Loksodromska udaljenost

deck monster

New member
pozdrav..idem na porucnicki ubrzo te sam zaglavio kod Loksodromske udaljenosti..u biljeznicama iz srednje za formulu DL=Δ Φ/COS KURSA..Dali se uzima kurs koji dobijemo odmah poslije formule tgK ili onaj ispravljeni s obzirom na kvadrant plovidbe..evo buni me posto iz biljeznica sa faksa uzimaju ispravljeni K a u srednjoj onaj iz tgK..nedavno sam bio na instruckcijama i ona mi kaze da ide ispravljeni..druge kolege su bile kod drugog tipa i on njima kaze da ide onaj prvi..luud sa.-pozz

pod tim "ispravljenim" pretpostavljan da mislis na kurs pravi al ja mislin da se ne uzima on nego onaj prvi kurs za daljnje racunanje. tako bar mi sad radimo pa eto ako ti ista pomaze...

cos Kursa, totalno je nevazno hoce li biti kurs pravi, ili kurs iz neke od 4 notacije, posto je cosinus funkcija do 90 stupnjeva....dakle npr. cos iz 45 stupnjeva ce biti isti kao i onaj iz 135 stupnjeva, onaj iz 225 i 315 stupnjeva....razlika ce biti jedino u predznaku, ali posto ti udaljenost ne moze biti u minusu, rezultat bi trebao biti isti :confused:

Back