Kadetura !

Status
Not open for further replies.

osmanlakovic

New member
Pozz svima,

meni nije jasno, ali et kroz priču svi spominju tu neku kadeturu a meni to nije jasno. ? ta predstavlja ta kadetura ? Dali je sastavni dio faxa ? Za??to se pola?že itd ? Ako neko ima vremena da mi to pojasno bio bih zahvalan ! Hvala unaprijed !

Pozz svima,

meni nije jasno, ali et kroz priču svi spominju tu neku kadeturu a meni to nije jasno. ? ta predstavlja ta kadetura ? Dali je sastavni dio faxa ? Za??to se pola?že itd ? Ako neko ima vremena da mi to pojasno bio bih zahvalan ! Hvala unaprijed !

Moram citirati jednog clana UPH

Evo ga pada velikom brzinom zelene je boje i nenajavljen je dosao. :hihi

Sinko moja kadetura ti je jako bitna jer moras na njoj vidjeti kako se treba ophoditi sa posadom to ti je obavezno jer bez nje jedino sta mozes biti je mornar, tamo naucis kako se racuna potrosnja struje po clanu posade da mu ispostavis racun na kraju miseca, onda gledas koliko ko jede jer triba platiti spizu, onda svaka dva dana moras ruzinu odnositi barbi za cvice jer drvo zivota ne smi uvenit.Ako imas srice proce dva tri tjedna prije nego sta zavrsis u bacvi u donjoj kanizeli.(znas duga putovanja preko oceana)
to ti je zavrsni ispit za faks koji polazes na brodu na vrhu krmenog jarbola ti i barba stojite na puntu i onda odgovaras na njegova pitanja imas pravo na dvi greske treca konop puca i ti padas sa 7 metara visine,

a dooobro pa to sta su ti pricali za kadeturu to ti je bezveze.....zapravo mnogi kapetani ti to uopce nisu isli nego dodjes tamo i barba ti to potpise ako mu obecaS DA NECES GOVORIT PROSTE RIČI PO BRODU...a da se razumimo, zna se dogodit da barbu vrate na kadeturu ako nije dobar i brani ljudima pit zelenu čarobnicu a umisto njega stave no??troma da radi, to ti je ukratko. nadam se da sam ti pomoga:uzdravlje

Sinko moja kadetura ti je jako bitna jer moras na njoj vidjeti kako se treba ophoditi sa posadom to ti je obavezno jer bez nje jedino sta mozes biti je mornar, tamo naucis kako se racuna potrosnja struje po clanu posade da mu ispostavis racun na kraju miseca, onda gledas koliko ko jede jer triba platiti spizu, onda svaka dva dana moras ruzinu odnositi barbi za cvice jer drvo zivota ne smi uvenit.Ako imas srice proce dva tri tjedna prije nego sta zavrsis u bacvi u donjoj kanizeli.(znas duga putovanja preko oceana)
to ti je zavrsni ispit za faks koji polazes na brodu na vrhu krmenog jarbola ti i barba stojite na puntu i onda odgovaras na njegova pitanja imas pravo na dvi greske treca konop puca i ti padas sa 7 metara visine,

Zaboravija si na potro??nju vode!

Pozz svima,

Stari moj,ja cu ti to provat najjednostavnije rastumacit.
Uzmi ovako,oces u zidare.Pocnes ubacivat przinu i cimenat u mjesalicu te vozit karijolu po skeli i okolo.Nakon godine dana osjetija si polet i zelju(jbga i lova je veca)postat zidar majstor.Dignes kredit i kupis mistriju i fanlu(jbga i kadeti dizu kredite za knjige)pa pocnes baca maltu naokolo,brljat i zvrljat svakojako.
Cilo vrime te prati onaj koji je vec majstor,kad se malta pocne dobro lipit majstor vidi da si sazrija i opla avanca si.
Zavrsija "kadeturu" i polozija klasu ko ic picke,a nisi triba ni pisat dnevnik rada.

e a pored svega probaj naucit pravit dobar brudet jer ako se uspijes dogovorit s barbom da timunjerima da slobodno onda lipo odes do kapa da smanji đire i timunjere posaljes na krmu da panulaju jer ipak si ti kao kadet tu glavni. ono ??ta oni ulove da?? 2gom makine da očisti i lagano u teću tako da se kuvar moze odmorit nekad a opet dobro svima ku?ži??....?samo ubaci malo vi??e kapule ovi po brodima ti to vole i barba ce bit presretan. eto

evo ti jos jedne slicie sto je kadet i koji mu je posal.
Dosa kadet prvi put na brod,rekli mu odma da je mu je nostromo Bog i batina.
8 ipo ujutro,nema barbe za vidit.Kaze nostromo neka ide vidit jeli barba spava i neka ga probudi.
Drma kajo barbu u postelji:Diz se barba bog te jeba,ako nostromo vidi da jos spavas oboje smo najebali.
Ocu ti rec da i kadet ima odgovornost,ali i neka prava,npr "rest hours".

osmanlakovic;97265 Dali je sastavni dio faxa ? [/QUOTE said:
Ovo vazno pitanje mi je promaklo.
Naravno,sastavni je dio faxa,ali ako redovno ides na vjeronauk(bilo koji)tada ne tribas odradjivat kadeturu.Ako se pak u medjuvremenu uclanis u UPH,onda ne tribas ni polagat,nekako cemo zajebat.

Last edited:
Pozz svima,

meni nije jasno, ali et kroz priču svi spominju tu neku kadeturu a meni to nije jasno. Šta predstavlja ta kadetura ? Dali je sastavni dio faxa ? Zašto se polaže itd ? Ako neko ima vremena da mi to pojasno bio bih zahvalan ! Hvala unaprijed !

To ti je ko kad dodjes na Bilice s 54 kila i 4 steke duvana. Manje vise :hihi

Bolje otic u Imocki i radit transport dobara preko brdovita podrucja iz susjedne drzavice nego na kadeturu..

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back