Jan de nul pitanje

Ima neÅ¡to bitno u ovoj priči oko papira. Srelec je po postovima sa cuttera. Cutter se prilikom operacije podupire spudom o morsko dno a pomiče sidrima i kao takav upitno je spada li uopće u kategoriju broda. Zanimljivo pitanje za pomorske pravnike. JDN ga ne smatra brodom, prema tome nikakvi breveti u operaciji nisu potrebni. Samo za premjeÅ¡taj, tj kada se mobilizira, izvuče sidra i spudovr, tada pistaje brod.
Iz toga su razloga i mentalitet i pravila drugačija nego na hopperima. Tako da ovaj sistem sa Indijcem kod cuttera pali. JDN to rijeÅ¡ava sa safety officer.
Hopper je i u operaciji brod, znači breveti se teaže non stop. Ovo sa Indijcem tada ne pali.

Poslano sa mog SM-N915FY koristeći Tapatalk

stari ja sam bia na hopera a od ribara sam dobivao znanje o motorima
uvjeravam te da su motori dosta kompleksni i klasican stcw strojar/elektricar s karga imao bi papra s njima

nisu nasi ljudi svi skolovani Gloptik je izasao u susret kao majka Tereza i stavio puno ljudi bez stcw casnickih brevet vezano uz nauticare a pogotovo uz strojare

nazalost uvijek ce se nac svita koji ce druge nazivat cvijecarima i sl.

Last edited:
stari ja sam bia na hopera a od ribara sam dobivao znanje o motorima
uvjeravam te da su motori dosta kompleksni i klasican stcw strojar/elektricar s karga imao bi papra s njima

nisu nasi ljudi svi skolovani Gloptik je izasao u susret kao majka Tereza i stavio puno ljudi bez stcw casnickih brevet vezano uz nauticare a pogotovo uz strojare
Motori su 4taktni MAN. Odnosno udeseterostručeni generator sa bananjere (bio na oboje). Nema tu niÅ¡ta komplicirano, treba samo pročitati po koju knjigu.

Srelec opet napominjem. Znanje i sposobnosti su nebitne.

Evo da ti objasnim ovako. Voziš auto, zaustavi te policija. Što te pitaju? Znaš li voziti, znaš li kako radi ABS?

Ili samo pogledaju papire, osobna vozačka prometna. Provjere jesi li vezan i ako si bio u svojoj traci i unutar ograničenja brzine puste te dalje.

Tako je i sa brodom. Traže se papiri. Na JDN sam već bio na 2 projekta sa bodovanjem. Sabetta i Santa Marta. Netko nema kacigu 1 bod. Fali papir 5 bodova. I kada dostigneÅ¡ limit izbace te sa projekta.

Odnio je vrag Å¡alu i JDN je to shvatio. Nisi duže na JDN, začudio bi se koliko danas formulara i permita treba popuniti da bi uopće počeo posao. Nabili su nam hrpu papira

Za sudove i osiguranja postoji samo papir. Čega nema na papiru nije se dogodilo.

Možeš ti to obaviti vrhunski, nema reporta. Nije se radilo.

Preskočio sam ovaj dio o naÅ¡ima. Svi naÅ¡i časnici palube i stroja na JDN imaju minimalno 4 godine srednje pomorske Å¡kole. Znači u pitanju su Å¡kolovani pomorci. Ja neÅ¡kolovani naÅ¡ kadar u svojstvu časnika nisam sreo. Drugi je par rukava Å¡to za top pozicije srednha nije dovoljna. To ne mijenja činjenicu da su u pitanju Å¡kolovani pomorci. To sa nekim drugim nacionalnostima nije slučaj. Ima ih i bez ikakve pomorske izobrazbe ili samo sa nekih par kurseva. To od 31.12.2016. Ide u zaborav.

Od barze do stone dampera...
Ne zalim se,ugovor 6tjedana i ni dan vise,placa na vrijeme,hrana vrhunska,...
Rijetko se ovo sve spaja na nekoj drugoj kompaniji
Moje skromno misljenje

ibstr28
Motori su 4taktni MAN. Odnosno udeseterostručeni generator sa bananjere (bio na oboje). Nema tu niÅ¡ta komplicirano, treba samo pročitati po koju knjigu.

na kargu je to samo pom motor a na jdn je motor koji radi s cpp,getribom.drege pompom,generatorom,programski povezani s min tri programa koji upravljaju radom motora ihc cpp I man
sve oni sta neces procitat u knjizi vec ces se tribat spojit online I vidit o cemu se to radi
dva indeticna turba I dva indeticna motora a jedan je 1Mw jaci jer turbo ima drugi nozzle malo vise gorima na ruckama
ocigledno nisi povata sve konce kad je to klasa uvecanog motora s banana

a skolovani pomorci su kod nas dovedeni, 4godine pomorske skole (tvoj skolovan pomorac) dans Libar kaze da to bude kurs od 3 miseca I eto skolovanog pomorca,hocemo te ljude nazvat cvijecari ili mozda oni sta cine vece citne arazmane

da nisi spominjao ove sta cine bukete cvice nebi uopce upao u konverzaciju

Srelec počeo si sa motorom, ne sa automatikom i sustavima koje motor pokreće. Zaista motor nije niÅ¡ta posebno. Ovo sa nozzle neću komentirati jer taj nozzle ima svoj razlog, kao i ručke itd. U pitanju je tuning, to nije drugi motor. I nije svemirska tehnologija.

Ti iz Libra sa 3 mjeseca tečaja su cvijećari. Nemoguće je naučiti svu materiju koju STCW zahtijeva u 3 mjeseca.
Tako da odgovor je potvrdan, ti bez srednje a sa 3 mj kursa su cvijećari.

nikad nemoj zaboravit da su cvijecari naucili skolovan svit kako taj sistem radi
I primili su nas u cvijecarnicu

daj boze da je vise takvih firmi koje se bave cvicem

jos je fila u Gloptika za posal u cvijecarnicu

za mi je rec ali
iz nacina kako pises I sta govoris iskreno sumanjam u tvoje stcw

Oprosti ali stvarno laprdaÅ¡. Pa nisu svi Belgijanci i Nizozemci cvijećari. Ima i njih i sa srednjom i sa viÅ¡om, a i sa visokom. Oni su učili i cvijećare i tebe. Sistem JDN je par pametnih a ostatak je sila koja puno priča i galami. IMO dobar sistem, problem su pravila.

BTW i cvijećari sa godinama neÅ¡to uhvate.

Sumnjaj u Å¡to želiÅ¡, ja sumnjam da tebi uopće nije jasno u Å¡to točno sumnjaÅ¡. Ali OK ne da mi se svađati.

EOD

Last edited:
Mene su ucili cvijecari jer kad sam dosao tad su mahom bili cvijecari
a posli su me zvali na drill

ocigledno patis od nekih kopleksa kad svoje radne kolege nazivas takvim imenom

Nismo nas 2 na istome JDN. Tebi izgleda nije jasan pojam cvijećar. Evo da objasnim. U pitanju je osoba bez ikakve izobrazbe, ikakvih vjeÅ¡tina i bez minimuma znanja potrebnog za obavljane posla. Koja se tko zna kojim putevima naÅ¡la ni manje ni viÅ¡e nego na vodećoj poziciji. Nerijetko bi im i sam JDN otkazao ili ih vratio rank nazad, kada bi shvatili sa kime imaju posla.
Cvijećar nije osoba koja rastura posao ali nema papire. RazumijeÅ¡?

Cvijećara ne mogu nazvati kolegom. Kolega je netko iz struke.

Kada smo kod kompleksa, hajmo.
Ja se Å¡kola i cvijećara ne hvatam, ti forsiraÅ¡.

Ja imam redovno završenu visoku i unlimited papire za upravitelja. Što ti imaš?
Hajmo sada na komplekse, pa da vidimo tko ih ima?

ja imam fakultet lake setnje,veoma sposoban za prodavanje buketa ali doslovno

od dopisnih skola ima tds4, tds11, bop mux hydril( mark2 mark6 hidrauliku i letriku) i basic bop Shaffer ,Freon the hall( city i guilds) i nance,
Siemens s7 basic, advance i program(Varco i Siemens Atlanta) well control tx hou ,stcw mi ne priznaju nista nase pa to setampo falk nutek i polazem sve ispocetka a opet nasa kapetanija to od royal navy ne prizna(iako mi je problem i s papirima od us coat guard) tako da nas brevet nemam niti jedan pa za oprat solde se prijavim ko vijecni asistent

inace jednom nogom u mirovini;)
svoj posal radim jer ako nisam godisnje dva tjedna u avionu osjecam se izgubljeno a brod( moj mir) mi trosi dosta goriva sta je isto problem

a da te prijavimo kod Bauka ili Jandrokovica?
takvi kadrovi koji sve znaju to im treba..

da skratim i zavrsim
JDN je izvrsna firma i preporuka svitu pogotovo mladem koji ima volje, vidit, naucit i puno radit
od alata,djelova spize ima sve
nemojte se bojat cvijecara i manjih placi svi ostalih gluposti koje mozete procitat na forumu

Last edited:
Malo si me izbacio iz takta sa ovim cvijećarima. Cvijećar ima papire, na račun njih i jest barba ili upravitelj. A te je papire dobio bog te pita kako, i ti papiri su puni limita za koje nikada nitko prije nije ni čuo. A o poslu ne zna niÅ¡ta. Ja sam bio na jednome brodu sa jednim. Dobio je otkaz. Originalno se radi o jednom upravitelju ili barbi o kojem ne znam niÅ¡ta. Termin se koristi ovako kako sam napisao.

Sumnjam da si od takvih iÅ¡ta naučio.

Istina. Ako niÅ¡ta drugo naučiÅ¡ kako neÅ¡to ne raditi.

Na kraju svega ovoga neznam da li je vama ibstr28 jdn dobra ili losa firma, je vama tamo dobro ili lose?! Jdn trenutno zaposljava pola splita a bome i pola rijeke, pametnome dosta! Ako se nekome nesvida i nevalja mu onda hvala i dovidenja i ode se kamo je bolje a kome je dobro ostane a vidim da je bolje velikoj vecini.

Kad neko prima 3,4 iljade eura permanent, radi pola pola i kaze da je firma bez veze onda je da budem bolno izravan: Kreten ili govori to da ne bi ljudi aplicirali

Send from my Super Kinez

A meni je velik i na vrhu raste cvijeće....ova rasprava sve viÅ¡e sliči na pizdariju. Na kraju se sve svodi da će JDN krcat koga oće i kako oće dok god in to prolazi i povećava profit a ovi tzv cvjećari neće nikad s firme jer znaju posal. Å ta prije to prihvatite, prije će vas počet bolit piÅ¡o za njih i odradicete svoje, skupit pare i doma.

Ne triba gledat susidu u pijat. Od toga nema nista. Kome ne valja neka ide dalje, na svitu ima dovoljno firmi za prominit jednu svaki ukrcaj

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

@Mario b.
Sve firme na kojim sam do sad bio govorilo se da je pola Splita na svakoj od njih. :)

@jose
Slazem se s tobom al opet nemos tamo gledat.
To sta si naveja su neki ajmo reci pocetni standardi na Offshore(mada ode pricamo o JDN,al nebitno).Mislim takva primanja su vrlo dobra neki mogu samo sanjat o njima,al desi se to da ti ih imas a tamo na drugoj firmi isti rank,isti brod,isti posal ima puno vise.E onda mos reci da je bezveze firma,al nikako se zaliti jer su to uvijeti i primanja vrlo dobra i ta ti firma trenutno daje za kruh.Pogotovo u danasnje vrime kad kriza trese na sve strane.U mom slucaju je slicno s primanjima sam zadovoljan al opet kad vidim da Englezi ili Poljaci koji nemaju veze o poslu(pricam u mom slucaju) taru me dobro u placi,tad ja mogu reci da mi je firma u kurcu,ali kao sto sam vec reka ne zaliti se i plakat jer ima ih puno sta im je puno gore od mene.

Back