di je najbolje,najbolje je doma ako tata ima para
di je najbolje,najbolje je doma ako tata ima para
Tesko je reci di je najbolje prvi put,ali sigurno ako imas neku dobru preporuku .
Ja sam odradio asistenturu na Jadroplovu,katastrofa (prije 9 godina skoro)
5 godina na kontejnerasima,a onda na Carnivalu(putnicki) i vec 2 godine na Royalu,mozda nije lova ka na platformi ali bijela ladja je ipak ok,Imam vece pare nego puno ljudi na tankerima i tako to...Inace sam Elektricar,mogu samo reci vezano za agente,Zorovic iz Rijeke,poslao me na brod za dogovorenu placu a imao sam 50% vise nego sta je receno,SSM ,GLOBTIK iz Splita,muljatori samo takvi,iskoristavanje ljudi totalno.
EUROS i ZOROVIC iz Rijeke su OK,inace sam i Splita da me ne bi ko krivo shvatio,imao sam iskustva sa ovima gore navedenima.
Sada je sve za 10,10 sedmica doma-10 na brodu ,OK lova $$$,mislim se da idem na platforme,ali sta ja znam ,nije lako ostavit cruise brod.
Cuvaj zdravlje,jer sam i sam radio sa Chief Eng.(ne omalovazavam nikoga da se krivo ne razumie,ali prijo tirali su nas da se radi nekad i 24 ure kad krepa makina,bez nekog smisla,pa onda ulazi u tankove od HFO-tesko gorivo,da vidimo di pusta para,peri pajole-podnice sa svakakvim kemijama,koje sigurno nisu dobre za zdravlje,a sve to renomirani kapo-i na Jadroplovu... koji nisu pojma imali,jebes posao,ali u vezi safety-a i tako,pazi se s kim se druzis na brodu ima svakakvih,mislim na cargo brodove(sa mnom su na kontejerasima bili pojedinci sta su trosili vise od kapetana a imali su placu 1200-1300dolara,na ruti Kolumbija ,Peru,Venezuela Zapadna Evropa)Kad ides vani ,nikad sam ako nije nuzno,iskustvo iz Latinske Amerike,nije da te plasim,ali bez obzira na sve viruj mi da je mladom coviku lipo vidit malo svita,svaki porat je lip na svoj nacin...I zapamti jednu stvar,ides,probas i vidis jeli to ok za tebe,ako te ikad iko tlaci da ne mozes podnit,trazis doma da ides jer e nesto boli,neces platit kartu ti nego firma,najbolje reci ledja-niko ne moze dokazat,sad ne mislim da je lipo zloupotrebit ovo,jer ipak da se dobro zaradit ,nakon nekog vrimena kad nisi vise kadet.
Evo da me niko na forumu ne shvati krivo,navigavam skoro 10 godina,samo malo iz osobnog iskustva sta sam vidio post kadeta koji bi na brod,pa mu ka sta bi i bratu dajem neke savjete,a ne mislim filozofirat nikome,pogotovo onima koji su bili na moru.Kao sta sam rekao sad sam nekih 5 godina na cruiserima i ne idem na brod sa nekim stresom,imam familiju i oni mi mogu doc uvik...
Zelim svima sve najbolje i ne placajte nikakav porez ako ne morate...
Gledam i da ce se osnovati NOVI POMOSKI SINDIKAT,ovi Brazzaduro,koji je to,za koga se on bori,evo jos jedno iz osobnog iskustva,
prije nekih 7 godina ,kasni placa na Jadroplovu nekih 3 miseca,mi u Roterdamu,govore u ITF-u Roterdamu da sta se ne obratimo Hrvatskom Pomorskom sindikatu,e mozes mislit,samo smo zamolili ljude da oni to urede,ej mi smo taj dan letili doma,a pare su bile na racunu u Splitskoj banci prije nego
smo sletili na Resnik,e to je sindikat ,a ne ovi smecari.Triba se prijavit u BiH za adresu i ne placat ovde nista
Mate