Offshore saudia arabia - aramco !

Dobar Dan, Kolege !

Može li netko molim vas reciono kako je raditi na offshore s Aramcom u Saudijskoj Arabiji u odnosu rada u North sea ?
Mozete li mi reci u odnosu na radne kulture i zdravlje i sigurnosti, creew change, itd. ?

Naime imam mozda priliku tamo ici raditi za jednu singapursku firmu pa me zanima posto nikad nisan isa u taj dio svijeta raditi !

Pozz,
:udriglavom

Najvece place u offshoru ako si na brodovima sa dp2 ugovorom a pogotovo na icons sta rade construction/subsea poslove a ovo sve ostalo nula bodova.

Sent from my HTC T328t using Tapatalk

Dobar Dan, Kolege !

Može li netko molim vas reciono kako je raditi na offshore s Aramcom u Saudijskoj Arabiji u odnosu rada u North sea ?
Mozete li mi reci u odnosu na radne kulture i zdravlje i sigurnosti, creew change, itd. ?

Naime imam mozda priliku tamo ici raditi za jednu singapursku firmu pa me zanima posto nikad nisan isa u taj dio svijeta raditi !

Pozz,
:udriglavom

Aramco - North Sea neusporedivo.
Singapurska firma mozda Posh - radili s menom zadnje Zuluf, Marjan nafto polje.
Basa/porat Tanajib - puno nebuloza, kontrola, upita i propitivanja.
Aramco administracija/birokracija mocna i svemoguca, klient/vlasnik/lucke vlasti i sve ostalo sto ti more pasti na pamet Aramco.

Neke ljude zabavlja, neke nervira tesko mi je ocijeniti kome sto pase ka i sve u zivotu.
Ja doli od 2012, meni osobno dobro ko i sve u zivotu po meni vise dobrih stvari (+)nego losih (-).

Sve je relativno moj Alberte, ako ima konkretnih pitanja ako znam/mogu odgovoriti cu

Lp....mali Luka

Dobar Dan, Mali Luka !

Iman jos nesto pitanja ako mi mos rec :

1. Koliko se vozis od aerodroma do baze u Tanajibu te da li je sigurno s obzirom na ova sranja sa ISILOM ?
2. Da li se krcas samo u bazi ili mos sa chopperom na brod ? Ako da koliki je limitation na valize ?
3. Da li si cagod lijekova nosia te da li ti stagod uzmu ovi pri kontroli u bazi ?
4. Kako je tamo radit u Saudijskoj na polju i kakve su posade '

Naime nije POSH vec jedna druga singapurska firma Vec kad si je spomenija jel znas kakva je ta POSH firma jer vidin ima ju cagod posla po Maleziji ?

Eto nesto pitanja pa ako mos odgovorit bia bi ti zahvalan !

Pozz,
;)

Evo ispod, najbolje sto znam:

1. Koliko se vozis od aerodroma do baze u Tanajibu te da li je sigurno s obzirom na ova sranja sa ISILOM ?
Dvi opcije:
-ides Dammam aerodrom do Tanajiba - 4 ure (ako imas Vizu)
-ides Bahrain, izvadis Vizu pa onda u KSA, obicno hotel Dammam pa put Tanajiba.

Nebih toliko brinio oko ISIL-ovaca, nisam vidio bar puno Araba, vise Pakistanci i ostali koji rade dole.

2. Da li se krcas samo u bazi ili mos sa chopperom na brod ? Ako da koliki je limitation na valize ?
- samo u Tanajibu ako ides PSV, AHTSS ili DSV, ako ne dolazi tvoja lada prebaci te neko preko Logistic-a Aramco, port captain
kompanije ce to organizirati. Valize koliko stane u kombi, avion. Jedino ako ides na RIG to je druga prica, onda ima choppera.

3. Da li si cagod lijekova nosia te da li ti stagod uzmu ovi pri kontroli u bazi?

Lijekove ne koristim, e-cigare likvid, dole je zabranjem pa sve u bocu od Maslinova ulja (nemore covik bez domacega).
Sve ljekove nosi ricetu i da su za osobnu upotrebu, mogu zablesiti carinici, a Engleski im nije najjaci pa da ne bi mora na mote.

4. Kako je tamo radit u Saudijskoj na polju i kakve su posade.

Mene lako, dobro posade su ka i uvik mix Rusko-Ukrajinski i basaforca Azijska.

Lp..mali Luka

Back