BOSIET u Rumuniji

mirce787

New member
Pozdrav,

Zvao sam u Italiji sto se tice polaganja za BOSIET i rekli su da kosta 1200 EUR. Provjerio sam u Rumuniji na aerodromu Tuzla ( gdje se polaze ) i pise da kosta 600 eur. Zasto je taj BOSIET duplo jeftiniji nego u Italiji i dali je isti ( pise da je OPTIO approved ) ali da se nebace caba pare volio bih da saznam malo vise prije nego sto odlucim da odem tamo. MIslim koliko je to sigurno tamo ...

evo dole link:
Prices - Sea Survival School

evo ovako mi je javio i to izace 700 EUR sve ukupno znci sto se tice certifikata ok je. to me samo zanima ali do sada je ovo najeftinije. I dali je isti taj certifikat kao onaj u Italiji ili UK ?

Thank you for your interest in courses organised by Sea Survival School (part of Regional Air Services).
In this moment we provide the following courses:
- BOSIET approved OPITO (code 5700) – 3 days
- HUET, including EBS, approved OPITO (code 5095) – 1 day
- FOET approved OPITO (code 5858) – 1 day.
- CA-EBS approved OPITO (code 5902) – 90 min
- Basic H2S Training approved OPITO code 9014 - 4 hours

BOSIET ( Basic Offshore Safety Induction and Emergency Training), is a 3 days course and the price is 600 EUR/delegate + 27 EUR (OPITO fee )+VAT(24%if its applicable).The final value with VAT included is 777,48 Euro.
Usually we provide 1BOSIET course in Romanian/week and 1BOSIET course in English/month.
I can confirm your booking for the BOSIET course in English starting from 25th of November 2015 to 27th of November 2015.
Any other costs, such as, accommodation costs, meals and transportation for attendees are not included.
All Certificates are available 4 years and are inserted in VANTAGE industry data base.
BOSIET course contains 4 modules :
1 .Safety Induction
2. Helicopter Safety and Escape (HUET, including EBS)
3. Sea Survival
4. Firefighting and self rescue.
BOSIET course includes HUET.
We are not providing logistics(accommodation, transportation ,meals )for attendees.
During the course you can take the lunch in our cafeteria ,but the cost of lunch is not included in the course price(5Euros) .
Our training centre is located on Tuzla airfield, near Tuzla village,at 26 km from Constanta heading to Mangalia .
I can only advise regarding accommodation in Eforie Nord (8 km from Tuzla) the nearest location , Hotel Grand : e-mail: office@complexgrand.ro; tel:+40241742781;tel:+40341427427.
Please find attached FOG02 JOINING INSTRUCTIONS and FOG 01 Application Form for you to fill in.
You will need to bring for the course your passport, your medical certificates(original) and application form filled and signed.
You should be at Tuzla airfield at 8 o’clock in the morning on 25th .
We are providing car parking during the course .
If there is a company that will pay for your training I need all invoicing details (company name ,address, VAT NUMBER,BANK ) in order to issue the invoice for your training .
The invoice should be paid before the end of the course.
Also you can make the payment in the first day of the course, here in Tuzla ,cash or by credit card(VISA ,MASTERCARD,AMEX).The accepted currency is EURO.
Please find attached our OPITO approval certificate for the abovementioned course.
Please let me know if you need more info.

Ovo ti je OPITO approved i isto je kao i svugdje drugdje sa OPITO logom. Razlika u cijeni ti je zbog XZ stvari. Nije caka u zaradi nego u osnovnoj zaradi. MoraÅ¡ zaraditi, ali imaÅ¡ i troÅ¡kove kad ti kandidat dođe. Bazen, crane operator, doktor, dva ronioca, predavači, svi moraju biti stand by cilo vrime bilo na tečaju 1 kandidat ili 10. Moja pretpostavka je da je u Rumunjskoj jefitinije jer kad npr HUET ronioc dobije svoju plaću od 100 dolara po satu (bezveze bubam) on s tim novcima može neÅ¡to napraviti sebi za ručak, a talijan da dobije 100 dolara ne može pizzu kupiti u restoranu tako da on mora dobiti viÅ¡e da bi održao neki standard. I tu tečaj dođe skuplje. Evo ti deset kuna i otiđi na naÅ¡u pijacu pa onda sa drugih deset kuna otiđi na pijacu u sri afrike pa vidi Å¡to imaÅ¡ i Å¡to si kupio za iste pare.... Ode tri banane tamo stablo banana i papaya gratis.

ma do italije ides autom
a u rumunjsku triba minjat dva tri aviona

kad sve zbrojis ispadne na isto

osim ako veselo drustvo se ne uputi autom do rumunjske pa podili trosak.....

Normalno da se isplati do rumunjske poc. Mayday je objasnila zasto je razlika u cijeni. Linkove sam stavija tako da je sve jasno.

nisam siguran koja matematika igra kod vas ali ja volim proste brojke

sjednem u auto i pravac Pavia oko 900km 7l na 100km =63l + auto put do Milana
hotel najblizi tipa ibis i slicno 50-70eur info booking com
parking gratis

otic u rumunjsku s autom? mislim da ne nece ic
ides avionom,sta te dovede do slicne cijene kao u italiji
avio karta je 400eur i vise
hoteli ista cijena ili skuplji nego u italiji info booking com

sad ako ocete objasnit svitu da je to povoljnije ok prihvaceno

Last edited:
Pricas gluposti ali ne zelim se svadjat svatko neka iskalkulira za sebe..kakvi avioni jbte...evo navest cu Zg posto sam sad tu...Zg-Osijek 300km...Zg-Constanta,Rumunjska 1240 km + 26 km do Tuzle...ja iz Zg do Crikve ne potrosim ni 100kn benzina,160km,6l mi trosi...preko Madjarske za 250 eura(i manje),max si gore...jedino sto imas jedno 14 sati voznje...prijatelji mi cesto idu gore tako ako netko ima volju da si ustedi 200 eura,smjestaj i hrana je bagatela...

Tptlk 2 via Desire 816

Last edited:
uploadfromtaptalk1447457225632.jpg
Preko Srbije za 130 € goriva...nadam se da ti ova matematika odgovara;):rolleyes:
Tptlk 2 via Desire 816

Last edited:
slusaj iz st ta racunica je malo drugacija
I mister google na booking com kaze drugacije za cijene hotela

meni su drazi moji susjedi a ko hoce u rumunjsku usparat 200eur ok sretno

Boby

Lako sto tebi prijatelji pricaju i kalkuliraju...posto san prosa cilu evropu uzduz i popreko...samo cu ti rec ovako...zajebancija za 100-200eura nikome nije draga niti ce biti..zasto?
Jedno je ic iz zadra do slovacke i proc 999km do granice tj miskolca u 6:30sati pros.brzinom 150km a negdi malo jace di mozes iako je to put od 8sati lagane voznje cilo vrime auto put...isto ko i 14sati zadar hamburg 1470km

E ali drugo je otic do albanije 600km tj srodera...e za to bogami triba 10sati iz zadra...tako ti ke isto i za rumunjsku i poljsku(mada su ucinili neke dionice pa se sad poljska prode za 10sati)..to su zemlje koje nisu sa cestama sa TI i viruj mi ne isplati se auton(razbit auto usput)hebavat.

Ja bi rade do Italije ti ti je provjereno pa malo i skuplje nego tamo.
Reka bi moj caca nije sve jeftino sto se cini jeftino..ili nisan toliko bogat da kupujen jeftino.

Zvak neka radi kako oce ali cesta u stvarnosti i na karti su nebo i zemlja i nekad te vise ubije 100km ceste nego 1000km autoputa.

Poslano sa mog SM-G355HN koristeći Tapatalk

Vidin po ovome sta su ti odgovorili ovi rumunji da moras sam platit prijevoz od hotela do centra i rucak ti nije uracunat. U Pavii imas shuttle bus koji kupi ljude po hotelima i vraca ih nazad plus jos je i rucak u cjeni (isto tako i u Rotterdamu). Tako da na kraju nevidin neku razliku u cjeni.

Sent from my SM-G850F using Tapatalk

@srelec booking com i za crikvu kaze da usrid ljeta neces naci smjestaj ispod te i te cijene,sto je bullshit,bavim se s tim...ako ti trazis info samo na taj nacin,sta reci
@crta zara prosao sam i ja jako puno toga a vjeruj mi ceste nisu nista losije nego kod nas,a te kalkulacije sam stavio sam iz razloga sto se tvrde neke stvari koje nisu istina a naravno da je sve puno drukcije u stvarnosti,tipa neki radovi na cesti pa dok nadjes okolni put i sl.
...uglavnom tko zeli malo avanture a 200-250 ojra ce sigurno ostat u dzepu za razliku od Italije,nek izvoli...ljudi koji su isli na putovanja,osobno poznajem,i vjeruj mi to su ljudi koji nisu lagani na novcaniku...
Ustvari bilo bi i dobro da netko i ode tamo pa da se sve zna a ovako mozemo samo spekulirati i nagadjati,pisati ja bio tamo,prosao ovo-ono i sl.stvari.
Inace se mozemo ovako prepucavati beskonacno,svatko ima svoje misljenje i vidjenje...sjest,razmislit,odvagnut...

Tptlk 2 via Desire 816

bobby1
nije bilo nikakvo prepucavanje vec najobicniji razgovor
ti si iznio svoje argumente sta stoje a neki drugi opet svoje misljenje I videnje

forum I sluzi tome
neko ce procitat zbrojit oduzet i krenit na odredeni put

Od normalnog upita i odgovora do prepucavanja WTF OPITO je i jeftino je to je ono sta je bitno! Kako ce tko doc do crnog mora i di ce spavat e jbg...

bobby1
nije bilo nikakvo prepucavanje vec najobicniji razgovor
ti si iznio svoje argumente sta stoje a neki drugi opet svoje misljenje I videnje

forum I sluzi tome
neko ce procitat zbrojit oduzet i krenit na odredeni put

Nisam ni mislio prepucavanje u smislu svadjanja,nego razgovora...ali najezim se kad pocnes pesimisticki,tipa prominit par aviona,znam da i sam kazes tek onako...duplo je jeftinije nego u Ita,zbog standarda,ne vjerujem da je hotel i hrana skuplja nego u Ita... sta sam ja rekao?..sjedi,zbroji,iskalkuliraj,ako vec ima volje potegnut do tamo,bar ce se neke stvari saznat...meni da treba potegao bi iz zg do tamo...

Tptlk 2 via Desire 816

Back