Drill floor crew

bi li iskusan nostromo sa 20 godina staza kao pomorac na crude oil tankerima imao kakve sanse u drill crewu i koje bi njegovo zanimanje na jackup rigu ili drillshipu bilo?:rolleyes:

Koliko ja znam teibao bi krenut od pocetka kako roustabout pa lagano prema gori. Jer kao deck forman moras imati i za dizalicara dozvolu itd...

Koliko ja znam teibao bi krenut od pocetka kako roustabout pa lagano prema gori. Jer kao deck forman moras imati i za dizalicara dozvolu itd...

Hvala Dalmos, a koje brevete bi trebao imati jos osim ovih za tankere,pitam za poznanika ne za sebe,mislim da za dizalicara ima dozvolu i sposoban je crane operator.

Pozdrav, evo novi sam ovdi, i malo čitam teme pa tako naÅ¡ao i ovu... ne navigan već 10 godina i kako sam nedavno ostao bez posla a kod nas ga je teÅ¡ko ili nemoguće naći odlučia sam se vratiti na more. Nekad sam bia na timunjer na bulkovima... sad koliko sam se raspitao jako malo firmi joÅ¡ krca na naÅ¡e brodove sitnu posadu, pa me zanima kako doći do ovih poslova koje spominjete ovdi, a i do breveta tih posebnih za off shore?

Skužajte ako gnjavim jer ovo je neko sasvim novo područje za mene.

Last edited:
niko nema volje za ovo mi malo objasniti?

Pozdrav

Kolega nije da tebi nece niko odgovori nego sve sta pitas vec pise i sve je objasnjeno do detalja od breveta (na drugim temama) do toga sta radi drill floor crew (na linkovima u ovoj temi) pa cak i do placa.

Ma znam, oprosti jedino sam nekako preskočio onaj link o poslu roustya pa sam zato stavio ovakav odgovor, moja greÅ¡ka :o sad samo moram naći te postove o ovim brevetima koji se ovdi spominju jer mi je jedan frend već rekao da ni slučajno ne idem kod ssm-a polagat to jer su njega skoro vratili sa tim papirima kući.

Negdi sam pročitao da se to polaže u Aberdeenu i da su poprilično skupi :udriglavom:udriglavom:udriglavom

Roustabout

Roustabout required for various contracts in the North Sea, Southern Sector, Dutch and Danish Sectors on 2/2 and 3/3 rotations, on board Platforms, Jack-ups and Semi-submersibles, both ad-hoc and long term positions.

Essential requirements:

Previous offshore experience working on board drilling installations in the position of Roustabout.

Offshore Survival, Banksman Slinger, UKOOA Medical and MIST certificates.
Proficiency with all types of tools and equipment.

contact = Petroplan - Aberdeen

DJW, KCA deutag

DJW, KCA deutag

floorhands to work on board a jack up rig in the North Sea. This is an ongoing position.

Candidates should have previous offshore experience in this role along with: OPITO BOSIET/FOET, MIST and OGUK Medical.

For further details, please contact Annabelle Muscat, email: annabelle@djwman.com

KCA DEUTAG

Roustabout

Minimum Requirements:

Offshore Survival
MIST
UKOOA Medical
Banksman Slinger
Must have offshore platform experience

contact = KCA DEUTAG

I am looking Mechanics for Temporary role (3 weeks) in our accommodation Jack Up to start 28th Feb till 21th March. Please send your update cv to nrocha@sms-gl.com

Urgent Position: Hydraulic Rig Mechanic needed for temporary position aboard 6th Generation Drillship in the U.S. GOM Candidates MUST meet the following criteria Must be a U.S. citizen Must have valid water survival (HUET/BOSIET) Must have Hydraulic Rig Mechanic experience Please send CVs to colin.sutter@spencer-ogden.com

Solutions Driven require an experienced Toolpusher to join cyber semi submersible operating in UK North Sea.
Great package with starting salary of £140,000 GBP per annum + retention bonus + benefits + travel allowance.
21/21 rotation.
Applicants should be experienced Toolpushers with excellent working knowledge of Drilling operations on cyber floatersv. Valid Well Control supervisor level, BOSIET also required.

Please send cv to jsmith@solutions-driven.com

Natural Resources are seeking to recruit a Oiler/Motoman with experience of working on Jack-up Self Propelled Liftboat Oiler/Motorman (3) - required valid certificates is STCW III/4 and rating as part of Engineering Watch, Rotation cycle for above position is 42/21 rotation cycle. 12 months renewable contract If you wish to be considered for this position, please send a detailed updated CV/Resume in microsoft word format to energy@natural-resources.com

Motorman

Vessel: Flotel...

Start date: ASAP

Duration: 2 weeks sick cover

Requirements: Previous Motorman experience, BOSIET/FOET, OGUK Medical, European Survival

If available and interested please send a current CV to marine@omsuk.co.uk titled 'Norway Motorman'

ROUSTABOUT
for an ad hoc trip on board a North Sea semisub.

Candidates MUST HAVE 3 TRIPS MINIMUM ROUSTABOUT EXPERIENCE and hold a Banksman Slinger cert.

If you are an experienced Roustabout and are available immediately please send your CV to employment@omsuk.co.uk

varioci

varioci

***URGENT REQUIREMENT*** Rig Welder required to MOB TODAY - ASAP - to North Sea Jack Up to help with Rig move. Candidates MUST hold all offshore certificates and have experience working on drilling installation. Rig currently in Invergordon shipyard. If interested, or know someone who is, contact Toni on 01224 356570 and spread the word!

Morning All! Currently looking for 2 Welders available on short notice for work on a Conventional Jack-Up rig internationally. Suitable candidates will have ABS Coding, OPITO approved BOSIET, OGUK Medical and Yellow Fever Vaccination. If interested please get in touch below or send CVs to ray.pechacek@spencer-ogden.com

painter- roustabout

painter- roustabout

naime dobio sam ponudu paintera za drillship, imam sve papire i teta mi odgovori da nisam dosad radio kao painter, a trenutno sam roustabout sto mislim da je veca pozicija nego ovaj painter i sta sad ????

koja razlika u cemu je kvaka ??????

naime dobio sam ponudu paintera za drillship, imam sve papire i teta mi odgovori da nisam dosad radio kao painter, a trenutno sam roustabout sto mislim da je veca pozicija nego ovaj painter i sta sad ????

koja razlika u cemu je kvaka ??????

Mislin da zavisi di je brod. Ako je u nekoj banana drzavi, onda su svi pituri njihovi. Ako je u nekoj normalnoj, onda nebi zna. Mozda "paint foreman" da je stranac. Kod nas su pituri najnizi po rangu, nizi i od roustyja.

Mislin da zavisi di je brod. Ako je u nekoj banana drzavi, onda su svi pituri njihovi. Ako je u nekoj normalnoj, onda nebi zna. Mozda "paint foreman" da je stranac. Kod nas su pituri najnizi po rangu, nizi i od roustyja.

hvala,

brod je u Las Palmasu, a izgleda da je englez dobio posa i sad je sve jasno.

MA MOS SVE IMAT AL DZABA TI KAD NISI ENGLEZ

Evo da malo dignem temu iz pepela.Buduci da sam odredjen za pemziju krajem 2015 godine ( 30 godina staza ) iako u ovom mojem poslu nikad neznas sta se moze desiti, ozbiljno razmisljam krenuti na kakvu platformu kao pocetnik rousty ili painter.Koliko mi je @Dalmos objasnio radi se po 12 sati u smjenama ( noc ili dan ) i ne treba D2, ali ako i to treba ici cu polagati.Malo sam gledao na Linkedin i vidio sam samo dvoje troje iz RH koji rade kao rousty, pa me zanima zar je tako tesko upasti na tu poziciju nekome tko nema nikakvog iskustva u tom polju?Isto tako me zanima kada se radi po 12 sati dali ima pauza i kolike su ( rucak, vecera, dorucak i coffe time? ).Ovih dana sam skinuo od @casper cover letter i CV na pocetnoj stranici pomorac.net te cu ih prilagoditi svojoj situaciji.Svakako cu u CV napisati da imam veliko iskustvo kao radarski motritelj, radio operater da poznajem ACP 125F procedure te da posjedujem NATO security clearance certificates, da pricam engleski i talijanski, da sam radio slicni smjenski sustav kao na platformi, da mi nije problem voznja u helikopter jer kao bivisi vojnik imam iskustva i u tome, da sam spreman odmah prihvatiti posao i da sam spreman pristupiti na sve moguce tecajeve koje tvrtka ogranizira, te da sam se spreman i usvarsavati se ukoliko poslodavac to od mene zatrazi.Isto tako sam gledao neke drilling tvrtke, ali bas i ne vidim da traze roustye ili paintere?Koliko sam razumio na ovim blizim platformama smjene su 14/14 dok je na ovim daljima 28/28.Jbg mutav nisam,snalaziti se znam i probati cu se javiti svim drilling kompanija koje nadjem.Malo sam gledao po yubitou kako to izgleda i vidim da smjestaj nije los, spava ih po dvoje ili cetri u kabini i imas sve zivo i k tome besplatno na platfomi.
Ako ima netko tko je bio u kontaktu sa painterima ili roustabout da mi da kakav pametan savjet voljan sam saslusati;)
Summa summarum cim budem znao na cemu sam nema mi druge nego slati svoje ponude svime od Crosca do Vantage Drillinga:hihi mozda se nektko od njih udostoji javiti i ponuditi posao sa placenim tecajem BOSIET:uzdravlje

@raul
Probaj na GOSS-FOSS ...da ne duljim sad,nasa sam se bio u situaciji da sam i za paintera trazia...posla im CV i odma se javili kroz koji dan i ugovorili skype interview,prica sa zenom iz ureda,kako su meni rekli u to vrime,trazili su mladje kandidate do 30 god. sa "mechanical background",bilo to skver,brod ili slicno..moji breveti ih uopce nisu zanimali,pa cak ni brevet strojara jer im to kao nije bitno..za paintera su nudili 130 EUR dnevno samo na rigu,ugovor 15-15 ili 21-21 a BOSIET bi oni bookirali i platili a onda odbili kroz 3-4 place..mislim da su tad krcali na rigove od Noblea..

Personnel@goss-foss.com

Sent from my iPhone using Tapatalk

Back