Jumbo Offshore

cruiser

New member
Postovanje kolege,dobio sam ovu ponudu pred neki dan pa me zanima ako neko nesto zna o ovoj firmi ili brodu.Pokusavan se ugurat u offshore vec par godina ali izgleda veze igraju i tu dosta(cast izuzecima).Nakon poslanih xxx broja aplikacija i odgovora u stilu - nemas iskustva(plovim evo 19 godina) sad san prvi na putnickom, evo ova:

Dear Sir,

Are you available? We are looking for a 2nd engineer no limits for MV Fairplayer.

Working area: China
Salary to be discussed(let me know you're salary)
Period aprox 10 weeks

Like to hear from you.

Thanks in advance.

Met vriendelijke groet / Kind regards,
Oceanwide Netherlands B.V.

To je obiteljska firma iz Nizozemske i zovu se Jumbo Shipping, ako se dobro sjecam. Koliko znam, jedna od najjacih u heavylift poslovima (ne znam je li imaju offshore sekciju). Ako se dobro sjecam, nedavno je pisalo da su ugovorili gradnju par brodova kod nas (ne znam gdje tocno). Taj brod, MV Fairplayer je cak bio u jednoj epizodi serije "Mighty Ships" na Discovery channel. Tada su spomenuli da imaju samo nizozemske casnike. Ocito vise nije tako. Nazalost, ne znam vise konkretnijih detalja ...

Sent from my GT-I9100

Last edited:
Pozdrav ekipa.

Ima li itko vise informacija o ovoj firmi?

Duljina ugovora, uvjeti na brodu, plaTa po rankovima...

Ono sta meni bode oci i donekle me intrigira nije toliko heavy lift segment brodarstva,
koliko cinjenica da im je dio brodova DP2... something to look upon.

Iskusniji kolege ce znati rec da li bi service na ovim brodovima mogao biti mozebitna
odskocna daska za ulaz u offshore??

Danke.

Pozdrav ekipa.

Ima li itko vise informacija o ovoj firmi?

Duljina ugovora, uvjeti na brodu, plaTa po rankovima...

Ono sta meni bode oci i donekle me intrigira nije toliko heavy lift segment brodarstva,
koliko cinjenica da im je dio brodova DP2... something to look upon.

Iskusniji kolege ce znati rec da li bi service na ovim brodovima mogao biti mozebitna
odskocna daska za ulaz u offshore??

Danke.

Taj offshore ko da je bogom dan haha. Kaze covik da mu triba strojar, ja mu posaljem 2 strojara sa DP iskustvom ali je navigava na dredzerima i nema PSV iskustvo i ovaj kaze da mu to netriba jel klijent koji je unajmio PSV ne pristaje na covika "bez iskustva" na PSV brodu. Dali netko od ovih "ludaka" tj klijenata kuzi da offshore brzo ekspandira i da se nemoze naci toliko ljudi s iskustvom kad prije to nitko nije trazio. Na kraju krajeva dali ce ti pomoci ukrcaj na offshore priko heavy lifta je pitanje na koje je jako tesko odgovorit.

Pozz

Da se nadovezem na gornji post, iako je malo offtopic.
Offshore firme traze ljude "s iskustvom" za svaku sitnicu ne toliko jer one cjepidlace koliko njihovi klijenti, kao sto je Dalmos spomenuo, a to se nece promjeniti vec vjerujem samo otici u jos vece ekstreme.

Clan obitelji radi u offshore biznisu (STS) i uglavnom klijenti su zadovoljni ako operacije vodi MM koji je na toj poziciji vec neko vrijeme i ima iskustva, no sve cesce odredjeni (veliki ) klijenti traze da operacije vodi MM koji ima barem 3 ili vise godina iskustva kao Master na brodovima koji su provodili STS operacije, nevezano za iskustvo kao MM. Naravno, to smanjuje broj kandidata i mogucnost zaposljavanja za MM koji rade ali nemaju predhdnog STS iskustva.

Osobno vjerujem da ce takve "uske specijalizacije" biti sve cesca i cesca pojava. Pa i sad na koliko oglasa pise PSV, DSV, AHTS ili kakvi vec "experience essential" ...

Tako da ovo sa heav-lift DP iskustvom mislim ista stvar kao sa DP shuttle tankerima ... Dobro za sveukupno iskustvo za DP dnevnik ispuniti i to je to...

istina, uvjek je ta stavka 'previous experience is essential' ali isto tako, da imas koju drugu putovnicu, recio nizozemsku, vjeruj mi, da ne bi toliko pilali sa iskustvom.. covjece kod mene na rigu ima toliko tih holandeza, di neki od njih nikad nisu ni vidili more, a kamo li radili i zivili od mora, pa ih eto na pozicijama od assistent drillera pa sve do OIM-a... a neki od njih i nisu za nista, nego dat im konja i plug u ruke... ali yebaj ga.. firma ce prije uzeti nekog farmer-boya iz holandije nego nekog naseg sa faxom i iskustvom koji nije usko vezan za offshore.. :udriglavom

Ima ponudu bas za tog famoznog "Fairplay-a" za dva projekta ka DPO.
Problem je sta je to bilo za samo dva puta po 6 tjedana sta meni nije pasalo jer mi triba permanent ugovor (zena, dica, krediti itd). Uglavnon vise je za freelancere.
Kazu da su do nedavno krcali i ostale nacije al nakon par nezgoda za permanent traze samo nizozemce.
Za nekoga s iskustvon svakako nije lose za imat heavy-lifting u DP knjizici.
Pita san i sta je s ona dva broda sta ih grade u splitu i opet isti odgovor "samo nizozemci"

Back