Korespodencija sa vladajucima (MOST i (ili) HDZ)

C.C2

Junior engineer
Posto sam vidio da se na par mjesta nekoliko kolega oglasilo sa idejom (a neki su to vec ucinili, ukljucujuci i mene) da se razgovara sa vladajucima otvorio sam temu da se bar pokusamo dogovorit da istupimo zajedno (u ime svih pomoraca) a ne da se vladajucima cini da je tu u pitanju par struja koje vucu svaka na svoju stranu.
Imamo odlicnu mogucnost da nesto ucinimo jer su pokazali volju za saslusati nase probleme.
Pokusajmo bar kordinirat planove za razgovor sa njima, jer ce nam tako biti lakse i djelovati cemo profesionalnije.~
Osobno sam sa Grmojom stupio u kontakt al sam na zalost otisao na brod prije nego smo se vidili (sto je bilo u planu).

Eto toliko za sada od mene, javim se koji drugi put, sada mi gvardija zavrsava.,:uzdravlje

CC2
Dobro je to sta si stupija u kontakt i podrzavam to.
Ali ti si otisa na brod,ko ce sad preuzet odgovornost i ko ima vrimena i znanja i temelje za iznit i obrazlozit cinjenicama sta nas pomorce muci.Ne moze to bilo ko trljat brljat.
Tako da drzim da smo se ipak prije tribali dogovorit ovde i napravit plan i program.
Ovako samo mi ispadamo neozbiljni i neorganizirani.
To je moje misljenje

Poslano s SM-G920F putem Pomorac.net

ja mislin da je CC2 dobro napravija jer se dosad sve nesto piskara,a nista od toga koliko vidim,neznan sto to toliko triba bit pametan rec koji su nasi problemi,nebi da nesto izmisljamo,svaki pomorac zna u cemu je problem i da ga dignes iz kreveta u ponoc,dizalicar bez da me krivo svatis,ali puno se pise tj zuji malo meda daje.

Zato sam i stavio temu odje da se dogovorimo sto cemo i kako cemo.
Nije svak od nas sposoban na kvalitetan nacin predocit sto nas muci i sto se da nacinit da nama a i drzavi bude ok buduci zakon.

Slazem se sa crtom ne triba imat 2 fakulteta za rec nase probleme. sta reka da reka tko reka da reka nece nista falit. Ja san tamo na drugu temu stavija post nitko se nije javija na pp osim CC2 a ja sam otputova. Triba radit nesto konkretno.

Ok Ivane, znaci svejedno je ako njima pristupi netko za sve nas koji zna tri rijeci slozit, objasnit u par recenica bit problema normalnim tonom glasa ili "drvosjeca" koji ce urlat i psovat i kunut se u Hajduka, Gospu i klapu Intrade (no hard feelings, cisto slikovita opaska)?

Stari oprosti ali ja ne smatram da su ljudi u "premium klubu" takvi! Mozda si u pravu ali ja po svojim tvornickim postavkama uvik idem sa mislju da je bar nas ovde 50-60 kulturno! sigurno nas vecina radi na stranim kompanijama di smo usvojili nacin argumentiranog, profesionalnog pristupa i nacina komunikacije (dialoga).

To s njima triba odradit politicki,donit sve te zakone na papiru i procitat i obrazlozit zasto to ne valja.
Sta nikad niste na brodu naisli na zid i da vas niko ne sljivi dva posto ma koliko vi dokaza imali i pozifali se na safety.Tako ce bit i ovde bojin se ja,zato triba ozbiljno odradit.
I triba poznavat tematiku malo dublje a ne dvi stvari rec i gotovo.
Ja stojim na raspolaganju uvik

stvarate problem di ga nema....pa nismo mi satorasi ili traktorasi,pa da neznamo sastavit dvi ciste....i na kraju krajeva toga nekoga se vec trazi godinu dana i opet nista

Da ne kvarim raspolozenje a ipak moram napisati da mislim da je sam naslov teme upitan a s tim i sve ostalo sto se ovdje pise.Naime,niti je HDZ niti Most vladajuci tj. jos uvijek nije jos nema premijera,nema ministara pa tako ni ministarstva.Vrti se razanj zec u sumi.Tko zna sto ce od svega ovoga cirkusa ispasti.Također sam misljenja da je pismo trebalo uputiti prije izbora svim stranama jer sad tko zasjedne hebe mu se za ikoga,vidite da pokopavaju i svoje do jucer a negoli nece nas....sto bi se reklo kasno Marko na Kosovo stize.Anyway vjerovatno bi bilo dobro poslati i sada eto da se cuje glas ako nista...

Last edited:
Volio bih da politicku obojanost i simpatije ostavimo po strani, zaboravih to navest.
Mladeno, zasto je kasno, a vlada i ministarstvo jos nije sastavljeno? Kad se trebalo, i kome po tebi ici sa molbama, ukorima ili frustracijama? Stanimirovicu, ili zvijezdi svih medija- Pupovcu?
Valjda bi trebalo krenuti ranije sa akcijom i planiranjem, kao i sa svakim poslom ako ga se misli kvalitetno ucinit.
Da, prije izbora bi sigurno imali volje i vremena za saslusanje a jos vise za akciju..

Volio bih da politicku obojanost i simpatije ostavimo po strani, zaboravih to navest.
Mladeno, zasto je kasno, a vlada i ministarstvo jos nije sastavljeno? Kad se trebalo, i kome po tebi ici sa molbama, ukorima ili frustracijama? Stanimirovicu, ili zvijezdi svih medija- Pupovcu?
Valjda bi trebalo krenuti ranije sa akcijom i planiranjem, kao i sa svakim poslom ako ga se misli kvalitetno ucinit.
Da, prije izbora bi sigurno imali volje i vremena za saslusanje a jos vise za akciju..

moj post nije politicki obojen niti mi je to bila namjera.opcenito ne vjerujem tim strukturama ni kada darove nose....posto zivimo u tkz. demokraciji svi imamo pravo na msljenje sto vas naravno ne sprijecava u izvrsenje planiranog i ok ako bas hocete svaka kap gasi vatru makar simbolicno.moj pristup i razmisljanje je dijametralno suprotno ovom ovdje ali eto bar se nadam da cemo svak na svoj nacin doprinijeti istom cilju.

Pa ima tema o mail-u o sindikatu zasto otvarti drugu?? Uglavnom vlada jos nije ni sastavljena pa kome sto slati??? Vise sam za to da poseremo sindikat bilo gdje i kada ozemo jer sve sto drzava radi radi preko sindikata a oni nam ga uvaljuju bez grca na licu....

Propuse, omasio si ceo fudbal..
Odje nema govora o sindikatu, nego o onome o cemu ime teme govori.
Slat necemo nista, nego razgovarat oci u oci, kao sto sam napiso u uvodnom postu.
O "sranju" po sindikatu ocito nema nista jer "seremo" evo vec dvajs' godina pa nista. Pokusavamo na drugi, delikatniji i konkretniji nacin doci do rjesenja, al za sada u ovoj temi osim dizalicarevog posta nismo vidili postenog materijala. Samo kritike, no i oe mogu bit ispomoc, zato hvala! ;)

S moje strane, čekam da se formira nova vlada i da vidimo tko će biti novi ministar pomorstva. Po mom nekom saznanju bi budući ministar mogao biti iz DK te ću provati preko jednog utjecajnog čovijeka iz dalmacije stupiti s novim ministrom u kontakt te iznijeti probleme pomoraca te koje bi izmjene zakona trebalo napraviti kako bi se pomorci obeÅ¡tetili te doveli u ravnopravniji položaj

Ok Cc.2 dobra ideja. ja osobno zaobilazim politicare u sto sirem krugu ali ako ikako mogu pomoci dok sam doma racunajte na mene.

Fico, ne razumjem sto je Dk?
Meni je receno kad obavim razgovor da ce nam bit omoguceno izravno komuniciranjem sa ministarstvom.
Ako ne budem ja bio u mogucnosti, trebao bi netko drugi. Ili da nas ide dvoje-troje. Pogotovo senior kadar.
Trebat ce se cut medjusobno i pokusat iskombinirat nesto.
Ja cu probat preko telefona za vikend nazvat pa javim vijesti ako uspijem.

Back