Pitanje za Offshore

Samo naprid ,ispocetka ce ti biti kao i vecini sa ovog foruma izgubljeni u svitu maste .Jer svi smo mi to zamisljali drukcije kad smo krenili prvi put ,naj bitnija je volja a sve drugo samo dode.
Ako ti more i bude smetalo obicno to prode nako par avanturistickih i neprospavanih dana, ali kad svi prizive i ti ces .
Sta se tice love ekipa ti je gori vec sve napisala ,sta naravno zavisi od kompanije do kompanije .
NAdam se da ces uspiti u svom naumu i sritno:uzdravlje

Bok,

Zavrsila sam meteorologiju na Geofizickom u Zg-u, s nekim osnovama seizmologije. Prijavila bih se na rad na seismic vessels brodovima kao seizmolog tipa 5/5 tjedana. Imam par pitanja.

1. Zena sam - prednost/mana/nebitno?!
2. Kad napisu 400$/po danu - dal se to odnosi samo na vrijeme provedeno na brodu (npr. 100/100 dana - dal je to onda 40 000$ ili 80 000 )?
3. Ili kad napisu 60 000$ godisnje...to je s ukljucenim vremenom na brodu i doma?
4. Kolika je otprilike lova za pocetnika?

Bilo bi mi puno draze kada bi postojalo nesto slicno za meteorologa/oceanografa, pa ak ima tko kakvu info. volila bi da podijeli!!!

1. Ipak mana ali ne tolika da nebi mogla svoj posa odradivat.
Zena u prosjeku ima manje od 5% po nekoj mojoj procjeni.
2.Ako napisu po danu onda je po odradenom ili danu na brodu. Znaci doma "0".
3. Tako je
4. To je siroko pitanje. ovisi o putovnici ponajprije, pa preporuci pa skoli pa interviewu i mozda jos ko zna cemu.

Imas nekoliko firmi koje rade taj posa a najjace su ti WESTERN GECO, CGG, PGS, FUGRO itd.
Ovi "tvoji" se dile na 4 odjela:
GUN MECHANIC DEPARTMENT (tu nemas sta trazit ne zato sta si zensko nego sta prednjace norvezani i rusi ostali su minorni)
NAVIGATORS DEPARTMENT ( tu bi mogla upast jer san upozna jednu kanadanku koja je od skole zavrsila nekakvu ekologiju a posa koji radi nema veze sa skolom iako je pozeljno imat tehnickog znanja)
OBSERVERS DEPARTMENT (tu mozes upast iako bi posal koji bi radila vjerovatno nebi ima veze sa onim sta si zavrsila. Dnevno u prosjeku bi buljila u min 5 ekrana po 10 sati. Tu i tamo izasla na svoj dio palube i odradivala posa sa streamerima)
PROCESORS DEPARTMENT ( tu namas sta trazit ako nisi doktor matematike uz specijalizaciju nuklearne radijacije. U ovom odjelu su ocale za vid obavezne.)

Mj savjet ti je da napravis dobar Resume i apliciras i nakon toga zovnes direkt na telefon ako je moguce.
Engleski ti necu spominjat.

Sritno!

Vec sam vise od 2 desetljeca po morima.
Na dobrom sam putu da dobijem cir,a mozak mi je vec davno odumra i nema tih para koji ce ga popravit.

@Guc

Hahahaha, ti si jos i dobar, ja sam na moru skoro ka i ti,
Cir imam, imam i Kolesterol, visoki tlak, mozga nikad nisan ni ima, pa nije imalo sto ni odumriti (jer da san ga ima nikad na brod nebi isa), nemam ni para jer mi zena, dica i kucni ljubimci sve pokupise, ustvari dosta slicim na Al Bundija :kafa

Pitanje za offshore

Pitanje za offshore

Pozdrav,

Evo pitanje za iskusne u offshore. Evo zadnjih godinu i pol se pokusavam prebacit na offshore ali nikako. Inace stalno apliciram preko rigzone i oilcareer site pa bih postavio pitanje da li se netko ukrcao preko njhovih oglasa ili je neka prevara. Neznam mozda sam u krivu, ali s mojim iskustvom od 10 godina ( bulkovi, kontejneri, heavy lift, ro-ro, cruiseri, takodjer iskustvo na DP SDP 1 i K-POS DP 2) i zadnjih 4 godine kao 1st Officer Deck maintenance, ne mogu vjerovat od toliko ponuda cak za 3rd officer ne mogu dobit offer? Pa evo ako tko ima kakvih informacija sto se tice gore navedenih web sitova ili opcenito. Hvala:udriglavhttp://www.pomorac.net/forum/images/smilies/wallbash.gifom

Hvala skot i anterosko sto si napisao pojasnjenja poslova. :uzdravlje

Zar je zaista 5/5 tjedana zato jer je hard core? Nije mi neka logika da se mjeri dok je vani kaos?!
Ako je smjena 12 sati...jel je to po "danu" il se rade i nocne?:D

Ja volim zaradit svoju lovu, ne zelim se pretvoriti u Peggy!

Zar je zaista 5/5 tjedana zato jer je hard core? Nije mi neka logika da se mjeri dok je vani kaos?!

Posa na brodu je neusporediv sa poslon na kopnu.
Radis od 12 do 24 ili od 00 do 12 kako te dopadne.

Hvala na odgovoru anterosko, shvatila sam usporedbu!

Raul, tvoj komentar je vrlo diskutabilan i svaki nastavak na tvoju pricu molila bih da se preseli u Konobu. :uzdravlje

Vidjela sam da na tim brodovima ima heliodrom...dal je to za nas obicne smrtnike...jel se tak tranportira na brod il ipak brod pristane u luku radi ukrcaja/iskrcaja?

Pozdrav,

Evo pitanje za iskusne u offshore. Evo zadnjih godinu i pol se pokusavam prebacit na offshore ali nikako. Inace stalno apliciram preko rigzone i oilcareer site pa bih postavio pitanje da li se netko ukrcao preko njhovih oglasa ili je neka prevara. Neznam mozda sam u krivu, ali s mojim iskustvom od 10 godina ( bulkovi, kontejneri, heavy lift, ro-ro, cruiseri, takodjer iskustvo na DP SDP 1 i K-POS DP 2) i zadnjih 4 godine kao 1st Officer Deck maintenance, ne mogu vjerovat od toliko ponuda cak za 3rd officer ne mogu dobit offer? Pa evo ako tko ima kakvih informacija sto se tice gore navedenih web sitova ili opcenito. Hvala:udriglavhttp://www.pomorac.net/forum/images/smilies/wallbash.gifom

Prije nekoliko godina dobio sam posao preko Oil Careersa na Acergyu (danasnji Subsea 7).Oglas je bio postavljen direktno od Acergya te sam jednim klikom aplicirao i par dana nakon toga bio kontaktiran od osobe koje je radila taj recruitment iz Aberdeena te nakon 3 telefonska interviewa dobio posao.

[YOUTUBE="http://www.youtube.com/watch?v=yflcMj0GpPA&feature=fvsr"][/YOUTUBE]
Vec sam vise od 2 desetljeca po morima.
Na dobrom sam putu da dobijem cir,a mozak mi je vec davno odumra i nema tih para koji ce ga popravit.

a gucu ti me nasmijes samo tako:uzdravlje

to je i moja zena rekla,a sad ni pampers vise nevaju,kaze da su bolje huggies:hihi a ja ka i casper ma sto i gore on bar ima kucu u diklu:uzdravlje

a sad ozbiljno pogledaj ovo
http://www.youtube.com/watch?v=yflcMj0GpPA&feature=fvsr

tu san ti stavija otprilike sto mozes ocekivat i zasto su takvi ugovori i place,da ne zaboravin da ovaj film je snimljen u voznji,pa ajde jos kako,ali ako triba radit (uz platformu ili drill ship,tj ovisno o kojem brodu pricamo jer ih ima vise i svaki ima posao za sebe ali zajednicki to je offshore industrija)posao je puno tezi i opasniji.heliodrom sto spominjes je za smrtnike ali samo ako imas kurs,sto tek ako dobijes posa firma te salje na HUET kurs.eto jelo drz se i puno srice jer ce ti tribat:uzdravlje

Last edited:
Zahvaljujem crta zara, beerseeker!!!

Filmic je strava... neki meteorolog je zaj***!

Da, 4. pitanje je mozda trebalo glasiti "s kojom titulom pomorca se moze usporedit placa"... al nema veze ja sam jos uvijek zainteresirana.

Uskoro cu se vidit s jednim kapetanom duge plovidbe pa cu saznat nesto vise...da tu ne davim (kak se pere ves, jel se pije turska kava il nescafe,... i ostale detalje)

Hvala Vam na ovome!!!!

Uzivajte :uzdravlje

Uskoro cu se vidit s jednim kapetanom duge plovidbe .................kak se pere ves, jel se pije turska kava il nescafe,.

Ajde bogati, ko to jos na brodu danas pere ves, meni kapetanu na kratkoj plovidbi (od 2 miseca) zena opere ves kad iden na brod i kad se vratim, inace pere se tak da ga zavezes za pandul i pustis dan-dva da se vuce za brodom, al vama zenskima obicno to pasi izgrizu :(, pa ti savjetujem da ti meho napravi kavez u kojem ces prati svoj ves ;)
A tusiranje je jednom sedmicno iza drill-a (uzbune, obicno nedjeljom iza 15:00) nadam se da si gledala one filmove di se kolektivno tusiraju, poanta je u tome da se ne saginjes, vjezbaj doma dizanje skliskog sapuna pomocu noge i noznih prstiju, inace ces nauciti na tezi nacin, kao neki od nas, ili nosi pederusu sa sobom na kupanje sa svim potrepstinama :(

Ajde bogati, ko to jos na brodu danas pere ves, meni kapetanu na kratkoj plovidbi (od 2 miseca) zena opere ves kad iden na brod i kad se vratim, inace pere se tak da ga zavezes za pandul i pustis dan-dva da se vuce za brodom, al vama zenskima obicno to pasi izgrizu :(, pa ti savjetujem da ti meho napravi kavez u kojem ces prati svoj ves ;)
A tusiranje je jednom sedmicno iza drill-a (uzbune, obicno nedjeljom iza 15:00) nadam se da si gledala one filmove di se kolektivno tusiraju, poanta je u tome da se ne saginjes, vjezbaj doma dizanje skliskog sapuna pomocu noge i noznih prstiju, inace ces nauciti na tezi nacin, kao neki od nas, ili nosi pederusu sa sobom na kupanje sa svim potrepstinama :(

Casper, nemoj je tako strasit. Nije (jos) dotle doslo. Mada, kad ti crmac iskuha robu u perilici i susilici, iako si mu reka da je ne dira, mozda bi je i bilo bolje prat na panduli, a susit na pasamanima. Meni se roba stisne toliko da idem doma obucen ko modni macak. T-shirt izgleda ko grudnjak.:(

Jelenia, sto se tice iskustva kapetana duge plovidbe, oni ti bas i nisu pouzdani izvor informacija za offshore. Na offshoru je zivot drugaciji od duge plovidbe, pogotovo za palubarce.

Casper, nemoj je tako strasit. Nije (jos) dotle doslo. Mada, kad ti crmac iskuha robu u perilici i susilici, iako si mu reka da je ne dira, mozda bi je i bilo bolje prat na panduli, a susit na pasamanima. Meni se roba stisne toliko da idem doma obucen ko modni macak. T-shirt izgleda ko grudnjak.:.

A jesi vidija, oprati robu posli crnoga, koda nista nisi napravija, samo jos vise musice privlacin, a onda mi je bolje ne dirati, a ako stavin previse omeksivaca onda mi se zavrti od smrada kemikalije, bacis je brate u more pa se moze dogoditi da i koju tunu capas :(
Dobar si ako ides ka modni macak, ja iden ka Zadarski modmni macak, sve mi se u guzicu uvuce a zamisli mene sa 110 kila misica i gace u guzici :rolleyes:

A hebate, ??ta pla??i ?ženu...dobro jo?? nisi reka da nema ni tu??iranje, nego je u kavezu spusti?? do mora...za robu mi je jedan reka da on sve stavi u ku?žini u zamrzivač i kad se odmrzne da je sve ka novo...:udriglavom

Hahahaha...stvarno ste smjesni i dali ste mi do znanja da cu se morat vise pazit ekipe na brodu...

Hvala na svim savjetima!

Pozdrav, mirno more i sto manje krkana na brodu!!!!
:uzdravlje

Back