Offshore bank account

Lastor

Dasa
Ekipa ima li tko otvoren offshore racun na koji prima placu!
Ako ima napisite kako to funkcionira. Kad uvedu OIB pocetkom 2009 nahebali smo ka zuti jer cemo morat placat i ono sta ne tribamo!

:udriglavom

Gledao sam po televiziji neke rasprave o OIB-u. S tehničke strane sve što će se moći s OIB-om moglo se i sa JMBG. Ali sad će kao ovi iz porezne uprave biti ažurniji u pračenju raznih transakcija po bankovnim računima. To su mogli i prije ali eto nisu.
Gledajući to iz naše perspektive pomoraca, mogli bi nadrapati oni koji su kroz ovu 2008-mu godinu primali plače preko Hrvatskih banaka a nisu se prijavili u sustav. Ja mislim da će to ostati na ovom "mogli bi" ali ne bih volio biti u situaciji ovih koji su primali plače preko Hrvatskih banaka a nisu se prijavili jer s ovom državom nikad se ne zna, umjesto da se uhvate kriminalaca oni se lako mogu uhvatiti nas pomoraca.

Preko OIB-a ili "poreznog broja" (tako se i treba zvati jer ce sluziti samo za utjerivanje poreza), ce se pratiti promjene u imovini. Dakle ako kupis auto, nekretninu, ili bilo sta vise od nekog limita (10.000 Eura/100.000 kuna?), morat ces dokazivati otkud lova. Uvodi se sad, kada je gotovo sve pokradeno i rasprodano, tj. legalizira se otimacina. Sto se tice primanja love preko banaka, jos uvijek vrijedi bankarska tajna i ona moze biti maknuta tek sudskim nalogom. Banke sigurno nece dopustiti da im se to oduzme, jer ce ljudi zaista lovu prenijeti u neku normalniju drzavu. Tako da ne vidim svrhu otvaranja racuna vani. Ionako smo vecina, ili digli kredit, ili ces ga jednom dici, a za to moras primati placu u toj banci. Sto se pomoraca tice koji nisu prijavljeni u sustav mirovinskog i zdravstvenog, neka ubuduce ne kupuju skupe stvari, i sve OK.

Ma triba drzavi okrenit leda i neriba nista placat. Bolje je biti kriminalac nego pomorac. Na drzavu san ogorcen jer di god nanjusi novce odma haraci.

Back