Globtik

Rijesavao sam ja oba dva testa.
Prvi engleski je laganica,a drugi je nes tezi...ustvari meni nije bio toliko tezak ,koliko nisam rzumi oneka pitanja...hmm...
A vec me je onda stavila na listu prioriteta,ali ..od onda nis.
Mislio sam da ce bit nesto posto sam cijelu kadeturu napravio na LNGu i imam gas advace....hmm...booo
Zna tko ,mozda kakav tocan datum za kakve interviewe???
Poz ekipo:uzdravlje

Rijesavao sam ja oba dva testa.
Prvi engleski je laganica,a drugi je nes tezi...ustvari meni nije bio toliko tezak ,koliko nisam rzumi oneka pitanja...hmm...
A vec me je onda stavila na listu prioriteta,ali ..od onda nis.
Mislio sam da ce bit nesto posto sam cijelu kadeturu napravio na LNGu i imam gas advace....hmm...booo
Zna tko ,mozda kakav tocan datum za kakve interviewe???
Poz ekipo:uzdravlje

Tiamat ja mislin da je razgovor samo za kadete i asistente jedino ako se nije ne??to promjenilo, a interviju je krajem 4 miseca ili početkon 5,najbolje da ih zovne?? i pita?? da li je u sklopu razgovora za kadete i razgovor za časnike.:uzdravlje

globtik

globtik

Evo prvi put da se aktivno ukljucim u raspravu!
Globtik - radim s njima od 2001 i nemam nikakvu zamjerku. Kad prvi put dodjes normalno je da te nece poslat na top brod i placu nego prolazis svojevrsan test na karampanama i popunjavas pozicije koje niko nece. Poslije se vrimenom profiltriras, dokazes i pocinjes postavljati uvjete. Ako vridis i ako te imaju interesa zadrzat, budi siguran da ce te saslusat. Osobno sam poceo na rasutom teretu za nikakvu placu, a sada sam cargo na LNGRV sa vise nego solidnom placom i uvjetima. Problem je sto nasi momci misle da cim se popnes na brod lova pocne kapit. Kad nekome spomenes placu i beneficije koje imas okrene im se u glavi, a niko se ne pita koliko si se gradija i koliko ti je vrimena tribalo da se formiras. Kako vrime odmice imas sve manje i manje posla sa Globtikom, a na kraju ti samo posalju ugovor i kartu kad ti dodje vrime za ukrcaj. Nikad problem s lovom, nikakva kasnjenja - totalni fer play u svakom smislu. I ja sam tija odma na LNG kad san se priklonija globtiku, ali nije bilo moguce. Prvo je bilo rasuti, pa LPG i na kraju LNG. Misljenja sam da bez obzira na "krizu" ko ima volje i argumenata, prije ili poslije mora proc.

Pozdrav

Od prijavljenih oko 80 vje?žbenika, 80 asistenata i i nekih pedesetak struje, na Shell će primit jednu trećinu!
Čestitam, svaka in čast!:uzdravljehttp://www.pomorac.net/forum/images/smilies/icon_cheers.gif

Moja saznanja su da oni sta imaju zavrsen fakultet tj. VSS upadaju prvi, pa onda ovi sa V? S pa tek onda oni sa SSS ( receno mi je da za njih nema interesa, ali ce ih oni njima ponudit pa sta bude).

a/e

a/e

pozdrav...evo meni upravo javili a ovaj puta nece biti intervju za asistente elektricara pa me zanima dali netko zna sta o tome???:D

Ima li kakvih novosti vezano za temu Shell i kadeti....ja znam da je razgovor krajem 4 mjeseca ili početkom petog, ako tko ima kakvih novosti neka slobodno napi??e.:cool:

a zva san ja u ponediljak....jos se nista nezna tako kazu....ma kad bude zvat ce oni al ja isto peglan nije frka okrenit broj....

E pozdrav ekipa,

evo danas se prijavija za globtika priko e-maila, zvali me da utvrde podatke (ili je to standardno), pa ako je ko tamo ili zna ??to da mi da kakav savjet. Ja cu za par miseci zavr??iti faks, i iman poručnički, pa bi sad prvi put za trečeg tamo ili bilo di.

Svaki odgovor je dobrodo??a

fala

Moj ti je savjet da odmah krene?? sa offshore-om iz jednostavnih razloga: du?žina ugovora, brza mogućnost napredovanja sa Vi??om odnosno fakultetom te ??iroka lepeza ponude. Ja sam osobno ostavio 13 god. po VLCC i to po vrhunskim firmama te se prije ne??to vi??e od godine dana prebacio na offshore i sad se čudim samom sebi za??to nisam i prije. Čista statistika: nitko od prijatelja i poznanika pomoraca (a kojih imam pozama??an broj) se nije vratio dugoj plovidbi nakon ??to su se prebacili na offshore. Sretno!:uzdravlje

Moj ti je savjet da odmah krene?? sa offshore-om iz jednostavnih razloga: du?žina ugovora, brza mogućnost napredovanja sa Vi??om odnosno fakultetom te ??iroka lepeza ponude. Ja sam osobno ostavio 13 god. po VLCC i to po vrhunskim firmama te se prije ne??to vi??e od godine dana prebacio na offshore i sad se čudim samom sebi za??to nisam i prije. Čista statistika: nitko od prijatelja i poznanika pomoraca (a kojih imam pozama??an broj) se nije vratio dugoj plovidbi nakon ??to su se prebacili na offshore. Sretno!:uzdravlje

je bas u ova doba mozemo birat!!!!!!!

kad san pocea navigat,medu agencijama aplicira san i na gloptik,koji su sve to ono,naravno bahato uzeli papire polozia san ispit sve nakraju iako san mislija da je sve gotova stvar da iden ka ass,na brod ono kita u guzu,ceka ceka ceka,ono nista,nakraju san polozija klasu,i sad naravno niko te nece jer nemas iskustava(nakraju me C/E kojemu san bija ass ukrca,jer san ga zva u englesku i sutradan me bivsa kompanija uzela za 4tog),dosa ja ponovo u gloptik i standardna procedura,papiri bla bla,nakraju ja doden do ku...(koju ako me jos jedan put nazove izbubetat)i ona meni ovo je sve dobro ali sve priko k....,kaze u petak morete otic placa 1500$ja kazen dobro triba pocet je....placu,kad je ona meni rekla za mazaca ja kazen ajte malo cu razmislit,jer mi je i caca reka da ne sporkivan matrikulu ako san vec bija na jednoj firmi i ako su obecali onda triba sacekat bit ce sve u redu,i tako san i napravija,ali kad san joj reka da cu razmislit samo sto nije pocela bestimat na mene,uglavnom,skoro pa deset godina proslo od toga oni mene svako malo zuvu da updateiraju papire,i pun mi ih je k....,kad san ih jednom zva za dredere rekli su ka nema problema ja se ponada kad ono oni mene na plinasa,zadnji put su me zvali pa san in reka za bi jedino otisa priko njih ako bi mi placa bila 6000E,ja i poceja prcat ali brate ja san zadovoljan sa svojon firmon i jedino bi se maka kad bi neko ponudija iljdu vise,ajme kad je ona pocela a kako onda to zena prihvaca a ovo ono,ja san in samo reka da me nazovu kad postanu ozbiljna firma,a ljudima koje oni je....,bi porucija da bi se tribali organizirat i postavit in svoja pravila,ili nece na brod pa bi vidili ka nemogu sami sebe pokrit ka agencija,mozda bi se prominili,ali to je sve stoka tako da se to nemotre prominit

prika a kako odakle da krenem?????jeli imas sto ja iman bravet c/e do 3000kw jeli iman tamo sanse?iman iskustva na tankeru,konteneru i kruzeru

Last edited:
covik moj ne zaluduj ovu nasu maldez

znaci gloptik ce te ukrcat (ma ukrcat ce oni i skovacina kad fali ljudi sve za nojce) medutim sad ih ne fali assitente nece niko i da se stari lahor okrene na glavu to vam nece ic

njemu je u interesu stavit sta mladih snaga pogotovo s visom da sutra ima kadra ali ne IDE

sami znate zasto...... niti ste vi krivi niti Gloptik takvo je vrime

nadite nekog ko ce rec dobru ric za vas i pitat nesto za vas(nema druge a to jeste li rijesili Kolju i otalu bandu za 5 ili 4 je nebitno),dolazite u stvarni svjet

crta zara
(a mislin da si vise zeravica)

dali ti uopce slusas sta ljudi govore koji su odradili godine na gloptiku!!

sad na oni gori post Gloptik te zva i neozbiljna agencija!!!!!!

ma koje ti gluposti govoris u ljepoj nasoj su naj jaci.
oni nude a na tebi je prihvatiti ili odbit!!

zamisli da danas trebas 4 mazaca i tvoja posal je nac 4 mazaca ako ih nenades prvi drugi pa i teci dan ti nisi dobar...

znaci 4 mazaca!!! ma nac ces ih ovako ili onako

eto vidis onako je ono na sta se ti nisi uhvatia a neki jesu!
onako je neka vrta ucjene ponekad i neugode i sve sta ide.

dosa sam doma 2001 i bia sam doma 41dan(predhodno na brodu 6.5 miseci)
i zove me moj

prika ne kuzin sti ti to znaci zeravica ali eto.....slusaj samo san reka svoju pricu,i meni su oni neozbiljna firma ka i vecina nasih firmi ako imas koga pa s dobro proci ako ne propa si,ja svacam da su neki ljudi super prosli na gloptiku ali masu nije kakva je to firma obeca ti jedno a salje te na drugo kaka je to firma kad te zove da updatetira papire pa kad in kazes da si zadovoljan sa svojon kruz kompanijom pa te oni pocnu pitat a jeli zena zadovoljna itd kad se pocnu dirat u privatne stvari pa ti vidi to je moje iskustvo sa njima,pa mogu oni biti no1 u hr,aj molin te nemoj mi sad ti gurat svoje nesto jer ga ja nikome ne guram svakop ima pravo odlucivanja,samo ovo je moje misljenje,i netrebam sad druge da mi otvaraju oci,nemoj se ti ljutit ali kad ti zena doma sidi i slusa sto vanesa kenja vidija bi ja tebe kako bi reagira jos jednom nemoj se ljutit ali ovo je moje iskustvo sa njima

kad san pocea navigat,medu agencijama aplicira san i na gloptik,koji su sve to ono,naravno bahato uzeli papire polozia san ispit sve nakraju iako san mislija da je sve gotova stvar da iden ka ass,na brod ono kita u guzu,ceka ceka ceka,ono nista,nakraju san polozija klasu,i sad naravno niko te nece jer nemas iskustava(nakraju me C/E kojemu san bija ass ukrca,jer san ga zva u englesku i sutradan me bivsa kompanija uzela za 4tog),dosa ja ponovo u gloptik i standardna procedura,papiri bla bla,nakraju ja doden do ku...(koju ako me jos jedan put nazove izbubetat)i ona meni ovo je sve dobro ali sve priko k....,kaze u petak morete otic placa 1500$ja kazen dobro triba pocet je....placu,kad je ona meni rekla za mazaca ja kazen ajte malo cu razmislit,jer mi je i caca reka da ne sporkivan matrikulu ako san vec bija na jednoj firmi i ako su obecali onda triba sacekat bit ce sve u redu,i tako san i napravija,ali kad san joj reka da cu razmislit samo sto nije pocela bestimat na mene,uglavnom,skoro pa deset godina proslo od toga oni mene svako malo zuvu da updateiraju papire,i pun mi ih je k....,kad san ih jednom zva za dredere rekli su ka nema problema ja se ponada kad ono oni mene na plinasa,zadnji put su me zvali pa san in reka za bi jedino otisa priko njih ako bi mi placa bila 6000E,ja i poceja prcat ali brate ja san zadovoljan sa svojon firmon i jedino bi se maka kad bi neko ponudija iljdu vise,ajme kad je ona pocela a kako onda to zena prihvaca a ovo ono,ja san in samo reka da me nazovu kad postanu ozbiljna firma,a ljudima koje oni je....,bi porucija da bi se tribali organizirat i postavit in svoja pravila,ili nece na brod pa bi vidili ka nemogu sami sebe pokrit ka agencija,mozda bi se prominili,ali to je sve stoka tako da se to nemotre prominit

Ako je ovo ponasanje jedne velike agencije onda svaka cast.Ne znamci ako su neke uzeli da su zato najbolji.Ali nazalost ima ovakvih jako puno

intervju za shell

intervju za shell

evala ljudi, nakon miseci čekanja javilo mi se iz globtika sa datumom, 13. 05. ujutro, ve??tit i parlatina na engleski. engleski znan dobro, imam fakultet i sve brevete ali san zabrinut zbog testa koji triban pisat, rekli su mi da traje negdi uru..moje znanje je ipak slabo, faks san davno zavr??ija (a nisu me tamo puno ni naučili) a brodu jo?? nisan bija..pa vas molim ako imate ikakvu informaciju koja bi mi mogla pomoći da je plasirate.
hvala svima

ako znas engleski solidno i imas minimum znanja , ne bi tribalo bit frke. pa ne polazes za komodora nego za kadeta. neke tvoje kolege sa istin papiron su spremni vozit pershing bez dana iskustva, a ti se treses ispita. u krivu su i oni i ti, previse self confidencea je majka svih zajeba.. u tvom slucaju, malo samopouzdanja ne bi skodilo. viruj u sebe i udri! sve ce bit dobro!

Ako je ovo ponasanje jedne velike agencije onda svaka cast...

Sax, ja takodjer imam s njima ovakvo iskustvo kao sto govori crta zara. Logirao sam se kod njih jos onda kada su se pojavili na sceni, a radili su tamo kod Splitovog igralista. Tada je tzv. 'kapetan' naplacivao uslugu i kompanijama kojima je slao ljude a i pomorcima kojima bi realizirao ukrcaj. Nekima je jamljivao i leave pay kojeg bi kompanije slale na njegov racun itd..., motha'fucka'!

ako iko zna da napise popis tvrtki koje bi zaposlile (u dana??nje vrime) 3-eg časnika bez iskustva sa zavr??enim faksom. Tra?žija san na forumu ali nikako nisan uspija nači neki konkertniji post (mislim sa adresom, tel. i e-mailom)

evala ljudi, nakon miseci čekanja javilo mi se iz globtika sa datumom, 13. 05. ujutro, ve??tit i parlatina na engleski. engleski znan dobro, imam fakultet i sve brevete ali san zabrinut zbog testa koji triban pisat, rekli su mi da traje negdi uru..moje znanje je ipak slabo, faks san davno zavr??ija (a nisu me tamo puno ni naučili) a brodu jo?? nisan bija..pa vas molim ako imate ikakvu informaciju koja bi mi mogla pomoći da je plasirate.
hvala svima

Evala kolega i mene je jutros dočekala ista sretna obavijest, ja isto mislin da nebi tribalo dizat veliku hajku oko toga, meni su i ljudi u globtik-u rekli da se malo prisjetin ISM-a i to je to, na moje pitanje da li će trebati malo ponoviti manevriranje ne??to stabiletata i tako, odgovor je bio ma kakvi dečko ide?? za kadeta neboj se neće bit ni??ta opasno. Eto toliko od mene, ako pak neko načuje ??ta bi moglo bit u pismenom dijelu ispita neka komodno stavi. :cool:

Back