E.R. Schiffahrt

kolike su plaće oficirima na kuverti, i imali puno papirologije , drillova, di su terco i sekondo na manovri!?:uzdravlje

priko bsm-a je 2/O 3200e,3/O je 2700e ali nisan tocno siguran,papiri i drillovi nista posebno,a na manovri di te barba stavi kod nekog si na mostu ako je tvoja gvardija a kod nekih si uvik na vezu

Pozz ekipa , dali netko zna koji su uvjeti struji na kontejnerima na dotičnoj kompaniji,mislim na overtime i reefere jer sam proÅ¡a intervju .čeka me E.R. bulk u 9 misec ,al su mi rekli da ako uleti kontejner prije da me zovu na njizi :uzdravlje:)

overtime = 0 hr
ref ti najcesce plugaju elektricari sa terminala.
ti ih moras kontrolirart tokon ukrcaja tj zove te oficir kad ih se ukrca neki razuman broj i prije partence ih cekirat da rade..
u navigaciji ti ih kadet iscitaje popodne a ti ujutro.

overtime = 0 hr
ref ti najcesce plugaju elektricari sa terminala.
ti ih moras kontrolirart tokon ukrcaja tj zove te oficir kad ih se ukrca neki razuman broj i prije partence ih cekirat da rade..
u navigaciji ti ih kadet iscitaje popodne a ti ujutro.

a kad falije koji reefer ?? valjda se plaća overtime ka i svudi ili od chartera po komadu reefera??:uzdravlje

Jos malo o E.R.

Jos malo o E.R.

a kad falije koji reefer ?? valjda se plaća overtime ka i svudi ili od chartera po komadu reefera??:uzdravlje

Evo da i ja sto napisem posto vidim da i oni koji navegaju na E.R. pisu neke cudne stvari:

Kad se ide direktno na firmu bez agenata - ugovor je 4 mjeseca na brodu 2 doma, placa za prvog palube stratna je trenutno 3900 EUR i na brodu i doma, ali doma samo 2 mjeseca, jer se placa 2 dana na brodu 1 dan doma. U koliko
nakon 2 mjeseca nemaju brod a vi niste odbili ukrcaj, nastavljaju vas plcati s tim da 15 dana kasnije oduzimaju od
godisnjeg odmora.
Za kontejnere i bulkove su place iste. Ima razlike u placama za razlicite nacionalnosti, npr. englezi i svabi imaju vise od nas a mi smo u rangu s poljacima i svima ostalima.
Godisnji bonus za prvog palube je 80 EUR i tako prve 3 godine. Nakon 3 godine nema vise bonusa ali se dobija 40% od basci place u 12 mjesecu, to kao sto je Vladimir napisao zavisi od poslovanja firme.
Imaju dosta brodova, preuzeli su u petom mjesecu BlueStar (Komrowski) tako da sad imaju vise od 130 bodova i managament je cijeli iz Hamburga.
Primaju sve od 3. palube do Mastera i od 4. makinje do kapa, naravno i elektricare.
Najbolje je ici direktno i to kao sto je vec navedeno na mail adresu personnel-2@er-ship za Mrs. Beate Killinger.
Nije potrebno znat ni rijec njemackog, sve je na engleski.
Sto se tice manovre:
Njemacki sistem, prvi palube je uvijek na mostu s barbom a drugi i treci su ili na provi ili na krmi.
Sto je i normalno,jer ako se Masteru sto dogodi za vrijeme manovre, prvi palube je najkompetentniji da preuzme manovru.
Placa je barem meni uvijek na racunu 21. u mjesecu i nikad nije bilo problema, svapska preciznost.
Firma je zlatna sredina.
Sto se tice papira, prvi palube ima 2 papira mjesecno plus overtime za filipince koji su posada na svim brodovima, za odrzavanje i narucivanje djelova i svega ostalog koristi se program PMS - Danaos, jako dobar i jednostavan.

Nema bas vele stresa, ima dosta nasih ljudi i atmosfera na brodovima je ok.
Nema interneta osim na ofshore brodovima. Ali ima svak svoj mail i sim katicu za interni sistem tako da se moze zvat iz kabine ili bilo ojeg drugog dijela broda sa svog mobitela (mora bit otkljucan da bi prihvatio sim). Ta sim kartica kosta 6 dolara i vrijedi na svim brodovima na firmi, isto tako i e-mail.

Eto ako koga jos sto interesira pitajte.
Pozdrav

Da samo dodam na sveobuhvatni post od Frst Mejta :

Glede interneta, koji je jako bitan. Ima besplatan e-mail, koji je limitiran veličinom. otprilike 1 stranica. I ima Globe Wireless mail preko sim kartice i portala, dostupnog preko brodskog intraneta. To se plaća i privatnost je veća i mogu se slati slike , itd. Opet do stanovite veličine.

Å ta se ostalog tiče, sve je rečeno.

Frižideri se ne naplaćuju, niti se piÅ¡u prekovremeni sati. To je dio posla.Dakako firma naplati unajmitelju.

Na većim brodovima ( 7500 teu + ) ima vježbenik elektrike i to je uglavnom njegov posao. Mislim kontrola i bilježenje temperatura. Popravak je, kao i svgdje na upravitelju i električaru.

lijep lijepo, a jel primaju terce palube bez iskustva i kakva je placa za nijh ako se ide direktno? evo bas sam poslo beate mail pa cemo vidit sta ce bit :)

lijep lijepo, a jel primaju terce palube bez iskustva i kakva je placa za nijh ako se ide direktno? evo bas sam poslo beate mail pa cemo vidit sta ce bit :)

Primaju, ne znam kolika je sada plaća, jer su dizali prije par mjeseci.

Terco ti je sad na 2150 eur permanent (preko ER, ne BSM) digli su 100 eura svima u 7. misec

Last edited:
Evo da i ja sto napisem posto vidim da i oni koji navegaju na E.R. pisu neke cudne stvari:

Kad se ide direktno na firmu bez agenata - ugovor je 4 mjeseca na brodu 2 doma, placa za prvog palube stratna je trenutno 3900 EUR i na brodu i doma, ali doma samo 2 mjeseca, jer se placa 2 dana na brodu 1 dan doma. U koliko
nakon 2 mjeseca nemaju brod a vi niste odbili ukrcaj, nastavljaju vas plcati s tim da 15 dana kasnije oduzimaju od
godisnjeg odmora.
Za kontejnere i bulkove su place iste. Ima razlike u placama za razlicite nacionalnosti, npr. englezi i svabi imaju vise od nas a mi smo u rangu s poljacima i svima ostalima.
Godisnji bonus za prvog palube je 80 EUR i tako prve 3 godine. Nakon 3 godine nema vise bonusa ali se dobija 40% od basci place u 12 mjesecu, to kao sto je Vladimir napisao zavisi od poslovanja firme.
Imaju dosta brodova, preuzeli su u petom mjesecu BlueStar (Komrowski) tako da sad imaju vise od 130 bodova i managament je cijeli iz Hamburga.
Primaju sve od 3. palube do Mastera i od 4. makinje do kapa, naravno i elektricare.
Najbolje je ici direktno i to kao sto je vec navedeno na mail adresu personnel-2@er-ship za Mrs. Beate Killinger.
Nije potrebno znat ni rijec njemackog, sve je na engleski.
Sto se tice manovre:
Njemacki sistem, prvi palube je uvijek na mostu s barbom a drugi i treci su ili na provi ili na krmi.
Sto je i normalno,jer ako se Masteru sto dogodi za vrijeme manovre, prvi palube je najkompetentniji da preuzme manovru.
Placa je barem meni uvijek na racunu 21. u mjesecu i nikad nije bilo problema, svapska preciznost.
Firma je zlatna sredina.
Sto se tice papira, prvi palube ima 2 papira mjesecno plus overtime za filipince koji su posada na svim brodovima, za odrzavanje i narucivanje djelova i svega ostalog koristi se program PMS - Danaos, jako dobar i jednostavan.

Nema bas vele stresa, ima dosta nasih ljudi i atmosfera na brodovima je ok.
Nema interneta osim na ofshore brodovima. Ali ima svak svoj mail i sim katicu za interni sistem tako da se moze zvat iz kabine ili bilo ojeg drugog dijela broda sa svog mobitela (mora bit otkljucan da bi prihvatio sim). Ta sim kartica kosta 6 dolara i vrijedi na svim brodovima na firmi, isto tako i e-mail.

Eto ako koga jos sto interesira pitajte.
Pozdrav
Jel znas koja je lova za sekonda palube ili terca i jel isto 4-2 i placeno doma
Jese more upast ako nemas kontejner experience

Jel znas koja je lova za sekonda palube ili terca i jel isto 4-2 i placeno doma
Jese more upast ako nemas kontejner experience

Placa za terca ti je 2150eur a za sekonda 2400eur permanent,znaci 12 miseci ista placa i doma,ne znan jel mos upast bez iskustva al posalji mejl Beate pa vidi.Sritno.Bija san tamo skoro 5 godina i ok su.

Na njemu sam avanca 2003. Pa dobro je i dura, ko je sve po njemu navigava

Poštovanje svima.

Eto mene zanima kolika je plaća asistentima struje poÅ¡to imam mogućnost otić na jedan od bulkova njihovih.

Hvala.

Back