OPITO - OLF - NOGEPA - 0.5A, 0.5B - NSOC- D itd.

Isplati se, 70 funti nije puno, a kada si vec u Aberdeen-u definitivno se isplati odraditi sve ukljucujuci OGUK Medical, osobno sam napravio i upgrade za Norwegian Medical.
MIST se isplati odraditi jer je kao besplatan, uzasno dosadno, samo safety, permiti i te fore ali bolje imati pa ne trebati...

MIST ti je pod obavezno za North Sea sector ako ides prvi put,renewal se radi on-line svake 4 godine,je kao besplatan ali predavanja traju dan-dva (kako gdje) i placas nesto sitno "assesment" ..... Bar je tako u Petrofac-u.

Da bas sam gledao, ima svasta, i odmah ti je i ponudjeno par hostela za smjestaj
da se lakse snadjes i smjestis. :uzdravlje

Jesi siguran da ti je OPITO approved? Nebi bas rekao, ako ga AdriaMare nema tesko da ce ga SSM imati, za dobiti OPITO Certifikat Training centar mora biti nesto slicno onome u Aberdeenu, a to kod nas nema..niti slicno tome tako da nemoj bacati novac bezveze...

Jesi siguran da ti je OPITO approved? Nebi bas rekao, ako ga AdriaMare nema tesko da ce ga SSM imati, za dobiti OPITO Certifikat Training centar mora biti nesto slicno onome u Aberdeenu, a to kod nas nema..niti slicno tome tako da nemoj bacati novac bezveze...

Znam trebaju imat bazen i onaj helikopter ... ,
nisam zvao, treba provjerit. ;)

Prije 3-4 mjesca poslao mail u AdriaMare dali im je OPIRO approved nazalost nisam dobio odgovor.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD

Meni je firma poslala mail da u ponediljak iden u ssm polagat huet-boiset.....tako da necu bacat lovu oni sve placaju ....tija sam samo pomoc nekom sa informacijom.

To te jedino Mustra moze poslati tamo, znaci Bourbon ili SeaCor...to je HUET na kojem pise da je raden po standardima OPITO-a, a trening je teska 0...ne prode se 10% sta se radi vani...
Uglavnom ako ti je dabe super, zasto ne...svejedno tamo di ces raditi u Africi ili Arabiji bolje ti ne treba ;)

U Hrvatskoj jos nema OPITO approved centra.
Ako vas salje firma u SSM ili Adriamar onda je to u redu,ali sami nemojte bacat novac.
Kad sam dosa na firmu di sam sad niko mi nije prizna ni jedan nas papir i mora sam sve opet ic polagat vani.
Najblizi i jako dobar centar (po meni) je Pavia kod Milana.
Evo link di jos imate centre u Europi,uz Italiju nama je najblize u Nizozemskoj.

Network of Approved Training Providers

Zanimalo bi me sta je sa BOSIET-om nakon isteka 4 godine; Kako ga ponovno polazes, dal se sve opet ponovno mora placati, ili samo neki ispit polozit, kao kod breveta za brodove?:cool:

Zanimalo bi me sta je sa BOSIET-om nakon isteka 4 godine; Kako ga ponovno polazes, dal se sve opet ponovno mora placati, ili samo neki ispit polozit, kao kod breveta za brodove?:cool:

Trebaš prije isteka te 4 godine napraviti FOET , traje jedan dan i košta manje nego BOSIET

FOET - Further Offshore Emergency Training

This course is intended to provide participants who have previously attended the three day BOSIET with one day refresher training. The focus of this training is to update and refresh personnel on the actions to take in emergencies that may be encountered offshore or during helicopter flights. The course covers HUET, practical fire fighting and escape, practical first aid response including CPR, practical abandonment, sea survival and rescue training.

:uzdravlje

Trebaš prije isteka te 4 godine napraviti FOET , traje jedan dan i košta manje nego BOSIET

FOET - Further Offshore Emergency Training

This course is intended to provide participants who have previously attended the three day BOSIET with one day refresher training. The focus of this training is to update and refresh personnel on the actions to take in emergencies that may be encountered offshore or during helicopter flights. The course covers HUET, practical fire fighting and escape, practical first aid response including CPR, practical abandonment, sea survival and rescue training.

:uzdravlje

Hvala majstore !!:uzdravlje

Back