Brevet za 2.casnika stroja

leo

New member
Gospodo,posto san i ja linguza i posto nas ima dosta kojima se neda ic do kapetanije i kojima je ovaj site dosa ka saka na oko bili mi objasnili meni i nama sta posli breveta od 750kw na vise?jeli mogu ic polagat za taj brevet 2 casnika ,jer otkada iman ovi brevet dosa san do drugoga,sta sad tija bi dalje.Ajde gospodo ko ima 5 minuta da mi ukratko objasni.Oprostite na linosti.:mad:

Mislim da imamo istu priću ja to rijesavam zavrsavajući Visu. Ne vidim drugu semu kad sam već Apsolvent. Navodno u Splitu imas neke ubrzane tečajeve, malo se raspitas ili najbolje se zaleti do Splita pa vidi.Mislim i da ovdje na forumu imas nesto o tome.

Evala. Iams o tome ode na forumu. ALi u kratko. Bez vise po hrvatskom zakonu nemozes imati bravet 2nd engineera. Dok druge drzave daju svojim pomorcima na osnovu navigacije i iskustva Lipa Nasa nama ne. Stoga najbolje ti je upisati visu ili cekati ako nas ikad prime u EU pa da ce se mozda nas zakon ujediniti s njihovima ili da skupimo sta vise glasova u nasem sindikatu i da to isto trazimo od vlasti. Uglavno u Splitu visa dode 60000 kuna i moras biti tamo 5 puta po 4 sedmice na predavanjima. JA san isto odlucia da idem redovno u Sibeniku na visu pa kad zavrsim zavrsim. Jer neman zivaca ni volje doci doma na godisnji pa ici zivit u Split a ujedno jos i placati stan negdi u Splitu. Eto

neman vise,jebalo majku eto ja san bija par godina na carnivalu i par godina na princessu,rumunji,bugari,talijani,filipinci,cigani,nomadi,te sve ostale rase svita imaju brevete na racun navigacije,samo mi,mi koji sutimo,samo ga nama nasi pritiskaju u guzicu,mogu van ljudi i priznat,pa tako nam i triba kad nas (bez kojih ne bi ni postojala kapetanija ni ministarstvo)nema nigdi,kad naseg glasa nima,pokrenimo taj sindikat koji ce radit u nasu korist a ne njihovu.

neman vise,jebalo majku eto ja san bija par godina na carnivalu i par godina na princessu,rumunji,bugari,talijani,filipinci,cigani,nomadi,te sve ostale rase svita imaju brevete na racun navigacije,samo mi,mi koji sutimo,samo ga nama nasi pritiskaju u guzicu,mogu van ljudi i priznat,pa tako nam i triba kad nas (bez kojih ne bi ni postojala kapetanija ni ministarstvo)nema nigdi,kad naseg glasa nima,pokrenimo taj sindikat koji ce radit u nasu korist a ne njihovu.

E LEo sami smo krivi i niko drugi. Jer i ja san bija na Princessa i upao s prvih 12 hrvata jos na starog Ocean Villagea i posli osa na NCL a kad san vidia ko sve nepreduje samo na racun navigacije muka mi je. RAzumin tvoju frustraciju ali sta vridi kad nas niko ne jebe. A vidis i da u taj nas navodni novi sindikat glasovi se pisu ka da in uzimamo 1000 dolara po glasu. Valjda ce biti bolje a ja san odlucia visa i gotovo

E LEo sami smo krivi i niko drugi. Valjda ce biti bolje a ja san odlucia visa i gotovo

:o ? to se mora nije te??ko...ili zavr??it vi??u ili nema napredovanja...i jo?? jednu stvar moran napomenit...oduvik je u nas tribalo imat vi??u za dobit brevet za kapa znaci to nije nista novo samo je pitanje kad dođe do glave da ne ?želi?? da ti svakakvi kapi (pijanci,budala??i,ljudi ??to doma nesmiju ni??ta reć pa se i?življavaju na sekondima i tercima) sole pamet :kafa

Back