Imam 35g., dolazim iz Zagreba i preporučio mi je ovu stranicu prijatelj.
Polozio sam osnovni brevet prije godinu dana
i izvadio matrikulu u Rijeci i cijepio se protiv zute groznice . U nadi da cu naci posao kao cistac, pitur ili nesto slicno (nemam pomorsku skolu) slao sam sigurno oko 400 mailova, slao CV, zvao telefonom agencije i uvjek istii odgovor: da trebaju strucni kadar u smislu casnika etc. Sve one adrese sto je Bilich stavio na forum sam slao mailove neki dan. Zvao sam i na platforme ali uvijek slican odgovor da trebaju ljude sa iskustvom.
Nikad nisam bio na brodu i nemam slicna iskustva. Nisam u nekoj zavidnoj financijskoj situaciji a nisam ni nesto mlad (35 god.) pa sam pomislio sam da mi je brod ili neka platforma najbolja solucija ali sam sad malo posumnjao u sebe i svoje kvalitete. Ma potpisao bih i dao i pola prve place da mi se samo zaposliti. Zamolio bih vas ako imate neki savjet za mene ?
Po mom misljenju, jedini izlaz za tebe su nase kompanije, tipa Uljanik, Losinjska, Jadroplov, Atlantska, one jedine jos uvijek krcaju nasu posadu, a nakon toga, kad zaradis neku kintu da polozis razliku ispita za Pomorsku Skolu i onda mozes di oces i napredovati. Pozdrav i sritno!