Aberdeen training

du mate

Master
Postovani kolege, odlucio sam kroz 10 ak dana poci do Aberdeena polozit Bosiet ( Huet ukljucen) i Mist pa me zanima jeli netko bio u zadnje vrijeme i jeli problem za snaci se. Jos razmisljam izmedju Maerskovog training centra i Petrofacovog. Nemam nikakvu vezu, chief sam sa iskustvom samo na generalnim brodovima i rasutim. Idem to polozit i dok sam tamo pokucat na koja vrata predat CV pa sto bude. Rado bi procito koji savjet od vas jeste li isli vlakom od Dyce airporta, pa smjestaj, ili bilo sto korisno jer zaista idem ko vanzemaljac i svaki savjet bi mi dobrodosao. Unaprijed zahvaljujem. Offshore Greenhand

Savjetujem ti Petrofac, takoder smjestaj preko njih uzmi u Great Western Hotel, proci ces jeftino i svaki dan je organiziran prijevoz od hotela do centra i nazad.
Dorucak u hotelu, rucak u training centru, a vecera po Aberdeenu, Union Street ili di stignes...
Od aerodroma do hotela uzmi taxi nekih do 20 funti ako se dobro sjecam.

Kada si vec tamo odmah u Ark-u napravi Medical OGUK, a za BOSIET nije lose platiti nesto vise pa imati Norwegian upgrade i to je ok onda...sretno u trazenju posla...iako dok si tamo neces bas imati vremena za trcati po agencijama jer ti svi rade do 16:00, a ti onda zavrsavas sa treningom.

Preporucam ti da ides trening napraviti u survivex-a jer odma pokraj aerodroma imas hotel (zaboravia sam ime sad ) 2 minute pjesice doslovno, a oma iza je zgrada survivexa. Zgrada je novija i dosta instruktora prilazi iz drugih trening centara. A sve je blizu aerodroma.

Poslije uzmes dan i prodes agencije tj firme po Aberdeenu.

Sritno

Bio sam ti ja upravo kako ti je Kile opisao,ako se odlučiÅ¡ na tu opciju,javi, pa ću ti objasnit sve u detalje,iako ti nebi bilo loÅ¡e ovo Å¡to Dalmos savjetuje ali ti opet dodje sve na isto.

Svaka cast i hvala, tek sam doso s broda ( 4-2) contract, tako da nemam vremena za trazenje boljih bookinga nego odma po pocetku drugog mjeseca tamo pa cemo vidit. Znaci odma medical ucinit i bosiet upgrade za norwegian. Ima u Petrofacu neka special ponuda sa besplatnim Mistom pa cu danas nazvat a kako mi je avion tek dan iza nakon sto mi zavrsi tecaj imat cu cijelo jutro za kucanje po vratima :-). Pozdrav i tnx jos jednom na expresnom odgovoru.

na taj sam hotel i ja misli. Hvala ti meraklija sta si me podsjetia.

a svaki misec tu odspavam ;)

kolega du mate, ovaj hotel kraj aerodroma ti je onako ok za prespavat, hrana bzvz ko i sva ostala gore, bar za moj ukus...
ali pripazi malo ako ces odsist po gradu, bija san tamo u 5-6 hotela prespavat, to bi groblje od hotela bilo, a cijene paprene... sorry al ne mogu se sitit sad imena hotela da te upozorim... :(

sretno i napisi izvjestaj kad se vratis sta i kako je bilo ;)

pozz

preporucam izbjegavati station hotel - skup u mp3,i lici na uboznicu

za iste novce je puno bolji holiday inn city centre ili tako nekako,imaju cak i sobe za pusace

evo sam i ja odlucio ic u Aberdeen krajem 2 mjeseca,koliko vidim u Survivexu je jeftiniji tecaj ali su okolo hoteli skuplji a u petrofacu obratno pa treba bacit na papir

Sto se prijevoza tice od Union squarea do aerodroma i obratno, svakih 20 min vozi autobus Jet 727, 7-dnevna karta je 13,60GBP tako da ne moras traziti smjestaj iskljucivo oko aerodroma ako slucajno bukiras u Survivexu ili Falck Nutecu/Onsiteu.

I ako ides za 10-tak dana sumnjam da ces naci jeftin smjestaj i let. Ja sam bukirao nesto za 3.mjesec u Falck Onsiteu i rijesio sam Menzies hotel (isto na aerodromu ali s druge strane), 6 nocenja sa doruckom i vecerom za 400-tinjak eura te let Air Franceom iz Zagreba za 250€.

Lako Vama tako to rješavat kad se znate služiti kompjuterom ! :p

a svaki misec tu odspavam ;)

kolega du mate, ovaj hotel kraj aerodroma ti je onako ok za prespavat, hrana bzvz ko i sva ostala gore, bar za moj ukus...
ali pripazi malo ako ces odsist po gradu, bija san tamo u 5-6 hotela prespavat, to bi groblje od hotela bilo, a cijene paprene... sorry al ne mogu se sitit sad imena hotela da te upozorim... :(

sretno i napisi izvjestaj kad se vratis sta i kako je bilo ;)

pozz

I ja sam tu čest gost :) I oni imaju sobe za puÅ¡ače ....... Btw,internet naplaćuju čini mi se 10GBP za 24 ure,ali ima joÅ¡ i hotel Speedbird Inn koji je samo preko ceste nasuprot Thistle-u i imaju đabaleja internet,a sobe su im....a manje viÅ¡e isto ko i svuda.

I ja sam tu čest gost :) I oni imaju sobe za puÅ¡ače ....... Btw,internet naplaćuju čini mi se 10GBP za 24 ure,ali ima joÅ¡ i hotel Speedbird Inn koji je samo preko ceste nasuprot Thistle-u i imaju đabaleja internet,a sobe su im....a manje viÅ¡e isto ko i svuda.

Je, imas pravo, smradovi naplacuju 10 funta za 24h interneta... I obavezno ponesi onaj adapter za uticnice, iz 3 u 2 :)) zadnji put nisu imali i nakon sat vrimena osta ja bez laptopa...srica mob je bija napunjen :)

Ha,ha...kakva ekipa....ali ajde,odat ću vam i ja jednu tajnu velikih majstora ''kuhinje'', odeÅ¡ u kupaonu i tamo imaÅ¡ utičnicu u koju ga možeÅ¡ ubost bez beda.... a onda,čak i da se desi da nema,postoji kemijska uvijek :hihi

Rade li ove agencije subotom mada sumljam ali eto,Bosiet +Mist =5 dana nema sanse da ikoga obiđem.:udriglavom

Totalna offshore neznalica

Totalna offshore neznalica

Kolege poštovanje,

evo i ja gledam da odem riješiti offshore brevete u Aberdeen.
Sad ovako,mene zanima sljedeće(možda tražim previÅ¡e :udriglavom)

-ukoliko položim BOSIET,da li automatski dobivam i položen HUET?
-da li trebam prije pohađanja tečaja imati položen neki posebni liječnički pregled(imam važeći obični hrvatski ENG1)
-koja bi bila najjeftinija i najbrža kombinacija za polaganje BOSIETA,HUETA i MISTA zajedno u Å¡utu,a da također pokriva Å¡to veći broj tih sektora(UK,NorveÅ¡ka,Brazil itd.)?
-te naravno,koliko bi me to minimalno koÅ¡talo(uključujući UK VAT)?

Unaprijed zahvala na svim budućim odgovorima
:uzdravlje

Pogledaj na stranicama Survivexa i Petrofaca ali cijena je oko 900 funti i traje 5 dana zajedno s Mistom,ako ce lijecnicki onda oko 1000.

Back