Tečaj jedrenja/Tečaj Zapovjednik jahte

Valodja

New member
Zdravo momci...

Ovako. Upisao sam tečaj jedrenja kojeg ću ići u 6. mjesecu, naravno radi se osnovama i nadasve nadam se da ću ga položiti nakon 7 dana samog tečaja. Nadalje, prijavio sam se prije toga i u Nautičkom centru ZG za Zapovjednika jahte do 100BT, ali tu se čeka minimalno 4 kandidata radi cijene samog tečaja i iznamljivanja jahte na 4 dana.

Molim Vas sad za pomoć. Da li ima smisla ići nakon tečaja jedrenja na ovaj drugi i da li ako se ide imam neke prednosti tj. da li sve polažem bez obzira na položen tečaj jedrenja?

LP.

PS: kako se stavi avatar u profilu??? Dumber ja!

Last edited:
Cuj, ovisi cime se mislis baviti u dogledno vrijeme. Ako ces uglavnom biti skiper na charter jedrilicama ili slicno, gdje ti je skipper dozvola dovoljna, mozes pocekati sa ovom drugom licencom. Ako mislis uskoro traziti posao i na nesto vecim motornim jahtama, onda mozda bolje da i to polozis, odnosno da imas cim vise mogucnosti pri trazenju buduceg posla ...

Neki kolega sa iskustvom u bransi ce ti nadam se dati vise informacija ...

Prvo ću zavrÅ¡it ovaj osnovni tečaj, a prijavljen sam i za drugi u Nautičkom centru, ali taj tko zna kada će biti.
Mislim da ću prvo ići redom, probat, položit, pa kuda koji...imam neke veze i za charter jedrilice i za jahte, ali do tada joÅ¡, kako kažeÅ¡ oboružat se inf. i savjetima i slično.

Pelorus, ono Å¡ta me zanima je da li nakon osnovnog tečaja za jedrenje, ako i kada otiđem za Zap. jahte do 100bt mi se iÅ¡ta prizna? ZnaÅ¡ li iÅ¡ta o tome?

Da li neko zna kolika je cena kursa za voditelja jahte do 100 Bt u Hrvatskoj?Unapred hvala na odgovoru...

da li imas prethodno dozvolu za voditelja brodice kategorije c ili nekakav ekvivalent. ako ne svejedno ti je za cijenu jer se koliko mi je poznato ima oprilike godinu dana vise ne moze pristupati yachmasteru bez dvije godine sa voditeljem brodice (komercijalnim, kod nas c kategorija). inace oko sest tisuca kuna, no na prakticnoj razini tu je i trosak nekih dodatnih papira koji ovisi sto se vadi tj. za sto ti treba.

Ok hvala...Zakonodavstvo u Srbiji predvidja da na ispit kandidat izlazi posle 3 godine od dobijanja dozvole za camac do 15m,ili godinu i 6 meseci staza na brodu recne plovidbe...Cena ispita 400 eur.

Back