DP Nautical Institute - London

casper

Port Captain
Postovanje Ekipa,

Vjerojatno vec svi znaju da je NI (Nautical Institute) u Londonu poostrio mjere za dobivanje DP braveta.

Medjutim, ono sto me ponukalo da pisem je slijedeci slucaj koji se dogodio na TDW, naime, jedan Kapetan je upisa i potpisa jednom Sekondu DP dane u DP Log Book, a ovaj (Sekondo) te dane nije proveo na tom brodu, taj Sekondo je posla DP pismo sa DP danima i DP Log Bookom u NI London da bi dobio DP bravet, a ovi iz NI su pitali TDW da im to potvrdi.
Kako taj Sekondo nije bio na tom brodu, odbili su mu izdati DP bravet, a Kapetan koji mu je to potpisa, izgleda da ce izgubiti posa na TDW a vjerojatno i DP bravet.

Tako da pazite sto radite i ako je netko falsificira dane a nije bio na nekom brodu, bolje ne saljite ili krizajte, brisite, radite bilo sto, jer cete zajebati sebe i onoga tko vam je to potpisa.

Ova informacija je tocna 100% jer sam je dobio od OPS Managera i Crew Managera u TDW, inace radi se o Ukrajnskom Kapetanu i Sekondu, info sam ja dobio danas a TDW to zna otprilike prije tjedan dana.

Postovanje Ekipa,

Vjerojatno vec svi znaju da je NI (Nautical Institute) u Londonu poostrio mjere za dobivanje DP braveta.

Medjutim, ono sto me ponukalo da pisem je slijedeci slucaj koji se dogodio na TDW, naime, jedan Kapetan je upisa i potpisa jednom Sekondu DP dane u DP Log Book, a ovaj (Sekondo) te dane nije proveo na tom brodu, taj Sekondo je posla DP pismo sa DP danima i DP Log Bookom u NI London da bi dobio DP bravet, a ovi iz NI su pitali TDW da im to potvrdi.
Kako taj Sekondo nije bio na tom brodu, odbili su mu izdati DP bravet, a Kapetan koji mu je to potpisa, izgleda da ce izgubiti posa na TDW a vjerojatno i DP bravet.

Tako da pazite sto radite i ako je netko falsificira dane a nije bio na nekom brodu, bolje ne saljite ili krizajte, brisite, radite bilo sto, jer cete zajebati sebe i onoga tko vam je to potpisa.

Ova informacija je tocna 100% jer sam je dobio od OPS Managera i Crew Managera u TDW, inace radi se o Ukrajnskom Kapetanu i Sekondu, info sam ja dobio danas a TDW to zna otprilike prije tjedan dana.

moj izvor kaze da ce se kapetanu ponistit dp brevet i da sljedecih pet godina nece imat pravo na njega, a onda jovo nanovo....

Sent from my MarsXE914 using Tapatalk

moj izvor kaze da ce se kapetanu ponistit dp brevet i da sljedecih pet godina nece imat pravo na njega, a onda jovo nanovo....

Sent from my MarsXE914 using Tapatalk

Legendo,

Evo to mi je danas reka moj OPS a taj Kapetan je bio moj B2B godinu dana, nije mi reka za DP oce li ga izgubiti ili ne ali je reka da razmisljaju da mu dadu pedalu sa TDW, sto mi nikako nebi bilo drago, iako je Ukrajinac, covik je OK, a to san reka i OPS, ali mi je reka da nije do njega.
A opet, imam mail iz vrha di se on (Kapetan) pita zasto se ne vraca ovamo mene minjati, pa mu govore da mora ici na drugi brod. :confused:

InMail | Allery Scotts Ltd

Marine Mgr for work barges,anchor handling,platform supply vessels, dry docking

Rob Collinson, Managing Director at Allery Scotts Ltd

rob@alleryscotts.com

December 8, 2014 1:00 PM
Goran,

Perhaps you know an experienced Marine Manager / Chief Engineer / Port Captain / Naval Architectural Technician / Ship Mgr or similar, ideally with some shore based ship management experience, able to manage a Marine / Logistics Offshore Base with work barges, anchor handling & platform supply vessels for our client PMNL servicing the major oil co.s based in Port Harcourt with rotation 90/30 days + US$ 100k+ expat tax free salary + substantial Performance Bonus tax free + Local Allowance Naira 100k / mth + senior expat tax free benefits package incl flghts, accom, car, driver,domestic servant, medical insurance, etc
If you'd like me to call you to discuss plse email cv with mobile / cell no.
Otherwise plse feel free to pass this on to someone suitable, tks, rob

Nije mi jasno kako je uopce posla sve dokumente ako mu firma nije izdala confirmation letter. Ili je I njega falsificira?

@Duka,

Neznam detalje, znam samo da su trazili od firme da potvrde dali je taj sekondo bio na tom brodu u tom vremenu, posto nije bio, iz firme su javili u NI da nije bio, a potpisano mu je u Log Book-u od strane kapetana da je bio, tako nekako.

Nemaju Å¡ta tražit od firme ako su dobili CL. Ako nisu, onda će ti vratit sve dokumente (običnom poÅ¡tom) jer bez CL uopće ne idu u proces. NeÅ¡to se izgubilo u prijevodu.

2 pitanja za iskusnije

2 pitanja za iskusnije

Evo imam pitanje za iskusnije
znaci imam DP induction i napravio sam 32 dana na DP 2 brodu ali nisam napravio DP advanced,sad sam na brodu koji je isto DP2 i mene zanima primjerice da ostanem sada 6 mjeseci dali bih mogao kada dodjem doma i napravim advanced course odmah mogao poslati papire da mi izdaju full DP ili nakon advanced coursa moram ponovno na dp2 brod.
Jos jedno pitanje kad firma izdaje confirmation letter za dobivanje full DP breveta (to se nadam dobiti od sadasnje firme) dali ce mi trebati confirmation letter i od prijasnje firme di sam napravio 32 dana(to je prijasnja firma i nisam ih pitao da mi to izdaju).
Na brodu sam sam sa Ukrajincima a oni ne zele bas previse odgovatati na moja pitanja.
Hvala unaprijed i pozz iz Arabije

Evo imam pitanje za iskusnije
znaci imam DP induction i napravio sam 32 dana na DP 2 brodu ali nisam napravio DP advanced,sad sam na brodu koji je isto DP2 i mene zanima primjerice da ostanem sada 6 mjeseci dali bih mogao kada dodjem doma i napravim advanced course odmah mogao poslati papire da mi izdaju full DP ili nakon advanced coursa moram ponovno na dp2 brod.
Jos jedno pitanje kad firma izdaje confirmation letter za dobivanje full DP breveta (to se nadam dobiti od sadasnje firme) dali ce mi trebati confirmation letter i od prijasnje firme di sam napravio 32 dana(to je prijasnja firma i nisam ih pitao da mi to izdaju).
Na brodu sam sam sa Ukrajincima a oni ne zele bas previse odgovatati na moja pitanja.
Hvala unaprijed i pozz iz Arabije

Cuj za prvo pitanje prije godinu-dvi, rekao bi ti da nema problema, sad neznam ali me cudi kad si vec imao DP induction, bio 32 dana na DP2 brodu, kad si se vratio sto nisi isao na DP advanced course? i dalje svojim tokom, no da ti ja ne pametujem, jer mozda drugi bolje znadu, ja bih pitao DP NI u Londonu za misljenje pa si 100% siguran, kazem sto bi ja napravio.

Drugo pitanje, vjerojatno ce ti trebati, ali nije ti ni problem traziti da ti ga izdaju i posalju, bas ja sam to napravio prije neki dan sa Bourbonom, trazio sam Confirmation Letter za 4 godine koje sam proveo kod njih, traziili su me kopiju Matrikule i DP Log Booka, to sam skenira i upisa sve brodove u DP Confirmation Letter i posla, OPS Manager mi je to potpisa, skenira posla na email a original mi je stiga doma, tako da ne vidim razloga zasto tebi nebi mogla tvoja bivsa firma.

Hvala vam puno na brzom odgovoru tako cu i napraviti.... a sta se tice advanceda u to vrijeme sam bio bez posla a onda izdvojiti 2000 E je ipak bilo previse,uglavnom hvala lijepa

neznam je li bilo,ali je usko vezano za temu pa zasto ne
"
New scheme shortens DP time by nearly half..

DP Induction Course, then 60 days seatime, DP Simulator Course, followed by a whopping 60 more days seatime. Wham now ya have your golden ticket to enter the wonka factory.

From the new DP Operators Training and Certification Scheme:

"The old scheme and its policies will remain valid for those who started training prior to 1
January 2015. All trainee DPOs who started the training scheme before January 2015 will
have their training assessed on the old DP scheme rules.
Trainee DPOs who start the training scheme from 1 January 2015 (i.e. Induction course) will
carry on training under the criteria and conditions set up for the new training scheme."

See Link Below - CLICK - DP Training Certification Scheme - March 2014
Dynamic Positioning

"

Back