Breveti za asistenta struje

zary96

New member
Pozdrav novi sam na forumu i u pomorskom svjetu pa se nadam da sam pogodio za otvorit temu.

Zavrsio sam srednju tehnicku skolu za tehnicara za mehatroniku i htio bi odraditi asistenturu kao elektricar 6 mjeseci pa nakon asistenture poloziti ETO. Pa me zanima dali se sa mojom strukom moze uopce otici kao asitent pa upisati ETO i koji mi opci breveti trebaju za asistenturu posto jos nisam nasao kompaniju ni ukrcaj pa da bar imam ove osnovne brevete dok trazim pa lako polozit jos par tih sto fale ovisno o brodu i kompaniji.

Hvala.

Možeš, trebaju ti osnovni breveti, basic safety, advanced fire fighting, medical first aid. Čini mi se. Pitaj u diversa.
U svakom slučaju, sigurno je da se moglo s tom školom prije 5 godina a može se i sad ako se nije što promijenilo.

Vjerojatno su ti nabrojali sto ti sve treba za ETO položit (+ još neki nepotrebni tek toliko da izmuzu još love). Za krenut ti trebaju osnovni breveti koje ti je kolega gore spomenuo, nikakva čudesa. Eventualno ako ideš na neki određen tip broda pa osnovni brevet za isti (kruzer, plin, tanker..)

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Last edited:
Mislim da treba i ETR CoC (STCW III/7)...
U biti nije bitno radi safe manning jer asistent struje ili električar obično nisu dio tog tima...

Kreni od temeljne sigurnosti, sigurnosne zastite i eventualno prve pomoci. Dalje ce te kompanija voditi ako teba sto.

Evo ti i lista breveta za ulaz na jednu kruz firmu:

SAFETY TRAINING
The International Convention on Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers – known as the STCW Convention require that all crew onboard any ship need to have Basic Safety Training and Crowd Management Certificate. Therefore, to be able to join one of our ships, you are required to complete the below trainings.

Basic Safety Training:

A-VI/ 1-1. Personal Survival Training
A-VI/ 1-2. Fire Prevention and Fire Fighting
A-VI/ 1-3. Elementary First Aid
A-VI/ 1-4. Personal Safety and Social Responsibilities

Crowd Management Training:

A-V/ 2-1. Crowd Management Training

Back