kadetura u 39-toj

J.S.1.

New member
Postovane kolege!

Javljam se na forum iz jednostavnog razloga jer se planiram vratiti pomorskoj profesiji;naime prvih 6 mjeseci kadeture sam odradio jos 1998 na kruzeru, nedugo nakon zavrsene vise pomoske u Rijeci,nakon toga sam primljen na Americki pomorski fakultet u Massachusetts-u smjer Medjunarodni Transport i Commerce.Nakon zavrsene prakse dobijam posao u Zagreu gdje ostajem do danas.Nakon dugo razmisljanja i razgovora sa porodicom odlucio sam se za ovaj potez,takodjer sam kontaktirao prijatelje koji na tome rade,ukratko zanima me vase misljenje.Dali da cekam poziv preko prijatelja ili da krenem sa agencijama? Poznavajuci nase spreman sam na cudne poglede i znam da je prosijecan kadet 15 god mladji od mene,ali mislim da je ovo ipak dobro rijesenje,naravno ako se sto bude moglo napravit.Hvala na svakom logicnom i korisnom savijetu

Pozdrav!

Prije svega pozdrav i dobro dosao,
cuj vidjao sam ja asistente sa 48 godina!
situacije nije bajna pregledaj forum pa ces vidit koliko kadeta nikako da se ukrca, moj savjet je da se uzdas u prijatelja ali te nista ne kosta osim malo vremena javit se i agencijama

A ne znan sta bi ti reka. proslu san godinu ima kadeta od 28 i on je sam govorija da je prestar za ovo. ako imas snage prigrmit sve zahebancije i cudne poglede, razna pametovanja onda zasto ne. mislin da si i sam svjestan da vjerovatno neces daleko u karijeri ali ako se uvalis di dobro zivices pristojno. Ja bi se osobno uvatija agencija vanka jer te ovde ako nemas debelu vezu nece niko ukrcat. jedva i mladji nadju posal.

nadan se da te nisan pokopa pesimizmon i mozda bude sve dobro ali ja san ti od onih koji uvik gledaju najgore, sve crno:(

Ja bi vise volija da mi dojde covik od 39 godina bar bi ima s kim razgovarat.
Dobro nema veze nekidan mi je obrisalo post kad sam reka da se puno radi.Sta po palubi sta po mostu nema vrimena ni za otic na kurve.Strava.Medjutim trebamo bit svjesni i opasnosti koje vrebaju jer sida se ne desava nekom drugom.
Evo pogledajte sta se dogodi kad navigas na panamskoj zastavi,a oni su na bijeloj listi(ovo je jucer na sastanku bio jako bitan detalj koji se non stop provlacio u razgovoru).Ovo se na hrvatskoj bandiri nikako ne moze dogodit(ovo je sarkazam za one koji imaju problema sa povezivanjem) jer ljudska glupost je beskonacna poput svemira.

http://www.jutarnji.hr/zivot-hiv-po...drugog-reda--nemam-nista-osim-virusa-/608100/

Stari, tvoj zivot je tvoj zivot, ako ti i neko nesto prigovori u sto ne vjerujem, samo guraj dalje i ne odustaj.
Ja sam upravo zavrsio kadeturu,prije 5 dana dosao sa broda, imam 45 godina i u 10-om mjesecu idem na porucnicki.
Sto cu i kako cu dalje neznam, ali najgore je nista ne napraviti kad si vec dosao u situaciju da nesto moras. Dr?? se i sretno, ako treba ??to javi se..

Back