Pitanje za ljude iz drillinga...

tommy

ČOF
Pozdrav!

Evo tko zna iz iskustva, sto radi konkretno Fishing Operator/Supervisor? Nalazim na webu opis posla, no zanima me konkretno di je taj u usporedbi i hijerarhiji na brodu/platformi? Negdje nalazim da za tog supervisora treba iskustvo kao Ass. Driller ili Driller..

Mozda nisam toliko iskusan ali ja prvi put cujem za tog fishing operatora na drill rigu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

A bice gleda dok drugi love tune po Angoli :D. Znan da smo mi na seismicu imali "fishing representative" koji se navodno brine da se nebi riba unistavala i naravno-da pravi drustvo kapetanu da se opiju ko svinje :D:D:D

Kako ja to kuzim taj rjesava probleme kod busenja.. izmedju ostalog. Vidim da se i dosta trazi po webu,placeno solidno cca 140k USD godisnje.

Last edited:
Ja sam cuja da prednost imaju oni sta im fali saka ili dio ruke od bivseg ciketavanja dok se lovila riba. Takvi CV automatski ide u uzi krug.

Prilikom ''Well logging'' operacije kad se postavljaju razni instrumenti i alati u busotinu ponekad dolazi do pucanja sajle ili alata te za vadjenje istih postoji tzv. ''Fishing Tools'' a samim time postoji i ''Fishing Supervisor'' koji upravlja samim tim procesom.

FS nije direktan zaposlenik kompanije koja je vlasnik platforme nego pripada third party kompanijama tipa Haliburton.

Ja sam cuja da prednost imaju oni sta im fali saka ili dio ruke od bivseg ciketavanja dok se lovila riba. Takvi CV automatski ide u uzi krug.

Ispod ti je slika pokojnog Petra Jurkovica prvoga Fishing supervisora sa ovih prostora. Jos dok drilling nije bio hit medju Hrvatima Petar je na Drini pokusavao da pokrene Drilling operacije te nije naisao na razumjevanje lokalnog stnovnistva. Njegova homemade paltforma ''Nejbosa'' nailazila je na smijeh lokalne populacije sto je odrazilo na Petrovo psihicko stanje. Kako je godinama samovao na platformi a nitko nije donosio CV za zaposlenje ( u to vrijeme osjecao se kronican nedostatak drillera ) Petar je kisnog jutra 10.Prosinca.1935 te odlucio samostalno doci do nafte. Neznanje , neumijece i nepokrivenost osnovnim brevetima doveli su do ideje da se u zeljeznu cijev spustanu na dno Drine ubacije dinamit. Prvi pokusaj napravio je rupu od 2 metra sto je uzrokovalo optimizam i olaksanje u glavi pokojnog Petra. Zasto busiti kada mozemo ciketati. Trajalo je to sve do podne i do dubine od 12 metara kad je jedan ciket zakazao na sto se glavni lik price nagnuo nad cijev u trenutku kada je zakazani ciket ipak upalio te u pravcu glave imenovanoga uputio 12 kila teskoga sarana koji je istoga i dosao i glave. U znak na sjecanje ovoga heroja molim sve Fishing supervisore da okace natpis ''Fishing supervisor a ne dinamitas'' na vrata kabine. Hvala.

sl9_dinamit.jpg

Attachments

• sl9_dinamit.jpg
    sl9_dinamit.jpg
    167.9 KB · Views: 0
Last edited:
Evo iz prve ruke od deck pushera-fishing operator nema veze sa ribom nego ako nesto zapne ili pukne za vrime drillinga, onda taj super junak baci nesto u rupu i vadi alat koji je polomljen ili to sta je zapelo.

Evo iz prve ruke od deck pushera-fishing operator nema veze sa ribom nego ako nesto zapne ili pukne za vrime drillinga, onda taj super junak baci nesto u rupu i vadi alat koji je polomljen ili to sta je zapelo.

Eto, a i ja na prvu mislio da taj upravlja ribogojilistem tuna ili pastrva... :D

Back