Plan s crude oil tankera na drill ship

torres

New member
Imam 8 godina iskustva na crude oil tankerima zadnje 3 godine sam upravitelj . Posto sam rano dosao do svog maximuma
na ovoj vrsti brodova, odlucio sam se pokusavati ubacit na drill shipove. Dakle sta mogu ocekivat da mi se jednom moze otvorit, za mazača, 4 th eng 3eng ili nesto drugo...( po prepostavkom da negdi upadnem),sta bi triba polozit odma da uvecan sanse da me neko zove. koliko su place za te nize rankove i pod prepostavkom da sam malo sposobniji od prosjeka :confused: koliko se tamo brzo ovancava do seniorske pozicije.Ima li neke firme na koje je veca sansa upast bez iskustva
na takvim instalacijama a ono da nisu razvikane itd...eto puno pitanja pa ako ko sta odgovori bilo bi super ako ne opet ok.Pozdrav svima!

Imam 8 godina iskustva na crude oil tankerima zadnje 3 godine sam upravitelj . Posto sam rano dosao do svog maximuma
na ovoj vrsti brodova, odlucio sam se pokusavati ubacit na drill shipove. Dakle sta mogu ocekivat da mi se jednom moze otvorit, za mazača, 4 th eng 3eng ili nesto drugo...( po prepostavkom da negdi upadnem),sta bi triba polozit odma da uvecan sanse da me neko zove. koliko su place za te nize rankove i pod prepostavkom da sam malo sposobniji od prosjeka :confused: koliko se tamo brzo ovancava do seniorske pozicije.Ima li neke firme na koje je veca sansa upast bez iskustva
na takvim instalacijama a ono da nisu razvikane itd...eto puno pitanja pa ako ko sta odgovori bilo bi super ako ne opet ok.Pozdrav svima!

Šanse su ti jednako 0%.Ali treba bit uporan i pokusavat jer to je jedino sto možes.Ja sa riga ne mogu na drillship i ako sam u drillingu.Jednostavno te pita -Do you have drillship experience?Ako kazes No ide dalje...Ako kažeš da traze pomorsku na uvid.

@Torres
Evo da ti recem iskustvo u zadnje 3 godine kad je ovaj business ovako ekspandirao.
Dakle na mojoj firmi svi koji su dosli su vecinom imali electro propulsion experience, i velika vecina koji su prvi put dosli u driiling su ljudi s cruiser brodova (gdje sam i ja navigavao prije drill unita). Jedan kolega koji je sa shell tankera upalo ja sam ga pogurao je jedini kojeg ja znam da je bas direkt s tankera upao na drill ship. Tako da je to jako tesko. Za jednog prijatelja s LNG-LPG broda vec godinu dana pokusavam i kapo Norvezin salje mailove i nikako upast. A prijatelj mi je jako dobar strojar i ima iskustva na cruisere ali neide i neide.

Sta se tice breveta ako si spreman ulagat u sebe (tako sam i ja radio) polozio sam Bosiet, Huet i K-chief Kongsberg prije nego sam upao i mozda mi je to pomoglo. SAd ako stvarno zelis biti kako ti kazes sposobniji od drugih (citaj spremniji) onda jos polozi u pancicke u Rijeci medical za offshore i polozi free fall lifeboat training u aberddenu ili Norveskoj.

Eto nadam se da ce ti pomoci a sta se tice adresa imas sve na portalu.

Lip pozdrav i sritno ti

Tu smo da se pomazemo. A ako ste i ci voljni mislim da kao kapo uvik mozete dati malo pomoci mladima koji tu traze posao ili jos bolje mozda ugurat kojeg asa makine na vasu firmu jel jedino tako individualno mozemo jedno drugom pomoc.

Pozz i sritno

Dobar dan,

Dobar dan,

Uvik san za pomoc bilo kome konkretno i savjetom, nekima san vec i ucinija doduse poznanicima, ako koga sta zanima neka mi se slobodno javi u inbox. Nazalost nema assistenta makine , posada su azijati. Vama jos jednom hvala sta nesebicno nadjete vrimena za svakoga!

Moj ti je savjet da polozis HUET i Bosiet...nista ti vise od toga ne treba...cak ni to ako te netko moze gurnut direktno...
Gledaj naci nekog poznatog ako ga do sada nemas tko vec radi u Drillingu da te preporuci tj da direktno sa Riga posalje tvoj CV u HR ili da ga proslijedi na Rigu Maintenance (Technical) Coordinatoru ili C/E-u.
Neke firme cak imaju i internal preporuke, gdje zaposlenik uvijek moze nekog preporuciti.
Trenutno je u Koreji 64 DP Drilling Unita ''under construction'' od cega je 1/4 od toga Semi Suba dok su ostatak Drill Ship DP uniti.Ove godine sve te novogradnje pomalo pocinju izlaziti te ce se market opet otvorit u 2014 i 2015 god.
U vecini slucajeva ''iskusnija'' ekipa ide na novogradnje dok se na unitima sa kojih odlaze otvaraju pozicije.
Iskusnija je pod navodnicima jer ima dosta ekipe koja skace sa jednog na drugi project.
Potraznja za kvalitetnim kadrom je vrlo velika, medjutim ipak te treba netko pogurati, jer je vrlo tesko dobiti posao ako vec nisi u drillingu, iz razloga jer svatko gura svog poznanika, prijatelja, brata, rodjaka...naravno uvijek preporuka dolazi sa Riga.
Neka te ne obeshrabri ako ti kazu da nemas offshore iskustva, jer to je jedna tako velika glupost koja se trazi pogotovo za tebe kao strojara.Ako imas znanja, iskustva, te ako si voljan raditi i znas koristiti mozak neces imati nikakvog problema.

Šanse su ti jednako 0%.Ali treba bit uporan i pokusavat jer to je jedino sto možes.Ja sa riga ne mogu na drillship i ako sam u drillingu.Jednostavno te pita -Do you have drillship experience?Ako kazes No ide dalje...Ako kažeš da traze pomorsku na uvid.

Zasto bi mu sanse bile 0%???A tko to tebi kaze da ne mozes sa Jack Up-a na Drill Ship???
Znam masu ljudi koji su presli sa Jack Up-a na Drill Ship...i jos par njih koji su isli nazad na Jack Up jer je u pitanju bila bolja lova...tako da je sve moguce...

Zasto bi mu sanse bile 0%???A tko to tebi kaze da ne mozes sa Jack Up-a na Drill Ship???
Znam masu ljudi koji su presli sa Jack Up-a na Drill Ship...i jos par njih koji su isli nazad na Jack Up jer je u pitanju bila bolja lova...tako da je sve moguce...

svaka cas na ohrabrenjima za druge kolege...... usput pitanje
kakave su sanse za kuvertu mislin na casnike kuverte , ukoliko opce postoje za doc na rig

Sanse nikad nisu 0%. I ja san upa na drill-ship bez iskustva. Ima san tankere i 2 suplajera prije ovoga. Nit sam koga znao nit potplatio da me ukrca. Mogu potvrdit ljudi sta su bili sa mnom na brodu kad sam ima intervju.
Normalno da ce trazit pomorsku knjizicu na uvid, najbolje da ces sad ic lagat da imas iskustva.

Ja samo govorim iz vlastitog iskustva,ja sam pokusavo 2g na Drillship i nikad nista.A tesko je i na Jack up u u North sea.Sad su poceli izmišljat da moras imat North sea iskustva pa strašno.
1005222_328979730571297_2108702757_n.jpg

Koje od Drill ship kompanija imaju pocetnicke pozicije za kuvertu, znaci da se moze doc bez DP-a?

Primjerice nasao sam Stena Drill ima Trainee DPO, Noble ima 3rd Mate, Transocean DPO I.

Kako je sa Ocean Rig-om, Seadrill-om, ENSCO-om itd di ima nasih ljudi?

Koje od Drill ship kompanija imaju pocetnicke pozicije za kuvertu, znaci da se moze doc bez DP-a?

Primjerice nasao sam Stena Drill ima Trainee DPO, Noble ima 3rd Mate, Transocean DPO I.

Kako je sa Ocean Rig-om, Seadrill-om, ENSCO-om itd di ima nasih ljudi?

na oceanrigu i seadrillu ima nasih ljudi,vecinom u makinji

plan xxx

plan xxx

shark fala na ohrabrenju to se trazi! eto prvi korak je napravljen....:D! pozz

Ja samo govorim iz vlastitog iskustva,ja sam pokusavo 2g na Drillship i nikad nista.A tesko je i na Jack up u u North sea.Sad su poceli izmišljat da moras imat North sea iskustva pa strašno.
View attachment 2581

ako govoris iz vlastitog iskustva onda sta dajes drugima iste sanse? sta i ti imas 8 godina iskustva ko kapo na tankeru pa mozes usporedjivat slucaj? ne znam u kojoj si ti poziciji ali ovaj ima prostor za ic par stepenica dole, strojar je znaci ne znaci mu puno neiskustvo sa dp-em... itd mislim sumegine na tvojih par mejlova (uzevsi u obzir i o filipincima kako su ti "uzeli" posao i o onome sta nisi htio dat adresu agencije(nes ti adrese) i ovo sad crnilo s kojim bojas stranicu) dize mi se kosa ali nisam nista htio pisat ali daj brate sredi se ne mogu sutit vise. normalno da se moze svagdje a veliko je pitanje stava i pozitivnog razmisljanja i uvidjanja vlastitih nedostataka i rjesavanju istih a ne samo plakat da nema sanse, sanse ravne nuli itd... prijatelju imati sve dokumente kopati kopati i kad zatreba uzimaju te u NASA-u. Oprosti ako sam bio grub ali slabo podnosim negativnu energiju.
Toress samo naprijed vidjet ces da ce ti se brzo vratit ulozen trud

Last edited:
ako govoris iz vlastitog iskustva onda sta dajes drugima iste sanse? sta i ti imas 8 godina iskustva ko kapo na tankeru pa mozes usporedjivat slucaj? ne znam u kojoj si ti poziciji ali ovaj ima prostor za ic par stepenica dole, strojar je znaci ne znaci mu puno neiskustvo sa dp-em... itd mislim sumegine na tvojih par mejlova (uzevsi u obzir i o filipincima kako su ti "uzeli" posao i o onome sta nisi htio dat adresu agencije(nes ti adrese) i ovo sad crnilo s kojim bojas stranicu) dize mi se kosa ali nisam nista htio pisat ali daj brate sredi se ne mogu sutit vise. normalno da se moze svagdje a veliko je pitanje stava i pozitivnog razmisljanja i uvidjanja vlastitih nedostataka i rjesavanju istih a ne samo plakat da nema sanse, sanse ravne nuli itd... prijatelju imati sve dokumente kopati kopati i kad zatreba uzimaju te u NASA-u. Oprosti ako sam bio grub ali slabo podnosim negativnu energiju.

A nema druge...hvala i poz

Znam znam da ima nasih, vecinom u makinji, nego da li nabrojane firme imaju pozicije Trainee DPO ili 3rd Mate bez DP-a?

Ocean rig nema training DPO. Cak sad traze za poziciju ENOP-a (2nd eng) da imas ch.eng brevet i da imas iskustvo na drilling unitu. Dogli su place i sad ENOP na ocean rigu ima vise nego na seadrillu sta prije nije bio slucaj.

Pozz

Pozdrav!
Stena Drill je imala poziciju za Trainee DPO. Prolse godine sam aplicirao preko rigzone i nakon nekoliko dana dobio sam poziv na interview preko Skypa sa HR. Na moju zalost nisam prosao:udriglavom
Uvjet nije bio DP basic kao niti ostali breveti vezani za offshore. Prednost je bila ako se ima Chief Mate license. U svakom slucaju dobra prilika onda.

Jeremija-svaka cast na postu. :uzdravlje
Al mora bit i "vegete" na svim stranicama hahahahahaha

Back