OPITO - OLF - NOGEPA - 0.5A, 0.5B - NSOC- D itd.

dxdx

Shore based position
Zivili ljudi,

Ima li netko da pojasni sve ove navedeno u naslovu.

Naime, upravo sam razgovarao sa falcknutec.nl u NL, kako bih se informirao za BOSIET course.
Vidim na forumu svi govore kako treba biti OPITO app. E sad, ova Gdja, mi nudi BOSIET ali NOGEPA,
jer da je to naj kompletniji i da kosta isto.

Dajte koju rijec.

+ Evo jos jedno pitanje: gdje se kod nas moze napraviti offshore medical?

Pozdrav svima...:kafa

Last edited:
Pozdrav care

Dakle ovako koliko ja znam u ovih godinu dana sta sam u offshoru je da svi traze OPITO approved BOSIET a kad zatriba hitno covik onda onaj s Barakiim brevetom dolazi ko da je od zlata. Ali sta se tice BOSIETA do ssad je falknutec u Aberdeenu bio dosta jak (bio 3 puta u zadnjih godinu dana) ali je otvorilo novo uciliste u Aberdeenu te je modernije i polako krade ljude od falknuteca a imaju sve sta ti triba i mozes im se obratit i mailom. Evo tilink Survivex offshore survival and skills training in Europe's energy capital, Aberdeen

Sta se tice lijecnickog meni vridi (upravo napravia novi) nas koji napRavim kao da vadim matrikulu, i takav sam imao i prije ovog novog i nikad nisam ima problema.isto tako mi je prika isao u Rijeku (di je napisao matipan) da napravi lijecnicki kao da mu je to bolje ali mu nije pomoglo jos nijeupao na offshore. Stoga ja mislim da valjan lijecnicki od medicine rada je dovoljno dobar a sad ako bas zelis ENG1 onda kad odes (ako odes) u Aberdeen (prijestolnicu svega za offshore :) ) onda napravi i ENG 1 gori.

Sritno ako imas jos pitanja pucaj a valjda ce jos ko bqcit koju besidu o tvom upitu.

Pozdrav

Last edited:
info BOSIET

info BOSIET

Hvala svima na kojoj rijeci...

Evo malo freskih informacija. Otkrio sam da je ovaj NOGEPA tecaj uskladen
sa OPITO tako da no frks sto se toga tice. Isto tako jutros sam zvao OPITO u UK,
i uglavnom rekli su mi da za njihove tecajeve vrijedi marine personnel medical examination,
dakle regularni lijecnicki za pomorce te da oni inace nemaju listu ovlastenih doktora niti medical
centara pojedinacno, jer po njihovoj logici ako je doktor legitiman (od drzave), nema razloga da
se ne napravi medical kod istog doktora (klinike). Eto bar je sada malo jasnije sto se tice OPITO-a.

U ponedjeljak sam u NL na tecaju pa cu po povratku napisati kako je bilo.

DALMOS ... odlican link, nisam znao za njih (ima cak i direktan let za gore iz Dubrovnika ljeti)

Pozdrav...

BOSIET OPITO - OLF - NOGEPA - 0.5A, 0.5B - NSOC- D itd.

BOSIET OPITO - OLF - NOGEPA - 0.5A, 0.5B - NSOC- D itd.

Evo upravo odradio zadnji dan tecaja i dobio sljedece certifikate:

1. BASIC OFFSHORE SAFETY INTRODUCTION AND EMERGENCY RESPONSE TRAINING (NOGEPA 0.5A), INCLUDING
HUET PLUS EMERGENCY BREATHING SYSTEM

2. BASIC OFFSHORE SAFETY INDUCTION AND EMERGENCY TRAINING (OPITO), INCLUDING HUET PLUS EMERGENCY BREATHING SYSTEM

3. OLF ACCEPTED UPGRADE TO THE NORWEGIAN CONTINENTAL SHELF

Znaci jedan tecaj, odobren od OPITO-a (Englezi), NOGEPA-e (Holandezi) i OLF (Norvegini).

Cijena 1202 Eura za tecaj + 19% pdv.

Registracija sa OPITO 45 Eura

Personal Safety Logbook 10 Eura ( u njemu su 3 stickera sa gore navedenim)

Eto toliko. Ako koga sto zanima neka pita.

Lijepi pozdrav

?

?

Poštovani. Mozes reci gdje si polagao u nizozemskoj taj tecaj i kako si rjesio smještaj. Zanima me jer se i ja spremam položiti isti pa bi mi svaka informacija dobro dosla. Hvala. Moze i na PM.:)

BOSIET - http://falcknutec.nl

BOSIET - http://falcknutec.nl

Zivio,

Dakle tecaj se odrzava u trening centru falcknutec (Falcknutec.nl - Home), koji se nalazi izvan Rotterdama. Cijene su u postu u temi. Inace letio sam za Amsterdam. Iz Amsterdama brzim vlakom do Rottedama (16 Eura - jedan smjer), Rotterdam - Spijkenisse Central metro (7 Eura karta za cijeli dan), Spijekenisse - Brille autobus (linija 103 - 5 Eura) - Brielle Central taxi do Hotel DeBeer taxi (20 Eura). Ako ti je sve to previse komplicirano onda lijepo uzmes taxi Amsterdam - Hotel DeBeer (180 Eura) ili ako ti firma placa onda je ok.
Inace falknutec ti moze rezervirati hotel i organiziraju prijevoz u/iz hotela svaki dan (20 Eura po danu).

Pozdrav,

PS. evo ti mapa i kontakt:

Falcknutec.nl - Contact

Svaka čast kolega na iscrpnim informacijama. Pomogao si. Malo ću razmisliti Å¡ta gdje i kako. U svakom slučaju želim nam puno sreće i skoro zaposlenje u offshore poslu.

A sad ima nema. To je relativno. Kriza je i potražnja posla je veća nego ponuda pa poslodavac može birati koga uzeti. Gledam na vecini firmi koje uzimaju ljude traze iskustvo i gore navedene tečajeve plus medical. Možda bude bolje.

A bome bit ce sve teze i teze ako ne krene na bolje.Nadam se da hoce.Ja sam trenutno na tankeru ali bih se volio prebaciti u Offshore nekakav.Pocet cu trazit svuda i nadam se da cu uspijeti a u medjuvremenu cu poloziti gore od kolege navedeni tecaj Nogepa itd. Sretno svima !!!

1.12.2012 u Aberdeenu u Survivexu polazem BOSIET,HUET,EBS. Sada mi nude za 70GBP da ti tecajevi budu priznati i za Norveski sektor. Dali mi se isplati dodati tih 70 Gbp pa da vrijede svugdje? Uz to mi nude MIST besplatno, koji vjerojatno necu moci napraviti jer traje dan duze. Pa ako ima netko info koliko pomaže ili vrijedi taj MIST? Trenutno sam na MRV od Vroona i tražim nešto bolje.

Cjena mi je u survivexu za BOSIET, HUET, EBS - Opito je 780 Gbp + 3 dana hotel 160 Gbp ( dvokrevetna soba bez hrane je 40 Gbp dnevno dok je nedjelja 80 Gbp, 2 hotela se nalaze blizu Survivexa -Speedbird i Thistle)
Inače 1.12 kad idem ja cijena je 50 Gbp veča, valjda jer sam ja uvjek sretnik u životu

Isplati se, 70 funti nije puno, a kada si vec u Aberdeen-u definitivno se isplati odraditi sve ukljucujuci OGUK Medical, osobno sam napravio i upgrade za Norwegian Medical.
MIST se isplati odraditi jer je kao besplatan, uzasno dosadno, samo safety, permiti i te fore ali bolje imati pa ne trebati...

Mozda i ja otidem to napravit,dobro dođe s obzirom da i tako moraÅ¡ to imat.
zakasnija sam zovnit,prosle su tri ure pa cu stici sutra ..koko mi triba šoldi?

Back