ELEKTRO _ Razmjena iskustva

dodat u downloads

Saxmne, da li si ovo mislio na ovaj User's Manual?

Daj, ako jesi - reci kako si ga skinuo? Ja sam pokuÅ¡avao, ali nemam neÅ¡to osobito programa u laptopu niti sam naročiti hacker. A hebe me malo i kineski, japanskog znam osnovne stvari - al' kineski, brale, tko ga savlada skidam mu Å¡eÅ¡ir?!

Bez zezanja, ako si ga uspio skinuti reci kako - da ne mozgam previše?!

;)

Evo šta sam naša na netu:

"You can download most of the content for free by hitting the button that says 下载. There is a fee for some of the content, but it's really cheap as in <$1. They accept payment via paypal so payment is not an issue."

To bi tribala bit ovaj veliki botun narancaste boje sa strelicom prema dolje ali se otvori nekakav ekran, znaci vjerojatno se placa to cca 1 dolar pitaj boga...

Evo ekipa jedno konkretno pitanje, triba mi savjet oko battery testera/analyzera.
Situacija je slijedeca, imamopar UPS sistema i svaki ima svoje baterije,
povremeno to triba prigledat i tako to ali lipo bi bilo i odspojit ih i vidit malo jesu li dobre.
E sad, neki se redikul sitija da bi bilo lipo imat analizator koji ce oma i ispisat kakvo je stanje baterije.
Kad ispise, lipo se prilipi to na bateriju sa datumon kad je testirana i more se malo pratit stanje s vrimenon.
Meni su u oko upali slijedece igracke BAT-500 Battery Impedance Tester | Amprobe koji nazalost nije dostupan u UK (provjereno) i BAT 131 Battery and Starting/Charging System Tester koji mi ipak malo vise vuce na auto industriju i slicno.
E sad, je ima ko kakvi savjet, prijedlog, link ili bilo sta u vezi ovoga?
Ima li koji vise fancy prijedlog za narucit a da nije ope priko kila eura?
Eto ekipa pomagajte, osta san bez inspiracije kad san dozna da BAT-500 nije dostupan u UK.

dobro ako imas nekoliko ups prepostavljam da su novi mahom MG ili slicni
trebao bi imat test mod na njima tj ide automatski ali mahom se drzi off
svaki misec kad je prilika testiras baterije i vidis koliko ups drzi
drzis ga na baterijama do alarma ond prebacujes na normalno napajanje
vodis evidenciju dali je to ura dvi tri ovisno o konfiguraciji
triba na ekranu bit tacno koliko je volti napon i ampera je isporuceno u tom ciklusu

ako je sta manje od obicno fluk u ruke i miri im napon nakon test jedna baterija ce past

baterije svake 4godine naruci nove i dok dodu taman je pocela 5godina i minjaj
inace ups baterije se minjaju kad su dobre a ne kad su lose samo tesko gazdama to objasnit

kupuj uvik dobro ime baterija i to bi tribalo klapat

battery tester neznam na vecini aplikacija je tesko i doc do njih s klasicnim testerom kapaciteta

moje iskustvo a mozda grisin

Zahvaljujen, danas posla mail i upit sta uzet direktno, vidicemo sta ce odgovorit.

Srelec, UPS su Chloride ali nisu samo oni u pitanju, PA/GA mi ima back up sa betrija
i to mi isto triba chekirat, cak ne meni nego elektricaru pa me molija da mu dan ruke,
svakako ce platit pivu u sridu za to pa me nije briga, :D:uzdravlje .

Radi se ovdi redovito zaklat napajanje pa malo da se baterije refreshaju, mada mene nije dosad
dopalo sta i nije tako lose ali nema veze, bitno je da kad im spomenes da oces necemu testirat
baterije na taj nacin da me pogledaju blido i pitaju tonu SJA i slicno, ne znan kako je u tebe
ali to mi oduzima dragocijeno vrime koje inace proveden na nekin pametnijin stvarima.
Zato mi je i palo na pamet narucit nesto ovakovoga sta ce lipo rec sve oma sta triba znat.
Na JDN san od gusta testira kapacitet novog UPS-a nakon sta me pokojni UPS ostavija u crnilu.
I to je uvik bilo izolirat bypass, zaklat napajanje i ja i upravnik cucit u converter roomu i pratit parametre.
Nakon po ure vratit napajanje i otic na pivu :uzdravlje .
A baterije su se naravski uvik narucivale po preporuci proizvodjaca, a pozeljno da bude Yuasa,
ako je dovoljno dobra za moj motor, more vajat i za UPS na bageru il busilici :) .

Evo sad meni triba kao novome mladome nepematnome savjeti oko trustera.
Idem prvi put na brod koji ima trustere na sta posebno obratiti paznju i tako to, dok ne dobijem manual u ruke da otprilike znam sta me ceka..

I naravno , svi savjeti u vezi RO-RO brodova

Last edited:
Evo sad meni triba kao novome mladome nepematnome savjeti oko trustera.
Idem prvi put na brod koji ima trustere na sta posebno obratiti paznju i tako to, dok ne dobijem manual u ruke da otprilike znam sta me ceka..

Sta se tice thrustera nista posebno, od klasicnih sta se startaju zvijezda trokut do onih sa softstarterom. Obicno uvijet za start tlak servo ulja i da je pitch u nuli. Ovi sta imaju softstarter imaju miljun parametara, acceleration time do rated speed, initial voltage, initial current, max start time.... Uglavnom nista posebno, naravno ako na brodu imas sheme i manuale :hihi

Sta se tice thrustera nista posebno, od klasicnih sta se startaju zvijezda trokut do onih sa softstarterom. Obicno uvijet za start tlak servo ulja i da je pitch u nuli. Ovi sta imaju softstarter imaju miljun parametara, acceleration time do rated speed, initial voltage, initial current, max start time.... Uglavnom nista posebno, naravno ako na brodu imas sheme i manuale :hihi

Sumnjam da su noviji jer je brod stariji od mene.
Jel ko ima kakva iskustva s deckovima (lift) i rampama na RO-RO da podili koje iskustvo.

Valjda bude sve dobro uvik se mogu pravdat da se ja nisam ni rodio kad je to rađeno :D

Di si Bilichu , ima se nešto isustva o Ro-Ro , rampama i liftovima .
RijeÅ¡it čeÅ¡ ti to , nikakve komplikacije , redovita kotrola prije dolaska u porat , jer kad Å¡oferi počnu pićiti autiće ,trailere , buldoždere sam da to radi .
Većinom Hidraulika , ulje , solenoid ventili , cilindri i di koji position limit switch . Obavezna rotacija ,, safety first .
Limit switchevi i opet hidraulični , aktiviran viÅ¡e ne tlaći nego povrat ulja u tank . Mali slow downi i opet regulacijom tlaka . Load testovi 20 posto poviÅ¡e kapaciteta nosivosti . Maintenance
Tipičan poaso za banderaÅ¡a . Samo ja bio tamo malo davno , možda imanove tehnologije , pa neka prijavi .
Pozdrav poštovani kolega Bilichu :uzdravlje
A thruster standarno ka Å¡ta kaže Asikronus , zvezdica - trokutić , dovoljno ulja u ekspanzionom tanku , thruster room fan , pitch nula , pravi feedbackovi , eventualno autotransformatori ( tri puta max startati u u uru vrimea ) , gear box sample ulja , interlockovi .A ko nema angle Indicator sistem ampera , 10 stbd ajmo reći 200 ampera , 10 port iopet 200 ampera...i tako ih poklapaÅ¡ .
Uzemljenje kod ovih 3300 , uvid SANY0641.jpg

Last edited:
Back