Molim za pomoc ili barem neki savjet

buendija

New member
Imam 35g., dolazim iz Zagreba i preporučio mi je ovu stranicu prijatelj.
Polozio sam osnovni brevet prije godinu dana
i izvadio matrikulu u Rijeci i cijepio se protiv zute groznice . U nadi da cu naci posao kao cistac, pitur ili nesto slicno (nemam pomorsku skolu) slao sam sigurno oko 400 mailova, slao CV, zvao telefonom agencije i uvjek istii odgovor: da trebaju strucni kadar u smislu casnika etc. Sve one adrese sto je Bilich stavio na forum sam slao mailove neki dan. Zvao sam i na platforme ali uvijek slican odgovor da trebaju ljude sa iskustvom. :(
Nikad nisam bio na brodu i nemam slicna iskustva. Nisam u nekoj zavidnoj financijskoj situaciji a nisam ni nesto mlad (35 god.) pa sam pomislio sam da mi je brod ili neka platforma najbolja solucija ali sam sad malo posumnjao u sebe i svoje kvalitete. Ma potpisao bih i dao i pola prve place da mi se samo zaposliti. Zamolio bih vas ako imate neki savjet za mene ?

Po mom misljenju, jedini izlaz za tebe su nase kompanije, tipa Uljanik, Losinjska, Jadroplov, Atlantska, one jedine jos uvijek krcaju nasu posadu, a nakon toga, kad zaradis neku kintu da polozis razliku ispita za Pomorsku Skolu i onda mozes di oces i napredovati. Pozdrav i sritno!

Znam da je Suisse Atlantique imao nasu nizu posadu na kontejnerasima i nekim bulkerima, ne znam je li jos tako. Takodjer CB Maritime. Mozda ima jos koja strana ali mi sad ne pada na pamet.

Sent from my GT-I9100

Atlanship
probaj, imas mail negdi na forumu

Atlanship jako teÅ¡ko budući za mjesto mornara moraÅ¡ imati i brevet za timunjera sto sumljam da ima budući ide prvi put, pa ga ni nemoze imati, Uljanik ti od posade krca samo na tankere tako da bez tankerskog kod zorovića nemoraÅ¡ niti ići jer će ti reći položi tankerski pa se javi, znam iz prve ruke...
jedino što mi pada na pamet osim ovog nabrojenog je pasat iz šibenika

A prijatelju, jesi li provao preko uspinjace, oni ti krcaju za konobare i slicno na cruisere ...

Ma zovem svako malo neku agenciju, ne znam ni koliko sam telefona potrosio i sve ok ali kad dodjem do onog djela da nemam iskustva na brodu ili offshore tu se razgovor zavrsi. Jedino jos preko uspinjace na kruzer. Cujem da su vec obavili intervjue za konobare i fotigrafe jedino da upadnem kao cistac, bolje ista nego nista. Samo treba skupiti nesto malo vise od soma eura za put pa stisnuti zube i to je to. Konobari jos dobro i prodju cistaci sam cuo da imaju od 600 do 800 eura ali bolje ista nego nista.

Last edited:
Nazvao sam i gospodja Suzanu ali mije rekla da primaju ljude do 30 godina. A kod uspinjace sam polozio Marlins test i kad sam polozio i platio ga 20 eura tek tad mi je rekao gospodin Andrej da imam previse godina.

Poslao sam aplikaciju i cv na njihov kontakt. Za sad jos nista, ali Hvala puno. :)

Last edited:
test marlin

test marlin

pomoć trebam :D
imam jednu kompaniju koja me je uzela,i sad nazadnje sta su tražili od mene je droga i alkohol test,i marlin test....
može li mi netko reć o marlin testu???
gledao sam malo na netuima neka stranica,smo niÅ¡ta ne razumijem....mislim da li oni hoće da ja kupim taj test ili???mislim jednostavnije je da me nazovu i razgovaramo....nisam se jos sreo sa ovime,jer do sada sam bio na nasim kompanijama pa nisam ni trebao to!!!
hvala na pomoći:D

Back