Oil&gas OPORAVAK

sumegin

New member
Drago drustvo biljezimo rast izgleda da se situacija pocinje popravljat!:D

Commodities
COMMODITIES
Brent Crude Oil : $40.84/BBL +5.47%
Light Crude Oil : $37.9/BBL +5.51%
Natural Gas : $1.69/MMBtu +1.19%

kolega imamo vec temu o tome zato neznam zasto otvaras novu.
Dabogda da bude tako jer vec godinu ipo puno ljudi je bez posla.

Neznan kako ovo,evo Prosafe vezuje ja mislin dva acom. Plus neke jos platforme ce staviti u lay up,Statoil djeli otkaze opet,PGS u 4 mjesec salje doma jos 150ljudi,jos dosta toga se moze procitati tako da ne znam bas dali nam dolaze bolja vremena u 2016god.
Prije je za ocekivati oporavak trzista u 2017god.nego sada,evo i prva Iranska nafta danas usla u EU....😯😯😯😕😕

Iranska nafta ili ne imamo opet rast drago drustvo!
Brent Crude Oil : $41.07/BBL +3.58%
Light Crude Oil : $38.29/BBL +4.90%
Natural Gas : $1.75/MMBtu +2.33%

Bit ce tu jos gore i dolje isto kako je bilo kad je barel bio 100$.Dugo ce opci oporavak trajat.Sto se tice Drillinga prvo ce Skoti bit trpani na rigove a kad njih potrpaju onda smo mi na redu.

sto se tice skota to vridi za nord,a drillovi su rastrkani po brazilu,africi,indiji.. isto kao sto za gom vridi pravilo teksašanin sa osnovnom skolom,a bogami ima ih i rig menagera sta su jedva srednju zavrsili

Evo danaÅ¡nje vijesti, Rusija i Saudijci postigli dogovor....cijena možda skoči na 60 USD po barelu...ako se i dogodi taj skok ne znam kako će se to odraziti na drilling

Cekaj,cekaj
ako moze taj skok pricekat za posli iza lita
tame iza 10.miseca
tribal brod tankat a tona je pun rezervar,a i moglo bi me zvat nazad usrid lita��

Razumijem zanimanje za ovo ali vec je otvoreno par tema pod istim nazivnilom pa bi molio cijenjene forumase da prije otvaranja nove teme koriste opciju sesrch ako nista onda radi lakseg snalazenja na forumu

We are currently looking for the following offshore oil & gas Certified Personnel. If you are interested, get in touch with us, email us your latest CV.

cid:image006.png@01D197BF.354C0FE0

Best regards,

Sharon Cassar Borg |Quality Executive

DIRECTOR – Administration & Human Resources

Bluhull Group I Orange Grove l Birbal Street l Balzan BZN 9013 I Malta

tel +356 21 445807 I hr@bluhullgroup.com
Ako koga zanima nek se javi.
Ja san na brodu pa nemogu.
Pozdrav.

Koje gluposti, SAD i Arabi idu jedni drugima pod ruku. To su najveci saveznici i + Katar s njima. Ovi sta te vijesti pisu je samo ispiranje mozga glupavom narodu.

...bilo kako bilo, izgleda da su vremena kad je offshore sektor zivio prilicno nerealno - tu mislim na place i uvjete, iza nas i nece se tako brzo vratiti. Nafte ima i previse, potraznja mala i slabo ili nikako raste, pojavili se drugi izvori (npr. Iran) i sve je pomalo stalo. Nemam kristalnu kuglu da vidim kad i kolika ce biti cijena, ali sveukupno - nije obecavajuce...
Zanimljivo je gledati kako se rezu place, bonusi, privilegije i skoro nitko ne pisne, svi uvukli glavu medju ramena i prihvacaju jednu drugu realnost... Moj back-to-back istrcao i javio u office da je spreman radit i za 50% manju placu. Na stranu sto je svadljivi idiot, mlad decko koji je omirisao prvi put u zivotu ozbiljan novac pa bi sada radio i za duplo manje sto je opet 3 puta vise nego sto bi zaradio igdje, cinjenica je da cemo biti zadovoljni i s manjom placom samo da se radi...

Nafta ce ostati oko 45 $ do 2022 i onda se ocekuje blagi rast na 60$

Ovako nesto tvrditi je u krajnju ruku rekao bi blesavo i to do 2022!
Danas je konretno nafta na 45$ i postoji milion razlicitih pozitivnih i negativnih projekcija tj. prognoza, mozda Vakula najbolje zna ;)

Prognoza u koju ja vjerujem je da ce 2019 i 2020 potraznja biti duplo veca od proizvodnje, a svi znaju sto to znaci...

Eto ostaje nam pricekati pa cemo tek onda sigurno znati kada to vrijeme zaista i dode, sve drugo je lutrija!

Nafta ce ostati oko 45 $ do 2022 i onda se ocekuje blagi rast na 60$

Ovako nesto tvrditi je u krajnju ruku rekao bi blesavo i to do 2022!
Danas je konretno nafta na 45$ i postoji milion razlicitih pozitivnih i negativnih projekcija tj. prognoza, mozda Vakula najbolje zna ;)

Prognoza u koju ja vjerujem je da ce 2019 i 2020 potraznja biti duplo veca od proizvodnje, a svi znaju sto to znaci...

Eto ostaje nam pricekati pa cemo tek onda sigurno znati kada to vrijeme zaista i dode, sve drugo je lutrija!
Ja bi reka da sam negdi izmedju ova dva misljena. Po meni najveci problem su ameri sa frackingom i shale produkcijom, iako im je vecina firmi koji se sa time bave prid bankrotom cim bi barel dosa do nekih 60$ oni bi u kratko vrime digli proizvodnju do maximuma. I onda opet zbog overflowa nafte na trzistu cjena bi isla doli. Osim amera u juznoj americi a i u kini dodjeljene su koncesije za shale produkciju. Ja mislim da smo usli u zacaran krug te jedino sta moze vratit stare cjene je da, ka sta je @Kile reka, udvostruci se potraznja.....

Sent from my SM-G850F using Tapatalk

Last edited:
Back