Congo viza

strojar

Offshore kuka
Pozdrav evo danas smo primili mail od Agenta da u buduce prilikom crew change ovdje u Congu trebat ce nam viza.S obzirom da nije bilo potrebe za njom prije sumljam da su ljudi upuceni u sve skupa.Ako tko i je zamolio bi ga da mi odgovori gdje je najbliza Ambasada za nas Hrvate.Koliko sam upoznat u Hrvatskoj ima samo konzulat sad dali oni nam mogu izdavati vize ili cemo po njih morati ici u inozemstvo.I jos da nadodam viza ce biti valjana samo 3 mjeseca tako da mi sto smo u Offshore prakticki svaki ugovor cemo morati ici po izdavanje iste.

*Hrvatski državljani mogu se za detaljnije obavijesti obratiti Veleposlanstvu Republike Kongo u Berlinu:
Tel: 0049 30 4940 0753
Fax: 0049 30 48 47 98 97
E-Mail: botschaftkongobzv@hotmail.de

to je na stranici ministarstva..tako da vjerojatno cete morati u Berlin

*Hrvatski državljani mogu se za detaljnije obavijesti obratiti Veleposlanstvu Republike Kongo u Berlinu:
Tel: 0049 30 4940 0753
Fax: 0049 30 48 47 98 97
E-Mail: botschaftkongobzv@hotmail.de

to je na stranici ministarstva..tako da vjerojatno cete morati u Berlin

Hvala na odgovoru.Vidit cemo mada sam cuja da ima i u Italiji,sad neznam kako rade dali npr.Hrvati iskljucivo rade s ovim u Berlinu ili se moze viza dignuti u bilo kojoj Ambasadi u Europi.

Zanima me da li je netko radio vizu za Congo u zadnje vrijeme. Evo nas putu za Congo sa brodom i nadam se da za iskrcaj nece biti problema ali me zanima kako se vratiti nazad.

Strojar da li si ti jos u Congu i da li znas kakva je procedura i koliko se ceka za napraviti vizu.

Molim sve drage pomorce koji imaju saznanja da objave. Unaprijed zahvaljujem.

Pozdrav,

Ja sam prije neku godinu radio u port Noire u Kongu.
Vize nam je radio agent i ja nisam imao nekog probema oko toga, cekalo se nekoliko dana.
Put do kuce je bio ok osim ono martletiranje na aerodromu.
Nabavi nekoliko sitnih dolara za podmiti na aerodromu, sve ti raskopaju i pokupe iz torbe.
Ako slucajno imas domace valute to ti odnesu bez naknade, potrosi je prije.
U cekaoni nema klime, ali kada se ide doma sve je podnosljivo.

Hvala Zamet, a sta ce mi pokupiti iz torbe znas ca se nosi, laptop, mobitel, punjaci, photo aparat, znaci sve to treba maknuti u kufer ili ce proci bez otimacine?
Za sitne dolare znam iz Nigerije da stalno pitaju, ah ta jebena Afrika.

Nama je to agent sve radija.Uzeja bi putovnice i vratija nakon par dana u detalje ti stvarno nista neznam.Nemoj se iznenaditi ako bude kakvih problema oko toga svega jer su strasno neorganizirani.

Agent to rijesi i kad dobijes putovnicunazad u roku tri dana triba napustit zemlju koliko ja znam,a za dobit vizu se ceka mislim ne vise od sedmicu dana,i to priko ambasade u Parizu,detalje ne znam jer mi je to rjesavala agencija i nije tribalo cekat duze 7 dana,ali s Afrikom nikad ne znas

Znaci da potvrdimo, laptop, photo aparat i mobitel sa sobom i boriti se da ti ga ne oduzmu i kako rece raul nikako u kufer da ne nestane.

Ma nece valjda stvari koje imas sa sobom u ruksaku da ti odnesu, ne vjerujem ako je netko dozivio neka napise.

Anyway hvala na razlicitim iskustvima, nadam se da ce proci podnosljivo ima jos misec dana do smjene pa cemo viditi.

Tako je laptop,fotoaparat i punjace za sve to obavezno u rucnu prtljagu.

Sent from my TAD M8 using Tapatalk

Po meni je logicno da svu vrijednu prtljagu(lap top,foto aparate i pogotovo dokumente)nosit u rucnoj prtljagi.Nikad nisam te stvari stavlja u veliki kufer ma gdje god putovao.
Neces doli imat problema s nicim,oni znaju pregledavat rucnu prtljagu i uvik traze da im nesto das ali odjebes ih bez problema i niko ti nista nemoze.

Raul ti to iz iskustva ili?!
U Congu par kolega i nikada problema, kao i Cameroon ili Nigerija uvik traže neki dolar bakÅ¡iÅ¡a, na tebi je da im daÅ¡ ili ne ali te neće zbog toga zaustaviti. ..
Ka sta strojar kaze lako ih se riješiti

Raul ti to iz iskustva ili?!
U Congu par kolega i nikada problema, kao i Cameroon ili Nigerija uvik traže neki dolar bakÅ¡iÅ¡a, na tebi je da im daÅ¡ ili ne ali te neće zbog toga zaustaviti. ..
Ka sta strojar kaze lako ih se riješiti
Da, u bivsoj drzavi radio sam u zracnoj luci pa znam kako ide sa kradjama u zracnim lukama.

Sent from my TAD M8 using Tapatalk

Zanima me da li je netko radio vizu za Congo u zadnje vrijeme. Evo nas putu za Congo sa brodom i nadam se da za iskrcaj nece biti problema ali me zanima kako se vratiti nazad.

Strojar da li si ti jos u Congu i da li znas kakva je procedura i koliko se ceka za napraviti vizu.

Molim sve drage pomorce koji imaju saznanja da objave. Unaprijed zahvaljujem.

Ja san trenutno u Point Noire-u,tako da je info iz prve ruke. Kad dođeÅ¡ za iskrcat se će ti agent napravit i u roku tri dana napuÅ¡taÅ¡ zamlju (mislin da je neko već i napisa)
Za povratak ti treba viza ,za koju trebaÅ¡ sljedeće:
o LOI for Congo

o Work attestation – to be printed in colour

o A passport valid at least 6 months before the return date

o 2 identity passport size pictures

o Copy of your yellow fever vaccination

o Attached form to be duly filled out and signed exactly as in your passport

o Copy of your seaman book

o Fictive Return tickets for embassy use ONLY

o Your postal Address and telephone number

Ovo se sve skupa šalje za Pariz u Congo ambasadu.

Nakon nekog vrimena(meni je bilo nakon 3-eg puta) firma traži vizu na jednu godinu i nju sređuje agent u Congo-u.Sa tom vozom možeÅ¡ u roku godine dana uć i izać iz zemlje koliko oćeÅ¡ puta.

Obavezno sitne dolariće ili joÅ¡ bolje CAF (lokalnu) valutu.Ja uvik "platin" onome zadnjen na rengenu.
Tip sidi na stolici i otvoreno pita,ništa drugo ne radi.

Nadan se da nisan upila.

Pozdrav

Ne davaj nikom nista ako si cist.
Njihove pare ako imas potrosi prije odlaska jer ti pregledaju novcanik i ako ih nisi sakrio imaju ti pravo uzet.

Back