Casnici sa SSS-om, problemi u skolovanju pomoraca

huuuuh, teske su riciiii pale maaaajkoooooo....ajmo sad to sredit na brzaka;
- cruise ima jednu koncepciju....covik bi isa na kurs , ali bi tija usput stagod novoga naucit....sta je po meni vise nego pozitivno. a on ispa pizda.
- 99% ostalih - nije ih uopce briga sta ce i od koga slusat (pa

makar in pustali lepu brenu i mozarta zajedno 6 uri na dan...),smo da se dokopat breveta, karta kanta.
ako ce predavat razni orsulici, bijelici, racici, kovacevici i ini... ja san za to da se breveti jednostavno podile, ka 500 kuna za hajdukovu dionicu. jedna dionica - treci, a za cetiri -barba.
cinjenica je da su danasnji predavaci totalni analfabeti i zaostali za modernin managementon i tehnologijon cilo stoljece. evo,komar sa fleet managera ssm-a isa za asistenta na splitski fakultet!!! a sta ce ih naucit?kako ne davat spizu i ne placat place. da vridi , i da moze...isa bi vanka i dobija 10 puti vecu placu negoli ima. ali...jebi ga,makni njih...imas par stotina nezaposlenih "profesora".
i zato...ne triba vikat... ovi pise pizdarije...samo ja znan.i predsjednik je jedan put napisa da je ka 2nd eng vise u managementu negoli radi...a zna se sta je i ko je management. ja osobno, vise ni ne pantin imena ljudi sta su cifovi i prvi makinje. sva zavaravanja kako si ka 2/O vazna faca za kompaniju... laganje je samoga sebe. druga su vrimena svitu. ja iman odlicnu koncepciju ko bi moga bit predavac i kako bi ljudi stvarno mogli izac super spremni (inzinjeri brodogradnje, serviseri, brm instruktori...), ali ti su ljudi vanka i ne zele se jebat za brokve.

@Mani
Ti si covik koji se dosta razumi u pomorstvo i svaka tvoja ric ima tezinu, no mislim da si ti izgubio stvarnost sa Hrvatskom i njenim blagodatima, Bogu hvala i tvojoj providnosti da si na vrime uvatija pedalu ca i ovo te se nebi tribalo ticati, ali svaka ti cast jer znam da si dusom i srcem za Hrvate i za Hrvatskog pomorca, no cini mi se da ti nije jasno, da mi trenutno u Hrvatskoj ne mozemo dobiti bolje nego sto smo dobili, ako hoces reci da se svi profesori promine :udriglavom, neznam sto bi ti reka :rolleyes:, mislija bi da mi bacas udicu i da me zajebajes. Ajde reci mi Mani, kako to izvesti?, kako dovesti ljude koji su kvalificirani za predavati stvarno gradivo i stanje u pomorstvu? To ce se i dogoditi, samo sto ce do tada tebi, meni i ostalima, debeli cempresi iz guze izrasti. Dakle ovo sto smo dobili je vise nego dobro, a sve ostalo je trazenje kruha preko pogace, i dobro je reka Dalmos, a sto bi bilo da nismo nista dobili?

Ma nista nula bodova triba mi samo jedan alkar i pome od po kila(ona zelenija tvrdja za salatu) i udri u potiljak.Pada ko minirani srbocetnicki bunker.

U mene bunker uvik rade prvi i kapi radi kompliciranih integralnih formula. I uvik nakon kalkulacije punimo do cepa.Triba znat temperaturu goriva,specificnu gustocu,temperaturu atmosfere i mora i sve to uzest u kalkulaciju,a za to izracunat najlakse je integralnim racunom sa 2 promjenljive varijable.

frenki

ja san treci ali radin bunker i radija san bunker ko cetvrti,od 12000teskoga bez kapa jer sam zna pa san ga i radija,molim te nadi mi kapa ili bilo koga ko koristi visu matematiku,temp nikad nije ista a nekad i barza nema grijana pa znas o cemu pricam,sve sto si ti gori napisa je kasnije kalkulazija prije noon reporta koja je automatska u exsel tablici-slusaj pametan si covik da kuzis da sad guras nesto sto sto nema tezinu i nisi u pravu ali eto ja samo da se ne prepirem reci cu da si u pravu:udriglavom

Ne, naprotiv, ne plasim ja nikoga, ali se pitam, sto su Cruise Line, Marenos, Crta Zara, Ja a i ostali, cekali do sada, sto nisu isli poloziti taj bravet vani?, :rolleyes: kad vec spominju tu mogucnost, sto cekaju? :udriglavom
Ovako mi izgleda da mlate praznu slamu, i dapace, cini mi se da su oni ti koji plase i obmanjuju svekoliko pucanstvo :o
Dalje, misljenja sam, stovise, uvjeren sam 100%, da ce se vise njih prijaviti i polagati ispite po ovom nasem (po nekima, Krnjavom i nikakvom) sistemu, nego po onom od Cruise Linea, expresnom u Poljskoj, Hong Kongu ili negdje drugdje, jer da nije tako, Ima bi Cruise Line a i ostali odavno bravet za najvisa zvanja :cool:
P.S. A Frenki, esi vidija ali san pametan? :hihi :cool: :uzdravlje

dragi ja bas iz tog razloga iden u poljsku 6 9 toga da bi mi poljska dala ono sto mi ovi nece za tisucu eura i konacno da odjeben ovu nasu bagru poreze doprinose prireze itd

to sto su dali nama smrtnicima poseban program je 2*3mj ili 3*2 sto je 6mj a toliko traje i ubrzana visa u splitu,tako da oprostite mi ako ja nisam zadovoljan sto me neki profesor jebe u glavu i prodaje fore o posebnom programu

Last edited:
vidis caspere....znaci brena i mozart su izbor, je li tako? daj sta das, a da manje traje. ja sad tek nista ne razumin, svi vicu da su program i predavaci u kurcu, a onda za dvi minute citas kako smo najjaci maritimi u svitu i okolici. kako to onda, po duhu svetome?

Jednu stvar da pojasnim a to je da kod nas NEMOZE biti tecaj 2-3 miseca koa i u recimo zemljama koje ti nabrajas bas zbog razloga sta nasa srednja skola ne pokriva kao srednja tih drugih drzava pa da to ne moraju polagati posli. Dakle moramo prije svega razumiti da mi radimo jednu vrstu REFORME SKOLSTVA koja ce taknuti i srednje skole a na taj nacin od 2-3 miseca mozemo onda razgovarati jer ce srednje skole popuniti tu prazninu koja je do sad bila .

Ovo je bila karika koja nedostaje. Nisam znao za ovu informaciju, ako je tako onda nema vi??e ??ta da se ka?že. Prestanimo tuč praznu slamu i uvatimo se knjige.
I kao ??to je reka cruze line : Over and out.:uzdravlje

@Crta Zara

Ljubavi, idi u Poljsku i ja ti iskreno zelim svu sricu u zivotu, viruj mi, vidis, ja nisam ko i ti i nemam muda kolika ti imas, i zato jos nisam odjeba prireze, poreze, , nisam isa u Poljsku, itd., jer da sam ko i ti, ja bi vec odavno bio u Zagrebu i puca po gamadi u vladi.

@Mani

Tako je, Lepa Brena i Mozart su jedini izbor za sad, tebi skidam kapu sto si ih se rijesija, mi tu u Hrvatskoj smo ocito beskicmenjaci, to je neminovno i ocigledno, sve bi dao da smo svi kao ti, da imamo muda i otidjemo ca iz Hrvatske, ali nismo, 99,9% nas priti vladi Poljskom i Hong Kongom ovako po forumu, i u biti smo ko Boris Dvornik u Velom Mistu, Minjamo bandere i Drzave a nismo se makli dalje od kuce.
A to dali smo najbolji pomorci, ja sam na stranca od 1994 godine, i viruj mi vidio sam svasta i u nasih ali bogami i u stranaca, ali mislim da to nema veze sa skolstvom, vec do pojedinca, netko je inteligentan i brzo se prilagodi nastaloj situaciji a netko nije, rodi se glup i umre glup. :uzdravlje

Last edited:
ako je glup,onda je s velikin breveton i opasniji. zar nije? bez zajebancije govorin, ljude jos jebu s fiatima, manovima kz i sulzerima rd koje nigdi ne mos nac. pa zar ti doktori isto ne bi mogli malo sist i vidit sta je to rtflex i bw me model? ovako ces ka ucit za ortopeda, a najvaznije ce bit znat adresu baba matuse u konjsko sta namista kosti i slat pacijente tamo. a sta je, je - bolje ucit pizdarije 6 miseci nego dvi godine.

e i jos nesto. za poc ca iz hrvatske... nije bas jednostavno.moras pokazat i dokazat da si bolji od drugih, pa te tek onda zovu. a ono, evo i mene, ja san mate iz dugobaba, imal ista za me- nece proc. sad ajte lipo u skolu, nema picavanja, nista u kino na matineju...nemoj da buden mora letit iz singapura na roditeljske sastanke. nema picavanja momci!

ti caspere da si sidija u prvu klupu, i slusa mestra. nemoj se tuc sa onima iz b razreda, klecat ces mi na kukuruz.

Last edited:
ako je glup,onda je s velikin breveton i opasniji. zar nije? bez zajebancije govorin, ljude jos jebu s fiatima, manovima kz i sulzerima rd koje nigdi ne mos nac. pa zar ti doktori isto ne bi mogli malo sist i vidit sta je to rtflex i bw me model? ovako ces ka ucit za ortopeda, a najvaznije ce bit znat adresu baba matuse u konjsko sta namista kosti i slat pacijente tamo. a sta je, je - bolje ucit pizdarije 6 miseci nego dvi godine.

kako ja na ovo gledam
da bi profesori predavali o rtfex i bw me moraju imati program predavanja ,a to znaci da su razradili tu materiju ,potrebno je punoooo sati rada da se to napravi,volje , elana i entuzijazma.
e sada tko ce to platiti ,exstra love nece dobiti za to.

znaci bolje je uzeti parne strojeve, tamo je vec plan i program predavanja desetljecima napravjen a osim toga to vec godinama predaju pa nemoraju niti raditi pripreme odnosno ponovno uciti kao sto bi bio slucaj sa rtflew itd.

nema tu srice ,puno se toga mora mjenjati iz korjena ,

njufer

njufer

Pozdrav marineri,
prvi put se javljam na ovom forumu. Nadam se da ću dobiti neke korisne informacije u vezi ovog "??kolovanja" . Vidim tu programe za C/O i 2/E ali ??to je sa C/O koji ima 10-tak godina iskustva u ranku ??? Da li je isti program za one kojima treba C/O licenca i one kojima treba MASTER licenca??? Nadam se da netko ima pametan odgovor. Inače podr?žavam bilo kakve promjene ovog nakaradnog sustava.

Moj prijedlog UPH i ministarstvu i??ao bi u smjeru pomoći ljudima koji su C/O ili 2/E od prije 2000-ite godine. Naime ti ljudi su senior oficiri preko 10 godina i sad su po prijedlogu UPH svrstani u kategoriju junior oficira (bar sam ja tako razumio). Tko naviga dobro zna ??to na tankeru znači C/O i sad tog čovjeka staviti u učionicu sa junior oficirima nije po??teno. Ako je poanta pomoći pomorcima onda treba iskreno reći da ova kategorija pomoraca treba jednostavno izaći na kapetanski i to je to. Isto vrijedi za 2/E. Sve ostalo je poni?žavanje tih ljudi.

Last edited:
@ NJufer

pozdrav prije svega.
Mislim da se radi greska o tome za koga je ovo program? Isto sam pitanje uputio Babicu i svima na sastanku. Ovo je program za one koji imaju EOOW bravet a kad to polloze onda automatikom nakon navigacije dobivaju bravet za kapa ( pisem za strojare kao primjer ); Ako si ti 10 godina prvi ti polazes isti program samo sta ti nakon tog programa dobivas bravet za kapa.
Ime programa je krivo formulirano to ti govorim jer samna sastanku MMPIa kao sta sam rekao gore ja to isto pisao. Ovo nije niti ima veze s omalovazavanjem ikoga ovo je napredak za sve koji su vec desetljecima ostali na poziciji ( kojoj vec )

@ Manjinorgo

Ja sam isto tako upitao kad smo pricali o svakom predmetu sta ce se tu raditi i sta ce se tu uciti. Spomenia sam tj citao sam u rukama nase prijedloge od UPH koje je i cruise line sastavljao i oni su rekli da se to sve prolazi u programu. Dakle nece se uciti recimo iz struje sta je napon nego brate recimo o azipotima ukratko ili kako radi automatika i slicno.

NA NCL-u sam trenutno prvi makine a kad sam bia drugi isto sam mogu reci vise bio covik koji rukovodi poslomnego da sam sam zavidavao vide. To je istina pa ti gledaj kako oces. Sad kao prvi vise radim fizicki nego kao sekondo pa ti sad reci jesam li sad menagment. Ako sam nekad to i napisao nisam mislio nista se uzdizati nego reci da ej laksi zivot sekonda na cruiseru nego na teretnom i to po mom skromnom sudu jako jako puno je razlicit :uzdravlje

zivia ti meni

@ NJufer

pozdrav prije svega.
Mislim da se radi greska o tome za koga je ovo program? Isto sam pitanje uputio Babicu i svima na sastanku. Ovo je program za one koji imaju EOOW bravet a kad to polloze onda automatikom nakon navigacije dobivaju bravet za kapa ( pisem za strojare kao primjer ); Ako si ti 10 godina prvi ti polazes isti program samo sta ti nakon tog programa dobivas bravet za kapa.
Ime programa je krivo formulirano to ti govorim jer samna sastanku MMPIa kao sta sam rekao gore ja to isto pisao. Ovo nije niti ima veze s omalovazavanjem ikoga ovo je napredak za sve koji su vec desetljecima ostali na poziciji ( kojoj vec )

@ Manjinorgo

Ja sam isto tako upitao kad smo pricali o svakom predmetu sta ce se tu raditi i sta ce se tu uciti. Spomenia sam tj citao sam u rukama nase prijedloge od UPH koje je i cruise line sastavljao i oni su rekli da se to sve prolazi u programu. Dakle nece se uciti recimo iz struje sta je napon nego brate recimo o azipotima ukratko ili kako radi automatika i slicno.

NA NCL-u sam trenutno prvi makine a kad sam bia drugi isto sam mogu reci vise bio covik koji rukovodi poslomnego da sam sam zavidavao vide. To je istina pa ti gledaj kako oces. Sad kao prvi vise radim fizicki nego kao sekondo pa ti sad reci jesam li sad menagment. Ako sam nekad to i napisao nisam mislio nista se uzdizati nego reci da ej laksi zivot sekonda na cruiseru nego na teretnom i to po mom skromnom sudu jako jako puno je razlicit :uzdravlje

zivia ti meni

Pozdrav svima . postoji li kakva informacija kada bi tecajevi mogli poceti. hvala

cenzura

cenzura

Za ove što ne razumiju zašto se na "visokoj" pomorskoj gubi vrijeme na neke bespotrebne predmete i zatupljuju studenti pizdarijama imam odgovor iz prve ruke. Proveo sam neko vrijeme u jednoj našoj "visokoj" i na direktan upit čemu to zatupljivanje i maltretiranje odgovor je bio da ONI tako odvajaju one koji imaju volje učiti od onih koji nemaju!? !? Ja onako naivan upitam "Što vama nije u interesu da studenti s guštom dolaze na faks i da ih što više zainteresirate i samim tim da ih što više završi kad nam ionako fali visoko obrazovanih mladih ljudi?". Čovjek me blido pogleda u stilu "koji je tebi k...c?".
Ako im je još uvijek ovakav stav jadna nam majka kukava.:udriglavom

Last edited by a moderator:
pozdrav evo samo da javin novosti -tecaj poljska
za par dana pocinjem sa tecajen jer posto iman pomorsku skolu koju su mi priznali(pom skola zd)tecaj traje mjesec dana odma posli su ispiti,nazalost ja cu imat tecaj na poljskom ali sve knjige su mi dali na engleskom,jer nas triba bit min 2 da bi radili tecaj na engleskom,to ce me kostat 2500zloti sto je oko 600eura.eto ljudi javit cu se ako bude novih informacija.

pozzdrav

Ajde javi ako ti ministrastvo prizna tu svjedodbu jer svi koji su prije pitali dobili su odgovor da se ta svedodba ne priznaje jer tecaj vremenski ne traje tj nemas isti broj sati koje zahtjeva STCW. Zato nas tecaj traje 6 mjeseci.Prije nego sto odes u Poljsku nazovi ministrastvo i pitaj. Za sve detalje koga trebas zvati piataj Foranina on je isto mislio pa odustatao nakon sto su mu objasnili u cemu se radi. Bolje potrositi lovu na telefon nego na put u Poljsku...

ja mislim da bi bija budala kad bi moga radit ka prvi i firma mi to prizna a ja moran pitat nase ministarstvo,oce mi prihvatit licencu sa ton licencom planiram radit a ne placat nase doprinose,a svaka firma onda na osnovi poljske,hrvatske,ili japanske licence ti radi endorsment,nes ti hr flote pa da mi triba hr licenca ili njihovo priznanje-kad mi to sve firme priznaju

ne razumin zasto ljudi toliko zele imat hr licence

mogu imat tude i zaobic sve ovo sto nas kaci nasin sistemom

Last edited:
Back