
Imam seminarski rad iz predmeta "Pomorske havarije i osiguranje", pa bi mi trebalo minimum 7-8 kucanih strana o nekoj temi iz ove oblasti. Znaci sve dolazi u obzir (generalne, pojedinacne havarije, osiguranje broda, tereta, P&I klubovi). Ajte ljudi, ima li neko da me spasi od kucanja po tastaturi i trazenja literature? :)

Unaprijed zahvalan!

Imam seminarski rad iz predmeta "Pomorske havarije i osiguranje", pa bi mi trebalo minimum 7-8 kucanih strana o nekoj temi iz ove oblasti. Znaci sve dolazi u obzir (generalne, pojedinacne havarije, osiguranje broda, tereta, P&I klubovi). Ajte ljudi, ima li neko da me spasi od kucanja po tastaturi i trazenja literature? :)

Unaprijed zahvalan!

O havarijama imas tu na forumu cili thread i puno toga a recimo imas i pricu na portalu u rubrici iz prve ruke recimo sta je pricao pomorac o onome sta je dozivio.

Samo trazi care trazilice rade ko lude imas puno toga :uzdravlje

detaljnije o onome sto trazis imas u knjizi "Transport i osiguranje", autori Jadranka Bendekovic i Zvonimir Arzek u izdanju Mikrorada, Zagreb (ISBN 953-6286-85-0).. vjerujem da ce ti pomoc.. koliko se sjecam, navedene su sve klasifikacije koje spominjes, komparativni prikaz, primjeri, sve koncizno pa mozes kombinirati teorijski pristup i onaj prakticni, kako ti predlazu :)

Ja sam diplomski branio i obranio na tu temu, uzmi knjigu na fakultetu od Ivice Pavića - Transportno osiguranje, havarije, a utipkaj na googlu P&I klubovi, pomorske havarije i izbacit ce ti dosta materijala, potrazi malo sam.

Tema ti ne moze biti jednostavnija jer imas masu materijala na tu temu, a knjiga koju preporucam:

Predrag Stankovic - Pomorske Havarije

Predrag Stankovi

Doduse izdanje je iz '95, al nije se to puno minjalo, definicije su uvik iste...

Hvala ljudi, znam za sve te knjige, ali sam se ponadao da neko ima u kompjuteru neki seminarski kojim bi se mogao posluzit i postedit sebe kucanja po tastaturi i smaranja do biblioteke, ali izgleda se necu moc izvuc :) Sa googlom nisam imao previse uspjeha, izbacuje mi sve neke prezentacije od profesora sa splitskog pomorskog faksa...

Last edited:
Back