off shore ukrcaji prvi put

vega39

New member
postovane kolege pomorci

Evo ja sam u ovome pomorskom poslu 20 godina
Plovio sam na svim tipovima brodova bulk cariera,kontenjerasa,car cariera,kemikalcima,plinasima,krudasima.
Zelio bi zavrsiti karieru na offshore
Inace kormilar sam sa dobrim iskustvom
Da li mi ko moze reci sto treba od breveta za off shore i koje kompanije ukrcavaju timunjere bez iskustva na off shore
poslao sam puno mailova ali svi trazu iskustvo
Da li mi ko moze reci ima li koja stranica na netu za off shore

puno pozdrava svima pomorcima na moru i na kraju koji su na zasluzenom godisnjem odmoru

Last edited:
postovane kolege pomorci

Evo ja sam u ovome pomorskom poslu 20 godina
Plovio sam na svim tipovima brodova bulk cariera,kontenjerasa,car cariera,kemikalcima,plinasima,krudasima.
Zelio bi zavrsiti karieru na offshore
Inace kormilar sam sa dobrim iskustvom
Da li mi ko moze reci sto treba od breveta za off shore i koje kompanije ukrcavaju timunjere bez iskustva na off shore
poslao sam puno mailova ali svi trazu iskustvo
Da li mi ko moze reci ima li koja stranica na netu za off shore

puno pozdrava svima pomorcima na moru i na kraju koji su na zasluzenom godisnjem odmoru

Offshore je jako opsezan pojam. Virujem da bi vise tili zavrsit na offshore zbog novca nego zbog neceg drugog (sta je normalno) ali recimo znam da na offshore primaju na st-by brode bez iskustva.

Vroon offshore
Viking offshore
Seacore itd

imas puno adresa na portalu u rubrici karijera mozes se javiti agencijama koje tamo daju potraznju za ljudima. Isto tako na forumu ima puno adresa a opcija ''search'' radi jako dobro

POzdrav i sritno

Na vroon dolazi puno litvanaca, poljaka ( nisu znali da englezima treba AB ticket za brodove) itd. MozeÅ¡ probati preko Gi Mi-ja . OPITO i FRC te Å¡alu oni. Brodovi stari ali ima 7 novih tamo je puno bolje. Plača za AB 26 000 eu godisnje ( skidaju 25% za tax i NI ali to kasnije dobijeÅ¡ natrag) . Novo je da mi koji smo u engleskoj ne trebamo plačati mirovinsko i zdrastveno u Hrvatskoj, buduči da firma plača u engleskoj. Svejedno probaj i nesto tipa PSV, AHTS... nikad neznas kada se može otvoriti neka pozicija pod hitno.

Last edited:
Na vroon dolazi puno litvanaca, poljaka ( nisu znali da englezima treba AB ticket za brodove) itd. MozeÅ¡ probati preko Gi Mi-ja . OPITO i FRC te Å¡alu oni. Brodovi stari ali ima 7 novih tamo je puno bolje. Plača za AB 26 000 eu godisnje ( skidaju 25% za tax i NI ali to kasnije dobijeÅ¡ natrag) . Novo je da mi koji smo u engleskoj ne trebamo plačati mirovinsko i zdrastveno u Hrvatskoj, buduči da firma plača u engleskoj. Svejedno probaj i nesto tipa PSV, AHTS... nikad neznas kada se može otvoriti neka pozicija pod hitno.[/QU

Dobro jutro
hvala kolegama pomorcima koji su mi odgovorili na moju poruku
nadm se da cu se negdje ubaciti
da li postoji koja stanica gdje su off shore kompanije spuplajeri i da mogu kontaktirati putem meila
ako zna koja je to stranica na netu neka mi stavi na post
zahvaljujem svim kolegama pomorcima na javljanju

pogledaj u sekciju download ode na forumu. Imas pod offshore adrese jako puno imena firmi

Sritno

Postovani , jel mi moze neko rec jel moguce radit kadeturu na offshore brodovima tocnije bi tija radit na supplajerima (psv, ahts)? I ako moze kakvi su ugovori?

Postovani , jel mi moze neko rec jel moguce radit kadeturu na offshore brodovima tocnije bi tija radit na supplajerima (psv, ahts)? I ako moze kakvi su ugovori?
Ono malo Å¡to sam bio pod AHTS nisam sreo Kadeta ni naÅ¡eg Jugovića :) , a Boga Mi ni Njihovog, race čiji je vlasnik firme bio , tako da na žalost ne vidim prolaza kao kadet tamo na tom offshore . Al moÅ¡ nekako da se profuraÅ¡ ka mornar i pomalo Å¡porkaÅ¡ matrikulu , ako već imaÅ¡ veze za uvaliti se .
Ali evo ne trebaš ti za Kadet , aj za Kapa!!
Zajebavam se , ...finale ...teÅ¡ko ...Å¡to se tiće me .
Psssss...probaj na VSS , Viking Supp. S. ,,,iliti joÅ¡ jaće kod paÅ¡tara Finarge , RR...itd.. i nemoj reći di ti to Chorke rekao jer padaÅ¡ momentalno....

ugovori su u offshore sektoru kraci, ali moj ti je savjet da odes na normalnu trgovacku mornaricu napravit kadeturu, pa poslin u offshore , ako imaš vezu, i lakše ce ti bit,...
znan ih par sta su išli na kadeturu na offshore, pa su požalili ( ne mislin na Brodospasa ), jer nisu navikli na taj tempo, more i uvjete...
sritno

i Brodospasovi AHTS nisu mali, i po svitu je vecina AHTS-a ispod 3000tona

Last edited:
u pravu si... bolje bi bilo da odradi 6mj na brodu od 3000GT ako ima priliku pa onda moze i na brodospasa na offshore ili negdi... imas ''dugu'' u zepu a onda drugih 6mj mos di oces...

je ovo sta ja gledan svi AHTS su manje vise ispod 3000GT cistih PSV.a ima sta su priko 3000GT tu gledan svoju sansu negdi uvatit za odradit drugi dio kadeture...

kadetura znaci naucit ili cutit more

na tim barcicama(cast svima koji tu rade ali bia vidia) to nije za kadeta
otidi od tocke A do B
napumpaj balast slozi teret ako imas igraj se imaj manovru i sto drugih stvari

gradi kucu iz temelja ne s drugog kata

iako danas se ne bira vec di bude mista uleti

svakako sritno

kolega srelec oće reć da navigavanje od točke A do točke B (uvik iste tocke A i B) nije za kadeta, to ti on oće rec., to i ja oću rec, lipo otuc kadeturu na "veliki" brod pa kasnije doć u offshore ako imaÅ¡ želju...
ka kadet na vecini offshore brodova nema astronomske, sekstanta, terestrike, ortodroma i loksodroma, manovri i baratanja sa konopima....

Fala Vam svima na savijetima , znan gleda sam malo po marine trafficu i internetu i vidi sa su manje vise svi ispod 3000 BT tako da sam misli 6mj na trgovackom a 6 na off. A znaci ipak se moze ko kadet dogovorit s njima da si i duze od 3mj na off. A ko kadet tamo jel se odma treba polagat Dp basic ?

ako san ja ka časnik bija na DP brodu bez DP Basic-a, mozes i ti kolega ka kadet, naravno, u slucaju da upadnes na offshore...
sretno!

Pitanje

Pitanje

Pozdrav dobri ljudi .

Da li bi neko od vas koji ste na offshoru tj mislim na PSV i slicno mogao napisati kolika je plata za prvi put kad bi se ukrcao kao junior oficir i bez DP sertifikata konkretno firma SWIRE PACIFIC OFFSHORE .
Takodje me zanima izmedju ove tri firme TIDEWATER, SWO (Swire Pacific Offshore ) i BOURBON ,koja daje bolje uslove tj plate i ostalo tipa placanje kurseva, hrana ,odnos prema posadi.. .
Ponavljam nisam nikad bio na Offshore za prvi put necu birati .
Hvala unapred.

Last edited:
Back