Dana??nji dnevnik

• Thread starter Thread starter flores
  • Start date Start date
F

flores

Guest
Po??tovanje svima,

Evo upravo su na dnevniku nove tv ( 19:15h ) rekli da se radi na tome da "porezne oaze"(strane zemlje) odustaju od pravila o bakovnim tajnama. Izgleda da se radi na tome da će moći provjeriti novac ljudi u nekim banana zemljama u kojima to nije bilo moguće do sada. Evo s obzirom da danas nova vidim neće dnevnik ponavljati u kasnijim satima, ima članak na 114str teleteksta.

To nas ne tangira, mi smo svoje ionako prijavili poreznoj :)
Nas zanima porez na dohodak u pojedinim zemljama, a u njega vidim neće dirati.

Po??tovanje svima,

Evo upravo su na dnevniku nove tv ( 19:15h ) rekli da se radi na tome da "porezne oaze"(strane zemlje) odustaju od pravila o bakovnim tajnama. Izgleda da se radi na tome da će moći provjeriti novac ljudi u nekim banana zemljama u kojima to nije bilo moguće do sada. Evo s obzirom da danas nova vidim neće dnevnik ponavljati u kasnijim satima, ima članak na 114str teleteksta.

JA osobno u to ne virujem da ce strana banka i drzava se ocitovati o svojim stedisama ako neko zatrazi. To onda vise nije povjerenje na relaciji banka-stedisa. A moze to napraviti uz sudski nalog ako se sumlja u neke radnje tipa kriminala i pranja novca

Gleda sam na BBC,vecinom se vijest odnosi na Svicarske banke,koja su godinama odbijala zahtjeve Engleske,Francuske,Njemacke,SAD da im omoguci uvid u odredjene racune.Svicarska je pokusavala zadrzati svoju neutralnost koja je njezin zastitni znak,ali evo su i oni popustili uz uvijet da drzava koja trazi uvid ima vrlo konkretne dokaze o malverzacijama.

Back