Casnici sa SSS-om, problemi u skolovanju pomoraca

ma jeli ja to krivo tumacin????
1)jeli to tecaj na koji ti dodes i slusas pa polazes to nakapetaniji posli "prakse"
2)ili je to tecaj na kojemu moras prisustvovat onda bit na ispitu,i onda tek kad prodes taj ispit otic na kapetaniju polagat ispit nakon "prakse"

ako je pod 2 ja nemam rijeci:udriglavom

@dalmos

evo ovo sto smo dobili-zato sam ja osobno bija nezadovoljan nista kontra pomoraca ali kontra fakulteta

Last edited:
Evo jos jedan mail koji sam uputio u MMPI maloprije i javim sta se odgovorilo na njega

\Upit za MMPI poslan

Dakle radi se o posebnom programu za pomorce. Poseban program za pomorce koji bi trebao poceti u Veljaci 2011 godine ima jos uvijek puno nejasnoca i jos uvijek ide na ruku svim drugima osim pomorcima. O cemu govorim?

Ako je cijena tecaja 65000 kuna ( sta je jako puno ) zasto u tu cijenu nisu ukljucene knjige?

Ako se na kraju slusanja tog programa treba polagati kod profesora zasto se opet nakon toga mora polagati u kapetaniji?

Zasto se vrijeme provedeno na tecaju ne uracunava u kvotu od 183 dana koje pomorac mora skupiti da bi bio osloboden poreza?

@ Cruise line

ipak si mi ti duhovna snaga :uzdravlje

Uzivaj

Evo jos jedan mail koji sam uputio u MMPI maloprije i javim sta se odgovorilo na njega

\Upit za MMPI poslan

Dakle radi se o posebnom programu za pomorce. Poseban program za pomorce koji bi trebao poceti u Veljaci 2011 godine ima jos uvijek puno nejasnoca i jos uvijek ide na ruku svim drugima osim pomorcima. O cemu govorim?

Ako je cijena tecaja 65000 kuna ( sta je jako puno ) zasto u tu cijenu nisu ukljucene knjige?

Ako se na kraju slusanja tog programa treba polagati kod profesora zasto se opet nakon toga mora polagati u kapetaniji?

Zasto se vrijeme provedeno na tecaju ne uracunava u kvotu od 183 dana koje pomorac mora skupiti da bi bio osloboden poreza?

@ Cruise line

ipak si mi ti duhovna snaga :uzdravlje

Uzivaj

bumo se culi

Ljudi ovo su vas opet priveslaliiiii. Ne smi in se na ovo pristat!
A koliko kosta brza visa u Splitu? Pari mi se da nju mozete prije i lakse zavrsit

bumo se culi

Moje mi??ljenje je da je najbolja opcija rotterdam.
Sve je na engleskom,nema nekog velikoga mudrovanja,a diplomski se ??alje od doma.

Triba love,ali je puno bolja opcija nego ova u Hrvatskoj.

Nabili su cjenu,a za??to vi??a medicinska ??kola u zadru koja traje 3 godine ko??ta 30 000kn , a nama nabili cifru.

Tu će samo nemilu lovu zgrabiti,ali tko voli neka izvoli,a ante čim se uvjeti poslo?že ide u rotterdam.

To je bar po??tenije,nego sve rije??iti za 5-6000 eura u CG.
U tu cjenu je uključen smje??taj,hrana i diploma koja će se svugdi priznati isto kao i ona iz Gruzije od mojega biv??ega C/O.

pozdrav

Sramota gulikoze, bumo se culi
Pa ni knjige nemaju, pardon fotokopije koje usput mozete
downlodati i na net-u ili kupiti CD Ivana K.
Nedajte tesko zaradjenu lovu lopinama:kafa

bumo se culi

Moje mišljenje je da je najbolja opcija rotterdam.
Sve je na engleskom,nema nekog velikoga mudrovanja,a diplomski se šalje od doma.

Triba love,ali je puno bolja opcija nego ova u Hrvatskoj.

Nabili su cjenu,a zašto viša medicinska škola u zadru koja traje 3 godine košta 30 000kn , a nama nabili cifru.

Tu će samo nemilu lovu zgrabiti,ali tko voli neka izvoli,a ante čim se uvjeti poslože ide u rotterdam.

To je bar poštenije,nego sve riješiti za 5-6000 eura u CG.
U tu cjenu je uključen smještaj,hrana i diploma koja će se svugdi priznati isto kao i ona iz Gruzije od mojega bivšega C/O.

pozdrav

@tako je. Mi se uvik moremo dogovoriti organizirat priko UPH, napravit listu tko može financijski i vrimenski proč da bi iša u Nizozemsku. Tamo se i pristupa u grupama, bilo je več ekipa pomoraca iz Hrvatske koji su organizirali i kolektivno platili taj pomorski tečaj u koji je uključen i smještaj i spiza. A najvažnije da ćedu nam Lučke kapetanije i MMPI morati prije ili kasnije priznat i stečenu diplomu i brevet, a svi dani provedeni u inozemstvu na pomorskom školovanju su porezna olakšica i ulaze u 183 dana.
Izgleda da nas naši "ekonomski" stručnjaci iz pomorske struke sa pomorskih fakulteta tjeraju vanka pomorce da trošimo svoj novac, jer njima njihov bolesni EGO ne dopušta da je netko isprid njih na "pametniji" i jednostavniji način.
Pa zašto to nebi onda i učinili uz velika zvona?

Dali netko tko ima pristup informacijama mo?že provjeriti da li je ova cijena od 65 tisuća kuna fiksna ili je to samo cijena za minimalan broj polaznika ono o ćemu se i bilo pričalo. Ako bude vi??e polaznika onda bi se po tome i cijena trebala smanjit.

tko ono piva: Puna se ča??a prelila...:mad:

"A revolution without dancing, is a revolution not worth having."

VENDETA

Alternativni program alternativnom programu za pomorce sa SSS.

Alternativni program alternativnom programu za pomorce sa SSS.

Ljudi moji ovako dalje neide.:udriglavom

Ovaj program ??to nam ga je servirala "gospoda" sa fakulteta je totalno neprihvatljiv.
Kao prvo traje pre dugo; 2 puta tri mjeseca i sa time da se ne uracunava u kvotu od 183 dana koje pomorac mora skupiti da bi bio osloboden poreza.
Jo?? kad se uzme u obzir da moramo i radit na brodu negdje izmedu toga pa jo?? i polagati kapetanski na kapetaniji, realno gledajuci potrebno je dvije godine da se dode do breveta.:udriglavom

Kao drugo ko??ta previ??e. Ma i vi??e od previ??e. Po??to nemam licencu i nisan ni cif ni barba nego sekondo i sa mojom placom mi je potrebno godinu dana da u??tedim (ne da zaradim ,ali moram u meduvremenu i ?živit ,a iman familiju ?ženu dite ) 65000 ??esdesetpetisuca kuna koliko ko??ta upisnina. Stvarno je bezobrazno previ??e.:udriglavom

Kao trece taj njihov program i razlozi za??to mora biti takav je totalna glupost. Mislin i dalje imamo matematiku i slicne gluposti.
Oni su jednostavno iskoristili na??e zahtjeve zamazali nam oci i na kraju nam opet ponudili isto za skupu cijenu.:udriglavom

Ja cu bojkotirat ovo ??ta nam nude jer to nije ni??ta drugo nego prevara. :o

Ljudi moji ovako dalje neide DRUGI DIO. :mad:

Opet su nas prevarili i vijeme je da uzmemo stvari u svoje ruke i konacno se zauvijek rije??imo ovih pijavica i vampira.
Ja dajem otkaz ovoj dr?žavi. ? ta ce mi dr?žava koja konstantno radi protiv mene. Otac mije bija u ratu i mo?žete mislit kako mu je to pomoglo u ićemu, odbacili ga nakraju kao staru kantu i dali mu knji?žicu na kojoj pi??e da ima ptsp ili u prijevodu da je lud. Nisan vi??e hrvat na sljedecem popisu stanovni??tva cu se deklarirati kao Neprilagodeni ( vjerovali ili ne i to se mo?že ) ili mo?žda kao Jedaj Knight. Ha ha ha. Ja svemirac.:mad:

Odoh ja u Poljsku na ??kolovanje ( Poljska u mom srcu ima neka pisma od Azre, nija bija blesav Jony vidija je on na ??ta ce ispast ova dr?žava pa je davno pobiga ).
ili u Niskozemsku jebeme se bilo di samo ne u hrvatsku. Zemlju koja mrzi svoje stanovnike.:mad:

Iz ovog mojeg teksta bi netko mogao zaključiti da sam ogorčen. E pa brate i jesam ogorčen i bjesan. Zar mislite da mi je na brodu lipo i da ču sa gu??tom odratit jednu godinu da bi nekom profesoru moga platit za novi auto ili za novo krilo kuće za koje je več počeja radit planove čin se počelo pričat o ovom tečaju.:mad::mad::mad:
Pa zar će stvarno sve stati na ovome:
( Oni nama: okreni se i sagni se. mi se nato naguzimo i oni nam ga nabiju. )

Iako se već odavno planiran učlanit u udrugu nisam to napravija jerbo mi se nije dalo, jer san prokleta linčina. Ali konačno je vrijeme da se udru?žimo u večem broju i odupremo ovoj bagri. Pi??ljiva cijena od sto dolara ili koliko je več nije nikome prepreka vjerujem ,a onome kojeme je to puno poručujem ubij se iz pi??tolja. Ja se upisujem čin dođem s broda ( Mo?žda ču nakon toga i osobno se upoznat sa nekim tu starim mudonjama iz udruge koi tu haraju forumom.Ha ha ha ha. Mada mislin da će oni biti razočarani ako očekuju da će upoznati luđaka. );)

I vi iz udruge nebi se smili sad pomirit sa situacijom. Sad ih ponovo triba pritisnit. Triba obavijestit ministarstvo da su nas privarili. Triba ih dat u novine. Triba ponovo napravit prosvjed. Pa jeli moguče da u svoj ovoj neima??tini u kojoj se i svijet i croatia nalaze neko mo?že tako besramno opičit cijenu od 65 tisuča kuna. 65 tisuča in po spisku svima.

Prosljedite ovu poruku svima koje znate BOJKOJTIRAJMO ovaj tečaj bojkojtirajmo fakultete nedajmo in za pravo ni??ta. Zalipite obavijesti na vratima kapetanija fakulteta pričajte o ovome na kavama u hodnicim svugdi i bilo di na internetu na drugim forumima po brodovima SVUGDI!:o
A svima onoima koji se nesla?žu sa ovim i pak odluče pristat na njihove uvijete mogu reči samo jedno: Jebite se. I ponesite vazelin na predavanja tribat će vam. Nisam neki nepristojan lik ( ne stvarno , obično sam veoma miran i pristojan ) ,ali ovu grubost vam govorim u nadi daćete se otrijeznit i prestat biti mali ??trumfofi kao ??to sam i ja nekad bio i stavit masku osvete i pokazat ovim vampirima da nas vi??e nemogu zajebavat.:p

Vendettino pismo. :cool:

Na tim sastancima sa ministarstvom o kojima se priča i pi??e dolaze neki ljudi sa fakulteta i dogovaraju se o tome. Postoje osobe sa imenom i prezimenom koje određuju tuđe sudbine igraju se sa njima kako im prne. Zar će on određivat dali ja mogu svome ditetu danas kupit tri ili samo jednu bočicu jogurta. Netko od vas zna. I zato ih imenujte ovdje da vidimo imenom i prezimenom koji su to koji nam uzimaju od usta.

Neka ples odpočne!!!

"A revolution without dancing, is a revolution not worth having."

"Remember, remember the 5th of November. The gunpowder, treason, and plot. I know of no reason why the gunpowder treason should ever be forgot."

Dragi kolega ne slazem se s tobon, jer tebi i takvima najbolje vam je darovat diplomu da ste magistri i da lipo mozete bit kapetani i upravitelji i nitko sretniji od vas, a mi koji smo muku mucili sa markom tomasevicem i ostalom kompanijom nas ko hebe mi smo budale jel tako...tako je, a vi ste sad pametni svi jer ste zavrsili kurs za mazaca i cistaca pa ste malo navigali, pa ste uplatili srednju pomorsku, pa sad hocete postat kapetani...kako vas nije stid i sram, sinko moj bez muke nema nauke to zapamti!!! Ovaj program bi vam ja naplatija 180000kuna pa bijase ucit kad ti je bija zeman!!!:cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool:

Tako je bravoooo.

6 miseci 65000 kuna??? Nista decki zavrnite rukave i OVERTIME!!!
Koliko sam upucen vanredni student (clan obitelji) placa oko 8000 kuna godinu!?
Nisam bas neki strucnjak za matematiku ali zar 8 godina vanrednog studiranja kosta isto kao i 6 miseci ovog "alternativnog" (hahahahaha da alternativni) ?? Ovo 6 miseci mi se cini u redu ali ovolike pare brate malo je previse:confused:
Hebiga decki reket je to oli stara rvatska navada:uzdravlje

solidarnost

solidarnost

Solidarnost decki, solidarnost sa svojim kolegama a ne "ko vas hebe":uzdravlje
Momak je isfrustriran i doslo mu se malo izjadati a vi odma sakom u celo:udriglavom Zbog takvih ka vas dva nikad sirotinja naprid. Vidite decki nekad se naprimjer u vojsku islo 18 miseci, pa 12 miseci, pa je neko ostavija kosti u rovu, pa 10 miseci, pa 6 miseci i na kraju nikako;) Zamisli da su vam ovi sto su isli 18 miseci rekli "ko ih hebe kad smo mi isli mogu i oni" pa da te umisto Tomasevica guzija retardirani zastavnik 18 miseci:o

Dragi kolega ne slazem se s tobon, jer tebi i takvima najbolje vam je darovat diplomu da ste magistri i da lipo mozete bit kapetani i upravitelji i nitko sretniji od vas, a mi koji smo muku mucili sa markom tomasevicem i ostalom kompanijom nas ko hebe mi smo budale jel tako...tako je, a vi ste sad pametni svi jer ste zavrsili kurs za mazaca i cistaca pa ste malo navigali, pa ste uplatili srednju pomorsku, pa sad hocete postat kapetani...kako vas nije stid i sram, sinko moj bez muke nema nauke to zapamti!!! Ovaj program bi vam ja naplatija 180000kuna pa bijase ucit kad ti je bija zeman!!!:cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool:

Drazene objasni ti meni sta te Tomasevic naucia toliko interesantno vezano za pomorstvo mozda integrali,konstantna nepoznanica u jednazbama sa tri nepoznanice,neprekidnost funkcije
evo sad kad bolje razmislim vjerovatno su to determinante i matrice koje svakodnevno koristis kad ides u radionu uzest kljuc za rastavit separator.
Ovaj tvoj odgovor se sastoji samo od toga da si se ti mucia sa njima pa onda moraju i svi drugi.

Da isfrustriran malo je reč.:mad:

Ali dragi kolega razumim ja vas, v ise mučili išli na faks ,a mi sad tražimo to mukte.

Neznam odakle nam samo tolika pamet za to sve smislit.:(

Ali mi to nismo smislili to več postoji u i udrugim državama od kojih su neke pametnije a neke i gluplje od nas ( subjektivno gledajuči ).

I netražin ja da buden inžinjer od pomorstva niti da buden kapetan. Pa neče me fakultet ovancat nego firma za koju radim. Oču samo da nam daju šansu koju su druge države dale svojim građanima. Tebi je to previše?

Ti budi rezigniran i plačaj 23 posto poreza ajde u crkvu i lipo in daj limozinu. Lipo ti živi svoj hrvatski san to je tvoja stvar.

Ja se obračan onima koji su još živi Vrime je da se nešto napravi jer u svim slojevima društva nešto neštima i od nekud se mora krenuti. Mi krenimo od nas od našeg dvorišta od naše branše.:o:uzdravlje:o

Netražin ja da nas oni puste na lipe oći. ko nezna neka polaže ponovo. Ali brate da nas ovako deru. Nedaaaam.
I di van je dišpet taj Dalmatinski?
Crka davno. O davna ga ja nisan vidija na Splitskin ulicam vidite samo Hajduka koja je sramota.:udriglavom

Nebudite beskičmenjaci stvaj to veča od osobnih stavova možemo nešto prominit za sva vrimena ne samo za jedno popodne.:p

"Remember, remember the 5th of November. The gunpowder, treason, and plot. I know of no reason why the gunpowder treason should ever be forgot. "

P.S. E i nisan ti ja sinko iman ja čaću to je onaj sa ptsp I iman ja svog sina to je onaj koji ima dnevno pravo na samo jednu bočicu jogurta.

Vi??a pomorska traje dvije godine tj. četiri semestra odnosno 24 mjeseca, normalno to su samo predavanja. U najbolju ruku, odnosno najbr?žu se zavr??i za 3,5-4 godine, i svaka godina ko??ta 8000kn (koje smo mi svi nadobudni studo??i morali preko ljeta zaradit). E sada taj alternativni program je napravljen pretpostavljam po ovoj računici i po meni potpino logičnoj.
24 mjeseca(fakulteta) podijelite na 6 mjeseci(tečaja) i dobijete 4X, e sada lijepo ovih 16000kn (2X8000) pomno?žite 4X i dobijete 64000kn. Sada koliko je ta vi??a ili tećaj dobar tj. koliko se nauči to je druga priča, već svima mislim dobro poznata. I na kraju, pravila ??kolovanja tj. nekakva hijerarhija postoji od pamtivjeka, svako je imao izbor kako će i ??ta će. Stoga nema smisla previ??e tra?žit dlaku u jajetu.
Izgleda da bi se sustav uvjek trebao prilagođavat pojedincu ma koliko god lo?? bio. Sad da ne spominjem ??kolovanje po bolonji, to je jo?? jedan sasvim drugi svemir.
Po??tovanje

6 miseci 65000 kuna??? Nista decki zavrnite rukave i OVERTIME!!!
Koliko sam upucen vanredni student (clan obitelji) placa oko 8000 kuna godinu!?
Nisam bas neki strucnjak za matematiku ali zar 8 godina vanrednog studiranja kosta isto kao i 6 miseci ovog "alternativnog" (hahahahaha da alternativni) ?? Ovo 6 miseci mi se cini u redu ali ovolike pare brate malo je previse:confused:
Hebiga decki reket je to oli stara rvatska navada:uzdravlje

Možemo se zezati, ali ipak treba reći ponešto ozbiljno - evo:

Ova predložena cijena pokazuje da je cijela Hrvatska država doista jedna odvratna mafijaška banda. Imam rođaka koji je nemajući posla ovdje otišao u Sloveniju i postao njen građanin. Slovenska država mu je potpuno platila polaganje nekih dodatnih ispita, da bi ga oni zaposlili tamo na neko radno mjesto.

Hrvatski studiji se ne cijene uopće u Evropi, a gle kako oni cijene sami sebe. Sjećate se valjda štancanja diploma po Hrvatskim školama i fakultetima?! Ovaj kurs koji vam nude ne vrijedi niti 2000 kuna (riječima: dvi iljade). Ljudi, ne prihvaćajte ovo što vam govna nude - to je PLJAČKA! Vi već imate potrebnu školu za posao koji radite, nego vidite kako ide s UK ili Nizozemskom, vezano za to što vam treba!

:mad:

Last edited:
Ajme!!!

Ajme!!!

Dragi moji, napali ste me a reka san sve posteno kako je...ja se slazem sa ovim momkom gore sta je bija u vojsci, ali tada s to moralo i amen...e a faks se ni dan danas ne mora, tako da mi nije to po tezini bas isto...ja stvarno suosijecam s tobom dragi kolega nije lako bilo u vojsci s tim ludjacima al sto se moze kad se je moralo, a moga si i u civilnu poc...ma sve ok...ali razumi i ti mene!!!
A sto se tice ovog drugog kolege, ma naucija me je matematiku sta je, je!!! Ali san dobro grija stolicu neboj se, ali moran rec da ima pravo nista mi to ne triba na brodu i u poslu koji radim, al sto cu ja, ja ne krojim plan i program faksa...ali razumi me, svi mi sta smo muku mucili, roditeljima grbaci bili puste godine, nas poistovijecuju sad sa ovima gore koji bi tili za badava diplomu...ne razumin neke ljude i gotovo, kako ih nije STID I SRAM!!!:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Da isfrustriran malo je reč.:mad:

Ali dragi kolega razumim ja vas, v ise mučili i??li na faks ,a mi sad tra?žimo to mukte.

Neznam odakle nam samo tolika pamet za to sve smislit.:(

Ali mi to nismo smislili to več postoji u i udrugim dr?žavama od kojih su neke pametnije a neke i gluplje od nas ( subjektivno gledajuči ).

I netra?žin ja da buden in?žinjer od pomorstva niti da buden kapetan. Pa neče me fakultet ovancat nego firma za koju radim. Oču samo da nam daju ??ansu koju su druge dr?žave dale svojim građanima. Tebi je to previ??e?

Ti budi rezigniran i plačaj 23 posto poreza ajde u crkvu i lipo in daj limozinu. Lipo ti ?živi svoj hrvatski san to je tvoja stvar.

Ja se obračan onima koji su jo?? ?živi Vrime je da se ne??to napravi jer u svim slojevima dru??tva ne??to ne??tima i od nekud se mora krenuti. Mi krenimo od nas od na??eg dvori??ta od na??e bran??e.:o:uzdravlje:o

Netra?žin ja da nas oni puste na lipe oći. ko nezna neka pola?že ponovo. Ali brate da nas ovako deru. Nedaaaam.
I di van je di??pet taj Dalmatinski?
Crka davno. O davna ga ja nisan vidija na Splitskin ulicam vidite samo Hajduka koja je sramota.:udriglavom

Nebudite beskičmenjaci stvaj to veča od osobnih stavova mo?žemo ne??to prominit za sva vrimena ne samo za jedno popodne.:p

"Remember, remember the 5th of November. The gunpowder, treason, and plot. I know of no reason why the gunpowder treason should ever be forgot. "

P.S. E i nisan ti ja sinko iman ja čaću to je onaj sa ptsp I iman ja svog sina to je onaj koji ima dnevno pravo na samo jednu bočicu jogurta.[/Q

MA LIPI MOJ COVIK TI OCITO IMAS PROBLEM SA SAMIM SOBOM, AJDE LIPO SE SMIRI I BUDI PAMETAN, JERBO OVO SU TI LUDOSTI GORI SVE STA SI NAPISA, NIKO TI BESPLATNO NISTA NECE DAT ZAPAMTI TO, BEZ MUKE NEMA NAUKE I TO ZAPAMTI, A TO STA JE U DRUGIM DRZAVAMA OBISI MACKU O REP I NEK TI NOSI PO SELU, I NEMOJ SE BELJIT NIJE LIJEPO...I OSTAVI SE NASE SVETINJE HAJDUKA JER KAKO VIDIN NISI NI ZA TO KOPETENTAN, NEMOJ GORKE RANE DIRAT...A SKOLE SE OSTAVI, PROSA TI JE VOZ, UVATI SE LIPO ZENE I DICE...POZZZ DRAGI MOJ KOLEGA I SVAKO TI DOBRO ZELIN!!!:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje

Last edited:
@slonic

@slonic

A je je super ti je racunica:confused: skuzaj ja sam vise na API sistemu pa ne mogu ove jednadzbe brzo ubrat:uzdravlje
Pa naravno da se sustav mora prilagodjavati gradjanima i kretanjima na trzistu rada !? Stavi na vagu 100 profesora na pomorskim fakultetima i 10000 casnika na brodovima i sve ce ti biti jasno:kafa
Nekad pomislim da ovi nas narod stvarno zivi u zoni sumraka:udriglavom

redovno ili vanredno

redovno ili vanredno

imao sam prilike viditi momka koji je zavr??io,pomorsku,pa strojarski fakultet,a nebi ga ?želio imenovati,znači momak je potro??io skoro 10 godina ?života i sada kad je do??ao na brod,on je dipl.ing.mrsc.dr i vrag zna ??to jo?? strojarstva,ali u makini mu asistent obja??njava neke stvari koje bi trebao znati auto-limar a ne strojar.

?žali bo?že godina i ni??ta drugo,a dečko je inače skroz ok,samp proma??ena profesija.

Ovo sada ??to su napravili je znači za pomorce sa iskustvom,koji su "neki" mo?žda i pametniji od profesora,pogotovo u praktičnom djelu,ali bez toga papira se nemo?že dalje........

a dolaze novi mr.sc.dipl.ing.bacc,strojarstva ili nautičkoga smjera i tu nastaje problem.

nikoga ne omalova?žavam,ali prvenstveno ovo smatram za ljude sa dobrim iskustvom i dosta plovidbe da mogu doći na poziciju kapa ili barbe sa ovim papirom.

Ja jo?? ne spadam u tu skupinu ljudi,jer nemam toliko iskustva,ali ću si isto čim prije nabaviti taj papir,jer bez toga famoznog papira nema puno peneza.

a sada cifra jeli 60 ili 100 000kn,to treba ulo?žiti i čovjeku će se to brzo vratiti.

jedino ako se netko misli cili ?život valjati na bar?ži,nekom bulku do 3000kw,i ako mu je tamo lipo i dobro kao kapo,a neznam koliko mu je dobro,jer i od ljudi koje poznam svi ka?žu bajno-krasno,ali isto gledaju pobjeći na unlimited.....

Back